Întâlnire finală față în față joi seară, Trump vs. Biden !

WASHINGTON – Președintele republican Donald Trump și opozantul său democrat, fostul vicepreședinte Joe Biden, vor avea  joi seară  ultima lor confruntare față în față înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Cei doi candidați, amândoi în vârstă de 70 de ani, s-au întrerupt în mod repetat, Trump mai mult decât Biden, la dezbaterea lor de 90 de minute de la sfârșitul lunii septembrie, o emisiune pe care unii experți politici americani au descris-o drept cea mai proastă dezbatere prezidențială din SUA.

Dar de data aceasta, Comisia independentă pentru dezbateri prezidențiale dezactivează microfonul fiecărui candidat, în timp ce celălalt vorbește timp de două minute ca răspuns la  șase probleme de actualitate selectate de moderatorul Kristen Welker de la NBC News. Dacă nici Trump, nici Biden nu încearcă să vorbească peste celălalt în timpul comentariilor de deschidere de două minute, comisia a spus că crede că alegătorii americani – cel puțin relativ puținii care susțin că sunt încă indeciși cu privire la modul în care vor vota – ar putea avea o viziune mai clară pe cine aleg pentru votul de investitură de pe 20 ianuarie.
Bill Stepien, managerul campaniei lui Trump, a declarat  săptămâna aceasta: „Dacă mass-media nu îi va pune aceste întrebări lui Joe Biden, președintele o va face și nu va exista nicio scăpare pentru Biden”. Biden a numit întrebările despre fiul său „o campanie de înfrigurare”, dar nu a abordat în mod public acuzațiile specifice cu privire la încheierea tranzacțiilor lui Hunter Biden, inclusiv faptul că deține un loc în consiliul de administrație al unei companii ucrainene de gaze naturale pentru care, potrivit relațiilor de știri din SUA , a fost plătit cu 50.000 de dolari sau mai mult pe lună.

Nu se știe cum poate Biden să răspundă la întrebările cu privire la tranzacțiile financiare ale fiului său, precum și dacă Biden va ridica întrebări cu privire la sumele vaste pe care corporațiile și guvernele străine le-au cheltuit pentru sejururi la hotel și excursii de golf la proprietățile deținute de Trump în timpul președinției sale. Aaron Kall, antrenorul dezbaterii de la Universitatea din Michigan, a declarat că miza dezbaterii „este din nou mult mai mare pentru președintele Trump”. Kall a spus că Trump „are puțină marjă de eroare”, deoarece diviziunile partizane și votul anticipat au lăsat mai puțini alegători nehotărâți decât în ​​unele alegeri prezidențiale recente din SUA – poate mai puțin de 5% din electorat, potrivit sondajelor naționale. „Trump va avea așteptări mai mici în direcția acestei dezbateri, având în vedere performanțele sale slabe anterioare” la evenimentul din septembrie, a spus Kall. „Dacă va reuși să realizeze o performanță solidă, acest lucru ar putea șterge coronavirusul din titlurile mass-media timp de cel puțin o scurtă perioadă de timp”.

În ceea ce-l privește pe Biden, Kall a spus: „Având în vedere avantajul său constant în sondaje, Biden nu are nevoie să ofere o performanță de eliminare sau ceva asemănător. Echipei sale de Campanie  îi place locul unde se află cursa în prezent și ar fi mulțumit de o extindere nedeterminată a mediului politic de status quo. „La fel ca în timpul ultimei dezbateri, el trebuie să fie de gardă împotriva unei gafe majore care ar putea reseta narațiunea cursei într-un moment periculos.

Subscribe To Our Newsletter

Dâncu vs. Oros : Vasile Dâncu se concentrează pe OM,ca sociolog, pe când Adi Oros e medic veterinar !

Dâncu vs. Oros : Aș remarca totuși, că Vasile Dâncu se concentrează pe OM,ca sociolog, pe când Adi Oros e...

Închide