Medicii de familie, loviți dur de o legislație idioată

Medicii de familie, loviți dur de o legislație idioată

 

Studiu de caz pentru Nelu Tătaru și Ludovic Orban

Pacient cu schizofrenie.

  1. Medicul de familie prescrie rețeta gratuită, emisă și de medicul specialist psihiatru.
  2. Farmacia, o eliberează
  3. Casa de asigurări o decontează.
  4. Vine Curtea de Conturi și o impută medicului de familie.

Temei legal, un protocol care nu produce prejudiciu, deoarece psihiatrul o prescria oricum.

___________________

Poartă mască, altfel o să primești un tub de oxigen cu garnitură de infectii nosocomiale, vezi Starea Națiunii.

Apropos, România a eradicat infecțiile nosocomiale, deoarece sau nu sunt pacienți în spitale, sau COVID-ul halește inclusiv virușii și bacteriile concurente din spitale.

Tot COVID-ul dă reacții adverse noi, dă unora tendințe precum setea de putere, încât unii își cam falsifică diplomele. Nu vă convine ? Sunați la DSP Cluj, oricum nu răspunde nici dracul.

DNA-ul urmează  să fie preluat de DSP probabil. Justiția nu mai e la modă, vezi cazul c – iordache. Azi degeaba esti jurist, fa-te erou în linia întâi. Adică doctor, dar nu de familie. Fă cum face Musta, de la Timișoara. Nu amesteca lucrurile.

_____________________

Caută Euthyrox, Metformin la farmacie.  Nu găsești, crapă dracului !

______________________

Cum spunea și Otilia Țigănaș

          Cu mine în frunte zic ce voi zice acum, fiindcă mâine pot deveni și eu bolnavul român care recurge la asigurări.
Nu putem compara NU PUTEM COMPARA!! sistemele de sănătate, fără să pornim de la un adevăr bazal. Că la noi, ca să fii asigurat, cotizarea poate fi de la zero (coasigurații) la “milion”, dar, indiferent cât cotizezi/sau nu, primești FIX aceleași servicii.
Ați mai auzit, prin filme americane, expresii gen- la noul serviciu a primit o asigurare de sănătate mai bună! Na. La noi e aceeași asigurare, la fel de proastă, la toți.
Din acest motiv, înțelegerea asta “plătitor-asigurator-prestator” e cumva contra naturii. E un aranjament păgubos, lipsit de claritate și transparență.
Cum poți masca, politic, faptul că-i păgubos ca naiba?
Simplu. Declarând și promițând poporului votant asigurat, servicii prin medicii de familie, pentru care nu există finanțare, pregătire curiculară, timp contractual alocat și nici contract.
Mai simplu spus – ei, politicienii, vă promit că noi vom face chestii pe care nu le vom face. Din lipsă de timp, finanțare, competență, dotări. Unii politicieni chiar cred că le vom face, sunt nostalgicii senin- inocenți care se dau prin clădirea guvernului ca la Thassos pe faleză, în vacanțe plătite de stat. Alții, abilii parșivi, știu PRECIS că nu vom face, dar promit ca să puncteze electoral.
Fiindcă ei mint de îngheață apele, iar voi nu puteți descifra contractul cadru fără să vă angajați o casă de avocatură performantă, și voi, pacienții, credeți/simțiți că medicul de familie român ar trebui să taie unghii, așa cum taie alții în Canada sau în Japonia… dacă le taie medicii chiar și acolo…
De aici a pornit această analiză a mea – sper – sintetică.

Epilog : distrugeți mă  și medicina de familie. Distrugând sănătatea națiunii, puteți vinde la metru pătrat și țara. Oricum, când scăpăm de pandemia politică liberală, vom vota toți cu Iorga, după chefurile pe care le vom trage.

Subscribe To Our Newsletter

Întâlnire finală față în față joi seară, Trump vs. Biden !

WASHINGTON - Președintele republican Donald Trump și opozantul său democrat, fostul vicepreședinte Joe Biden, vor...

Închide