Omul cu un suflet cât Catedrala Mântuirii Neamului

Eu, Horia Cristea, mă apropii vertiginos de planul Tatalui. Am invatat ca nu inteligenta sau IQ-ul defineste o comunitate. In orbirea mea, după o facultate, pe cai mari in România si Germania, in anul 2002 puteam trai din venit pasiv, fara sa mai lucrez vreodata. Aveam 4 apartamente si o casa, facute partial in Romania si partial in Bayern.

Aveam o sotie care a fost Miss Boboc, Lili Cristea, care mi-a dăruit cea mai mare bucurie a vietii mele, un baiat formidabil de inteligen si cu un suflet de aur. Vesti regasesc placerea de a scrie . Dar nu despre mine este vorba aici, in cel de-al 4500-lea aricol pe Voce.

E vorba de Ovidiu. De Ovidiu Paslariu. Nu va fi un articol electoral, sentimentele și politica sunt o forma mascata de prostitutie in Trupul lui Christos.

Ridiculizat alaturi de mine, cand risca totul pentru fostul sau prieten, Horica. Ii ajungea sa ii traga cu ochiul Horia Sulea, ca sa lucreze zile si nopti pentru Floresti.

Este un barbat pur sange, asta o pot certifica oamenii pe care i-a ajutat. Fundatia Stergem Lacrimi nu a luat bani de la bugetul local. A sarit in ajutorul celor mai oribile suferinte ale semenilor lui, stergand cu delicatete lacrimile de pe fetele copiilor.

Am trecut pe Eroilor si Ovidiu incerca sa adune semnaturi, cu 2 fete de o finete sufleteasca ce rezona cu a lui.

S-a emotionat,el durul durilor. Care nu este impresionat de 6-7 jandarmi care incercau sa ii faca zile fripte. Mainile ii erau transpirate de emotie. S-a bucurat vizibil. Dar oare, nu eram trimis de Horia Șulea ?

Ovidiu, singurul care m-a trimis pe Eroilor a fost Dumnezeu. Si indiferent ca vei castiga sau nu campania, ai dovedit bărbăție și compasiune. Cam atat deocamdata.

 

In urma cu 3 ani, am dat-o in bara rau in afaceri. Paradoxal, am investit tot ce aveam intr-un BMW de competitie. A iesit prost, iar ultimii bani i-am dat pe schimbul de ulei, care nu a salvat motorul. Imi era rusine sa cer bani imprumut, de la tata. 82 de ani.

Am fost la Ovidiu la bloc, scuze, omul si-a cumparat apartamentul lui, nu i-a dat primarul un bloc. M-am dus cu o hartie – chitanta, sa imi dea 50 de euro sa imi cumpar de mancare. Era dimineata, trezit din somn si neprietenos ca orice barbat trezit de dimineata. A iesit la balcon si mi-a aruncat 50 de euro de pe balcon.

Il intreb, Ovidiu, dar sa iti dau hartia semnata ca am primit banii si o sa ti-i dau inapoi.

S-a uitat lung la mine, nu uit cat traiesc. A coborat furios din casa, mi-a smuls hartia din mana, si a rupt-o bucati-bucatele.

Avea cheile de la masina pe care o iubea cel mai mult. Mi-a dat cheile de la S320-ul de la Mercedesul lui, un model 2002, extrem de reusit ca un avion. A scos si o bancnota de 200 de lei pentru motorina.

Mi-au dat lacrimile, conduceam și plangeam. Comentati voi.

Subscribe To Our Newsletter

Să ieșim în 10 august în Piața Victoriei, să le arătăm determinarea noastră. JOS DICTATURA!

După 30 de ani de libertate ne-am întors acolo de unde am plecat: fixați în...

Închide