Dâncu vs. Oros : Vasile Dâncu se concentrează pe OM,ca sociolog, pe când Adi Oros e medic veterinar !

Dâncu vs. Oros : Aș remarca totuși, că Vasile Dâncu se concentrează pe OM,ca sociolog, pe când Adi Oros e specializat pe animale, fiind medic veterinar !

Listele probabile  PNL sunt clare, nu știm la PSD exact ce vor face la Cluj. Cert este Vasile Dâncu și Patriciu Cadariu Achimaș.

 1. Oros Adrian
 2. Moroșan Mircea
 3. Rațiu Radu
 4. Forna Maria
 5. Pușcă Mircea
 6. Sabo Marius

Camera Deputaților

 1. Moisin Radu
 2. Sărmaș Sabin
 3. Moldovan Sorin
 4. Burciu Cristina
 5. Cîmpean Ovidiu
 6. Coraian Zoltan
 7. Marc Marinela
 8. Văman Daniel
 9. Vaida Ovidiu
 10. Molhem Bashar
 11. Moga Sebastian
 12. Rusu Ionuț
 13. Steopan Florin

Vasile Dâncu pe prima poziție la Senat, din partea PSD. Este sociolog, chiar unul bun.

Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, a fost ministru al Sănătății în guvernul Dacian Cioloș. Locul I la Camera Deputatilor.

Acesta are o bogată activitate de cercetare în chirurgia cancerului ovarian și este totodată directorul medical al Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, din Cluj.

Familia sa îl are și pe Andrei Achimaș, părintele informaticii medicale în județul Cluj, un medic diagnostician de excepție.

 

Adi Oros. prorector USAMV, locul I la Senat, este specializat în otrăvuri, conducând Laboratorul de Toxicologie în medicină veterinară. Ministrul Agriculturii in Guvernul Orban. Traseist altfel, de la PNTCD la PNL.

Un tip abil, șiret, care își urmărește cu tenacitate scopul dealtfel.

 

„Din păcate, la noi, societatea, politica, instituțiile nu au fost pregătite și nu sunt nici în acest moment pregatite să folosească această imensă solidaritate, acest imens potențial de solidaritate. Solidaritatea trebuie organizată. Am văzut un lucru fantastic. Dacă în materie de donații sunt în general în jur de 20%, unul din cinci oameni care spun că ar dona, sau unul din trei, în cel mai bun caz, acum sunt 70% din oameni care spun că ar vrea să fie voluntari. Peste 60% care ar dona bani sau alte lucruri pentru acest efort colectiv, acest război împotriva unei boli. Dar nu este cine să organizeze această solidaritate. Și asta ar trebui să o facă autoritățile”, a spus Vasile Dâncu la EBS Radio.

Vasile Dâncu. „Îmi plac toate genurile de muzică, inclusiv Paraziţii şi BUG Mafia. Îmi plac pentru că eu sunt sociolog şi sunt sensibil la problematica socială. Am scris un articol interesant, „Cultura de după blocuri” despre această muzică şi am observat – făcând analize de conţinut şi lucrări de diplomă cu studenţii pe asemenea piese – că atât manelele, cât şi muzica hip-hop vorbesc despre problemele tinerilor: iubire, sărăcie, protestul faţă de viaţa politică. Este o muzică vie, are suflet pentru că este un protest”.

“Am o colecţie de muzică importantă în care intră şi formaţii noi de protest, ca Rammstein. Am o plajă foarte largă de  preferinţe în acest sens, ascult şi muzică electronică, house şi rave. Dintre formaţiile străine, ascult REM, ACDC, Black Sabbath, Metallica şi aici mă înţeleg cu fiică-mea, îmi place Leonard Cohen, pentru versuri. Am fost şi la concertul ATB de la Cluj, ascult şi muzică rave, mă izolez în ea, dar sigur că ascultată acasă este altceva”.

Legat de Adi Oros, numai de bine. Doctor in stiinte, ministru al Agriculturii, floreștean, inteligent. Ce i se reproșează

Aici, dezvoltăm  câteva repere actuale, extrăgând câteva subiecte din moțiunea simplă împotriva lui Adrian Oros, care a trecut la vot.

Moțiunea simplă nr. 1/2020 „Lenea, minciuna și incompetența ministrului Oros”

„1. Gestionarea problemelor agriculturii legate de lipsa de precipitații

România traversează de câteva luni una dintre cele mai cumplite secete din istoria recentă. Ultima secetă severă a fost în anul 2007 (curios, doar atunci a mai fost PNL-ul responsabil cu Ministerul Agriculturii în ultimii 20 de ani).

