Breaking News : Mike Pompeo : Donald Trump este reales președintele USA !

Breaking News : Mike Pompeo : Donald Trump este reales președintele USA !

După  președintele Donald Trump, secretarul de stat Mike Pompeo refuză să admită că președintele „ales” Joe Biden a câștigat alegerile din 2020
Când a fost întrebat de un reporter dacă Departamentul de Stat va coopera în tranziția Trump-Biden, Pompeo a spus „Va exista o tranziție lină către o a doua administrație Trump”, a spus Pompeo.

Mai târziu, Biden a râs de menționarea numelui lui Pompeo în timp ce încerca să pară deranjat de faptul că președintele a refuzat să admită
O serie de lideri mondiali au ignorat insistențele lui Trump, șefii din Canada, Franța, Germania, Irlanda și Marea Britanie vorbind cu Biden ca si președinte al USA.

Biden a fost felicitat de câțiva leaderi mondiali

De când cursa pentru White Housea fost tranșată în favoarea sa sâmbătă, Biden a vorbit cu cel puțin cinci lideri mondiali, începând de luni cu premierul canadian Justin Trudeau. Marți, biroul său  a trimis informații pentru apelurile pe care le-a avut cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel, irlandezul Taoiseach Micheál Martin și prim-ministrul Boris Johnson al Regatului Unit.În timpul discursului de marți după-amiază al lui Biden, care s-a concentrat asupra cazului Curții Supreme cu privire la Legea privind îngrijirea accesibilă și asistența medicală în general, președintele ales a părut supărat de Trump și refuzul aliaților săi de a renunța la el.

Parlamentarii democrați, însă, nu au părut deloc încântați de turnura evenimentelor.

Pompeo punctează

Suntem gata, a continuat Pompeo. „Lumea urmărește ce se întâmplă aici. Urmează să numărăm toate voturile. După finalizarea procesului, vor fi selectați alegători. ”

El a spus: „Există un proces – constituția o expune destul de clar. Lumea ar trebui să aibă toată încrederea că tranziția necesară se va face corect, pentru a se asigura că departamentul de stat este funcțional astăzi,  și că președintele care este în funcție pe 20 ianuarie, un minut după amiază, va fi adevăratul președinte al USA. ”

„Acest minister este pe deplin învestit să se asigure că alegerile din întreaga lume sunt sigure, libere şi corecte, iar agenţii mei îşi riscă viaţa ca acest lucru să se întâmple”, a insistat el, considerând „ridicol” să fie întrebat despre riscul ca poziţia lui Donald Trump să submineze aceste eforturi.

 

Despre Autor