Alexandru Cordoș, un intelectual rasat, candidat pentru președinte C.J. Cluj

Alexandru Cordoș, un intelectual rasat, candidat pentru președinte C.J. Cluj

Alexandru Cordoș are 58 de ani, este originar din Câmpia Turzii și profesează ca lector universitar. El a fost ales în mai mult funcții pe listele PSD în trecut, precum cea de consilier local în municipiu (2004-2008) și senator de Cluj (2008-2016).

Poziția care mi s-a oferit de către partid înseamnă pentru mine o mare responsabilitate. Avem foarte mult de muncă pentru a reface din temelii organizațiile PSD la nivelul întregului județ și a le reorienta spre un parcurs eficient și constructiv.

Sunt conștient de situația dificilă în care se află partidul, mai ales la nivel local. Nu are rost să ne amăgim pe noi sau să vindem altora iluzii că nu ar fi așa. Însă Partidul Social Democrat a demonstrat mereu în trecut că poate trece peste orice obstacole și la fel va face și acum. Vom dovedi tuturor că suntem dinamici, capabili de restructurare și adaptare și că rămânem cea mai importantă forță politică din România, cu cei mai buni administratori.

Institutul de Politici Publice l-a clasat pe Alexandru Cordoș pe locul I ca activitate parlamentară în 2015. IPP a făcut o statistică, cei drept cantitativă a activității deputaților și senatorilor și a constatat că senatorul PSD este pe primul loc în județ ca activitate parlamentară, pe locul 23 în clasamentul parlamentarilor României şi locul 18 între senatori. A avut 110 iniţiative legislative, 228 de luări de cuvânt, 33 de declaraţii politice, 296 de întrebări şi interpelări.

De fapt senatorul de Turda a fost printre puținii politicieni din județ ce a susținut interpelări parlamentare în favoarea unor primari din partide diferite de PSD.

Alexandru Cordoș este și inițiatorul unor modificări legislative cu impact major în domeniul serviciile sociale ori a legislației muncii. A inițiat,spre exemplu, modificarea Legii 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, modificare ce prevedea că pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice aflate în situaţie de dependenţă socio-medicală, consiliile locale să fie obligate să angajeze personal de îngrijire prin plata cu ora, fracţiuni de normă sau normă întreagă, în funcţie de perioada de îngrijire necesară.

Deasemenea a impus pe agenda parlamentară modificări legislative privind protectie socială a salariaților care urmează a fi concediați, modificări ale legii referitoare la mediere, ori proiecte de lege prin care primăriile ar fi trebuit să ofere acces gratuit la rețele de wireless în parcuri, piețe centrale, cămine culturale, școli, biblioteci și biserici.

„Organizația județeană PSD a fost, în ultimii cinci ani, într-o derivă totală și s-a constat că este nevoie de o schimbare. Alegerea domnului președinte a Consiliului Național, Vasile Dâncu, la București a impus oarecum o schimbare și la Cluj. Pe un sondaj intern și pe o măsurătoare publică externă, s-a ajuns la concluzia că am fi câteva persoane care am putea face acest lucru. Unul dintre ei am fost eu, chiar dacă m-am retras o perioadă din politică și am revenit în toamna anului trecut. În urma sondajelor interne și externe, s-a constatat că eu aș fi un factor de echilibru și, împreună cu o echipă, aș putea reconstrui organizația județeană”, a delcarat Alexandru Cordoș.

Articol realizat la comanda PSD Cluj

Subscribe To Our Newsletter

Portret de posibil primar al municipiului Cluj-Napoca

Valentin Cuibus a ocupat până nu demult funcția de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj,...

Închide