Bogdan Pivariu mulțumește din Cer până în Pământ că a fost invitat la biserica celebrului popă din Tăuți ! Ăla cu inmormântarea contra cost !

Preotul de la Tăuți, Florin Parasca a făcut un scandal monstru în timpul unei slujbe de înmormântare pentru că rudele unei persoane decedate au refuzat să plătească locul de veci. Mai mult decât atât, preotul respectiv le-a cerut rudelor defunctului să îi pupe mâna pentru a-i ierta. Se pare că tot scandalul ar fi pornit de la faptul că familia ar fi fost obligată să plătească o suma exorbitanta pentru un loc de veci, decedatul fiiind băștinaș al locului de când s-a născut !
Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă că am evidențe și martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci. Ce e de neînțeles. Și biserica are cheltuielile ei, și biserica are responsabilitățile ei. Noi nu suntem slugile dumneavoastră, noi suntem slujitorii dumneavoastră. Nu vă mai comportați urât că vă luați plata de la Dumnezeu, nu de la mine”, a spus preotul. citat de Știridecluj.ro.
Imaginile cu preotul Florin Parasca, de la Parohia Tăuți, comuna Florești, județul Cluj, au scandalizat și șocat toată țara. Aceste imagini au umplut spațiul public, de la televiziuni la ziare tipărite și online. Ca să îndrepte greșeala, Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, i-a cerut preotului Parasca să-și ceară scuze public față de familia îndoliată și să înapoieze acesteia cei 5.000 de lei, pretinși pentru un loc de veci. Numai că preotul și-a șters contul de Facebook, nici scuze publice nu și-a cerut și nici banii nu i-a înapoiat familiei pe care a umilit-o la înmormântarea rudei lor.  Deși familia avea loc de veci preotul a susținut că nu este așa, iar pentru a participa la înmormântare a cerut 5.000 de lei. Ulterior, preotul a susținut că femeia decedată nu și-a plătit contribuția pe 10 ani, iar cei 5.000 de lei ar reprezenta datoria față de biserică. Constrânsă, familia îndoliată a făcut rost de 5.000 de lei și i-a înmânat preotului, care a dat ordin să nu i se tragă moartei nici clopotele. Slujba de înmormântare trebuia să aibă loc în curtea bisericii, dar ca umilința să fie completă preotul a decis ca aceasta să se țină în câmp, pe un drum comunal. Cu 5.000 de lei în buzunar, preotul Florin Parasca a considerat că nu i-a umilit suficient pe membrii familiei. Astfel, după ce a luat banii și a acceptat să oficieze slujba de înmormântare, la începutul acesteia a cerut scuze publice de la familia moartei. Pentru că nu era satisfăcut cu banii și scuzele verbale, Florin Parasca a cerut să-i fie pupate mâinile de față cu toți participanții la înmormântare. Acesta a fost și momentul în care oamenii au răbufnit și au început să vocifereze. Una dintre fiicele femeii îngropate a acordat un scurt interviu, la două zile de la incident.
19 iunie

Un loc binecuvantat de Dumnezeu, bisericuta din Tauti, a gazduit azi un eveniment cultural la care am participat cu mare drag alaturi de oaspeti deosebiti.
Educatia trebuie sa ocupe un loc important pe scara valorilor unei tari si ma bucura aplecarea spre cultura a celor care au organizat aceasta seara culturala!
Multumesc din cer pana-n pamant pentru invitatie ! -spunea pe facebook junele viceprimar aspirant la mai mare. 

In această biserică, muncește în numele Tatălui preotul Florin Parasca. El ingroapă contra cost. Vicele pare extrem de încântat de faptul că a fost invitat la ceremonia culturală. Costumul de culoare mov, bine croit sugerează importanța momentului, fiind în perfectă rezonanță cu un loc de iertarea păcatelor. Totodata, vicele de bucură de aplecarea spre cultură.

Toată lumea pare că a plecat fericită de la biserica celebră.

Presa se bucură că totuși căsătoriile au rămas gratuite, fiind înfăptuite de primar. Sau viceprimar, nu ?

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Agenții Apocalipsei sau Raport înfricoșător despre Starea Națiunii !

PNL a readus oficial austeritatea în România. Drepturilor oamenilor, cuvenite prin legi în vigoare sunt...

Închide