A inceput urmarirea penala impotriva lui Klaus Werner Iohannis pentru abuz in serviciu si grup infractional organizat

A inceput urmarirea penala impotriva lui Klaus Werner Iohannis pentru abuz in serviciu si grup infractional organizat

Klaus Iohannis este urmărit penal începând de ieri. Datorită muncii depuse de către avocatul Dan Chitic, în dosarul penal nr 122/P/2020 s-a dispus începerea urmării penale împotriva lui Klaus Werner Iohannis, Sorin Grindeanu și a întregului Grup de Comunicare Strategică. Anunțul a fost făcut de către Eugen Chiracu, președintele OCHR.

Faptele reținute de procurorii Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justitie sunt prevazute și sancționate de art. 297 Cod Penal (abuzul în serviciu) și art. 367 Cod Penal (constituirea unui grup infracțional organizat).

Avocatul Dan Chitic, cel care îl reprezintă pe jurnalistul Marius Albin Marinescu și a întocmit acțiunea în Justiție după scandaloasa suspendare a publicației ”Justițiarul” din Sibiu.

”Da, de azi e oficial: AVEM UN PREȘEDINTE “PENAL”!”, scrie acum Dan Chitic, asigurând că ”da, ne vom bate până la moarte pentru drepturile noastre! Cu fapte, nu cu vorbe!”.

 

Incepând cu data de 19.10.2020, în Dosarul Penal 122/P/2020 împotriva Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, președintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu ș.a.”, respectiv Eduard Andi Manciu, Președintele Grupului de Comunicare Strategică,  Sorina Coșbuc, Drăgoi Iulian, Cuțurescu Adrian, și alți membri necunoscuți în Grupul de Comunicare Strategică,

”s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile prev. de art 297 alin. 1 și art. 367 din Codul Penal, cu aplic. art. 77 lit. g din Codul Penal”, adică abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat cu agravantă de a fi fost infracțiuni săvârșite “de către o persoană care a profitat de situația prilejuită de o calamitate, de starea de asediu sau de starea de urgență”.

Deci, e vorba de „penal” în conformitate cu consacrata exprimare prezidențială – nu că Iohannis ar fi fost condamnat penal.

Iată și documentele – adresa de informare primită de la Parchetul General și plângerea formulată de Marius Albin Marinescu prin cabinetul de avocatură Dan Chitic.

 

Subscribe To Our Newsletter

Breaking News : Lovitură de stat în derulare în USA, fraudă electorală de mari proporții ?!

Breaking News : Lovitură de stat în derulare în USA, fraudă electorală de mari proporții ?!

Închide