Deși guvernul PSD a lăsat funcționale peste 1,4 milioane ha irigabile, guvernul Orban reușește prin reducerea substanțială a fondurilor de investiții, prin neplata lucrărilor executate, prin alimentarea tardivă (aprilie) a canalelor de irigații, să permită ca lipsa de precipitații să afecteze puternic culturile. Să ne reamintim că bugetul României pentru anul 2020 nu a fost un buget validat în Parlament prin discuții între specialiști, ci a fost asumat de Ludovic Orban și impus în câteva zile.

Să ne reamintim deplasările ministrului Daea în teritoriu, aproape zilnice, prin care inspecta stațiile de pompare și canalele de irigații încă din timpul iernii prin zăpadă sau noroi și care, da, funcționau vara. Pentru asta însă e nevoie să te trezești dimineața la ora 4 și să poți gestiona simultan și acte normative în ședința de guvern și să obții bani suplimentari de la ministrul de finanțe și de la Uniunea Europeană, să asculți permanent fermierii – la ei acasă, să transformi solicitările și ideile acestora în fapte și bani pentru producători.

„Cine se trezește de dimineață, departe ajunge” domnule Oros . . . și . . .”Ochiul stăpânului îngrașă vaca” și . . .”Omul deștept își face vara sanie și iarna car”. . . și multe alte proverbe românești născute din popor după mii de ani de experiență din . . . agricultură.

Dumneavoastră cum v-ați petrecut primele șase luni în minister, domnule Oros? Că pe teren nu prea v-a văzut nimeni . . . în cele șase luni de când sunteți la minister, doar 25 de zile au fost nefavorabile lucrărilor de investiții și se puteau realiza ample lucrări de investiții, reparații de pompe, verificări de stații de pompare și altele, dar acestea au rămas pe hârtie . . . Pe unde trândăveați în perioada asta, domnule Oros? Este frumos biroul? Ați schimbat tablourile și mobilierul? Espressorul și frigiderul funcționează?

Peste 340 de proiecte aprobate de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale stau în sertarele Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), acestea având în spate finanțarea pentru darea în funcțiune a irigațiilor pentru încă 800.000 ha. Ne întrebăm, pe bună dreptate, câte lucrări au fost ridicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) în ultimele 5 luni?

Câte ședințe ale Comitetului tehnico-economic al ministerului au fost ținute din octombrie 2019 și până în prezent, cu tema aprobării investițiilor în sistemul de irigat? Noi credem că domnul ministru Oros nici măcar nu știe că este președintele acestui Comitet!

2. În plină perioadă de carantină a țării și în special a unor orașe, românii asistă îngroziți în data de 9 aprilie cum peste 2.000 de oameni se înghesuie efectiv în aeroportul din orașul dumneavoastră – Cluj – domnule ministru! Faimoasa operațiune „Sparanghelul” a generat o mare rușine pentru România, fiind ridiculizată în întreaga presă europeană. Ministerul Agriculturii asistă neputincios la modul prin care guvernul facilitează migrația forței de muncă spre vest. Nu a fost propus niciun fel de gest, niciun program gândit pentru a încuraja sutele de mii de români reîntorși în țară în această perioadă. Era greu să identificați niște fonduri pentru cei dornici să muncească în țară și să încercați să porniți producția de sparanghel în România? Sau nu ați îndrăznit să vă contraziceți șefii care promiseseră mii de culegători omologilor din Germania? Chiar cu riscul îmbolnăvirii oamenilor plecați, inclusiv din zone aflate în carantină. Nici Polonia, nici Bulgaria, nici Ungaria nu au permis în această perioadă deschiderea granițelor pentru zilieri către alte state membre, respectând opinia medicilor specialiști privind gestionarea pandemiei.

– Încă ceva, domnule ministru Oros. . ., v-am văzut în poză pe câmp zilele trecute, singur, fără alaiul uzual. Erați echipat cu mănuși de protecție și cu masca pe figură. Sunteți primul ministru al agriculturii care pășește pe pământul României cu mănuși pe mână. Nu ați vrut să vă murdăriți? Să vă fie rușine!!! Virusul COVID-19 nu se dezvoltă pe cernoziomul românesc. Ca veterinar ar trebui să fiți mai informat. . .

Această moțiune simplă a fost adoptată de Senat în ședința din 18 mai 2020, cu respectarea prevederilor art. 67 din Constituția României, republicată, precum și ale art. 168 din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare.”

 

 

 

Despre Autor