Orban vine la Cluj, în speranța formării unei noi generații de Frankensteini politici

Nu sunt de acord cu traseismul politic. Dar mă deranjează când se arată cu degetul spre PNL” – etica politică a noului om politic, pe modelul iubesc trădarea dar nu suport trădătorii.

Acum două săptămâni afirma asta premierul  dar, ori a ajuns la andropauză ori a fost un prematur pentru că altfel nu-mi explic cum a uitat negocierile purtate de el personal cu parlamentarii din opoziție pentru a bloca moțiunea lui Ciolacu.

Premierul va ajunge la ora 13.40 la amplasamentul proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj. Pe parcursul vizitei în județul Cluj, Ludovic Orban va fi însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Pe surse, omul vine de fapt in Florești pentru ca impreună cu Oros să-i facă o propunere lui Flaviu Udrea, deoarece candidatul Pivariu stă prost în sondaje.

Nu partidele sunt vina ci oamenii din ele, iar PNL-ul e vinovatul de serviciu!

In ceea ce priveste metafora cu Frankesteinii politici :

În rezistența „Frankenstein”: Eseuri despre romanul lui Mary Shelley, ed. George Levine și U. C. Knoepflmacher (Berkeley, Los Angeles și Londra: Univ. Of California Press, 1979), pp. 143-71.
Frankenstein ar putea servi drept exemplu. Mary Shelley se bazează pe imagini și valori politice care erau deja actuale. Ea repetă astfel de motive antiiacobine standard precum jefuirea mormintelor, reînvierea morților și monștrii care își distrug proprii creatori. Conservatorii folosiseră adesea aceste imagini pentru a avertiza asupra pericolelor reformei. Ei au imaginat regenerarea radicală a omului în termeni demonici, ca dezlănțuirea de monștri și spectri parricidi din mormânt. Cu toate acestea, însușindu-și aceste imagini pentru romanul ei, Mary Shelley le oferă o „formă nouă” care le subminează parțial importanța politică originală.

Articol realizat la comanda PSD Cluj.

 

Subscribe To Our Newsletter

stirideflorești.eu : “Pivariu, bătăușul. Și penal și beat la volan și….bătăuș!”

stirideflorești.eu : "Pivariu, bătăușul. Și penal și beat la volan și….bătăuș!"

Închide