decembrie 9, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Agenții Apocalipsei sau Raport înfricoșător despre Starea Națiunii !

PNL a readus oficial austeritatea în România. Drepturilor oamenilor, cuvenite prin legi în vigoare sunt ciuntite, amânate sau anulate!

Guvernul Orban a tăiat de 5 ori procentul de creștere a alocațiilor, a tăiat de 3 ori procentul de creștere a pensiilor, a refuzat creșterea salariilor pentru profesori. Aceasta este realitatea, indiferent cât de mult se forțează guvernul Orban-Iohannis să o ascundă. România a reintrat în zodia tăierilor exact la fel ca pe vremea tandemului Boc-Băsescu.

Realitatea de zi cu zi distruge propaganda liberală. Economia se prăbușește. România se îndreaptă vertiginos către o criză profundă. În doar nouă luni guvernul PNL a reușit să întoarcă țara înapoi în timp, în 2016. Toate beneficiile economice și sociale reușite în 3 ani de guvernare PSD sunt pe cale să se spulbere.

Autoritățile continuă să dezinformeze în legătură cu pandemia și să sfideze legea! Informații esențiale care pot descrie precis amploarea pandemiei continuă să nu fie comunicate public. În loc de argumente și explicații, care să inspire încredere și care să fie urmate de oameni, guvernul PNL a ales să înspăimânte populația prin cifre care descriu salturi apocaliptice ale pandemiei. Ce nu realizează este că nu-i mai crede nimeni.

PNL taie alocațiile, taie pensiile, taie salariile! A readus oficial austeritatea în România.

PNL și guvernarea Iohannnis-Orban calcă pe urmele PDL și ale regimului Băsescu-Boc. Taie din drepturile cuvenite prin legea-n vigoare, aprobată-n Parlament și promulgată de președinte.
Taie din alocații, pentru că în loc să dubleze, guvernul PNL le majorează cu 20%
Taie din pensii, pentru că în loc să le majoreze cu 40%, guvernul PNL dă o majorarea de doar 14%.
Degeaba încearcă ministrul liberal al Finanțelor să prostească lumea cu o așa-zisă cea mai mare creștere a punctului de pensie pe care PSD-ul n-a fi acordat-o niciodată AICI.
NU E MAJORARE, E TĂIERE! ȘI E O MINCIUNĂ că CELE 14 procente ar reprezenta cea mai mare creștere. Adevărul este că între 2016 și 2019 PSD a crescut punctul de pensie cu 39.8%, în total.
Taie din salariile profesorilor, pentru că NU le majorează DELOC de la 1 septembrie, așa cum prevede legea. Se dovedește că guvernul Orban a mințit atunci când a dat asigurări că are banii pentru creșterile salariale ale profesorilor prevăzuți în buget. AICI

La rectificarea din aprilie banii – cel puțin cei pentru majorarea pensiilor – erau prevăzuți în buget. Hoția în proporție de masă a guvernării PNL, risipa banilor publici și iresponsabilitatea cu care care a subminat veniturilor statului fac acum ca pensionarii, copii și profesorii să fie sacrificați, drepturilor lor să fie ciuntite.
Viața distruge propaganda liberală. Economia se prăbușește.

3,8% din PIB cădere economică și procesul continuă.
8,6% deficit bugetar și se adâncește.
40,2% din PIB datorie publică în salt galopant, de la 34,7 cât a lăsat-o PSD
Produsul Intern Brut a scăzut cu 12,3% în trimestrul 2, comparativ cu anul trecut. Efectiv România s-a întors în timp, toată bunăstarea acumulată în anii guvernării PSD este pe care să se irosească complet.
Acesta este tabloul dezastrului provocat țării de numai 9 luni de guvernare PNL.

Rectificarea bugetară

Guvernul PNL își recunoaște propria neputință… ”avem o scădere a veniturilor în buget faţă de estimat de aproape 31 miliarde lei, asta înseamnă 3 puncte procentuale.” AICI
Altfel spus guvernul PNL n-a fost capabil să realizeze nici măcar veniturile pe care și le propusese.

Costurile cu dobânzile explodează – 1,7 miliarde de lei a prevăzut la rectificarea bugetară guvernul Orban pentru plata dobânzilor. Este evident că noi toți începem să plătim din greu, de acum, aventura guvernării liberale, care din interes politic a tăiat resurse majore pentru veniturile bugetului în favoarea împrumuturilor masive.
Este grav că nu s-a prevăzut nici acum la rectificare sumele necesare despăgubirilor pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de calamități.
Primesc bani în plus președinția României – Administrația Prezidențială – 588.000 de lei, STS +64,5 mil. de lei, SRI +64,3 mil. de lei, SIE +33,6 mil. de lei, SPP +2,3 mil. de lei
Odată-n plus această rectificare bugetară face dovada că PNL nu guvernează pentru oameni – nu pentru copii, nu pentru pensionari, nu pentru profesori, nu pentru agricultori. Pentru niciunii nu a găsit banii necesari plății drepturilor cuvenite. Dar ce nu s-a putut pentru civili se poate pentru instituțiile de forță!
Autoritățile continuă să dezinformeze în legătură cu pandemia și să sfideze legea!

Deși autoritățile românești sunt obligate de Legea carantinării și izolării (136/2020) să ofere publicului date și informații precise și detaliate, raportările zilnice nu includ aceste informații.
O analiză comparativă între Franța și România arată mari diferențe. În timp ce buletinul săptămânal al Institutului pe Sănătate Publică din România are 3 pagini cel al instituției similare din Franța este de 10 ori mai consistent – are 35 de pagini. Detalii AICI
Ce lipsește din comunicările oficiale sistematice ale guvernării Orban:

Numărul de persoane testate pentru prima dată
Numărul de teste realizate în România nu este defalcat pe categorii – persoane nou testate, retestări – fapt care nu prezintă o imagine reală a procentului de persoane care se infectează zilnic raportat la noile teste realizate.
Numărul de reproducție, un factor determinant pentru a cunoaște răspândirea virusului în comunitate
Nu se comunică numărul de focare active și cele depistate zilnic
NU se comunică rata de incidență raportată la 100.000 locuitori/județe
Nu se comunică rata de pozitivare zilnică în fiecare județ
În România, ministrul Sănătății în loc să fie un factor de echilibru, care să inspire calm și încredere se manifestă adesea ca un agent al apocalipsei.
Recent a declarat că prognoza INSP de 2800 de cazuri zilnice ar putea fi depășită, situație în care alegerile locale s-ar putea amâna. AICI
Guvernul Orban continuă să promoveze panica ca instrument al gestionării pandemiei; are impresia că oamenii îi vor asculta de frică. Nu realizează însă, din nefericire, că a ajuns atât de lipsit de credibilitate încât aproape nimeni nu mai ține cont de avertismentele sale disperate. Pandemia a scăpat de sub control din cauza exclusivă a guvernului PNL! Singura soluție este un alt guvern, cu autoritate și credibilitate.

Despre Autor