Se pune batista pe țambal în cazul academicianului A.T. Bogdan după 5 ani de judecată ?
Se pune batista pe țambal în cazul academicianului A.T. Bogdan după 5 ani de judecată ?

Inculpatul academician A.T. Bogdan, urmarit de DNA si trimis in judecata dupa ce acesta a provocat Fundatiei Patrimoniu a Academiei Romane o paguba de 3.757.860 euro.
„Inculpatul Alexandru Bogdan, în calitate de președinte executiv al Fundației Patrimoniu, cu încălcarea prevederilor legale și a celor prevăzute în statutul organizației, și-a exercitat atribuțiile de administrare și gestionare a bunurilor imobile (în principal terenuri agricole și silvice) ce aparțin Academiei Române, în scopul de a-i favoriza pe colaboratorii entității pe care o conducea, care și-au asigurat astfel foloase necuvenite, constând, în esență, în neplata unor obligații contractuale. Concret, în perioada 2007-2009, cu ocazia administrării patrimoniului silvic și funciar al Academiei Române, între Fundația Patrimoniu și mai multe societăți comerciale au fost încheiate contracte și acte adiționale privind arendarea și concesiunea de terenuri ce aparțineau instituției respective”, se arată în comunicatul citat. Procurorii apreciază că exercitarea autorității de către Alexandru Bogdan s-a făcut cu rea-credință și cu intenția directă de favorizare a partenerilor, ceea ce a avut ca rezultat păgubirea Academiei Române. Aceste aspecte reies, potrivit DNA, din „caracterul vădit păgubitor al clauzelor contractuale și lipsa oricăror prevederi care să protejeze efectiv și în concret interesele ale Academiei Române”.Prejudiciul produs în dauna Academiei Române a fost stabilit la suma de 3.757.860 de euro.„Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpatului Bogdan Alexandru, până la concurența sumei de 3.757.860 euro, reprezentând valoarea prejudiciului”, se mai precizează în comunicatul DNA.Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Sunt fostul ginere al inculpatului A.T, Bogdan, jurnalist de investigații și am câteva curiozități :
1. Dacă bunurile mobile și imobile pe care s-a pus sechestru, au fost dobândite în mod corect, în baza legii.
2. De ce Academia Română a întârziat cu 4 luni un proces din care ar câștiga 3,7 milioane de euro ?
3. Dacă există vreo legătură între afirmațiile nepotului d-lui academician, fiul lui Elena Petrina Cristea și al meu , decedat în Heidenheim a. Brenz, în condiții suspecte, în 23.02.2018, cum că “este milionar”, lucru spus de acesta Poliției după reținerea din Aalen ?
4. Cum a realizat si daca a realizat in mod cinstit bunuri numai in valoare de 3,7 milioane euro domnul academician ?
5. De unde a avut fiul meu, Daniel Sebastian Cristea, bani pentru cumpărarea de droguri în Germania, locuind până în 2017 împreună cu mama sa ?
6. De ce a fost distrus de către Elena Petrina Cristea laptopul DELL Latitude E 6400, cumpărat din România și dăruit fiului meu de mine, la întoarcerea în Germania cu avionul in noiembrie 2017, așa cum reiese din discuțiile purtate cu bunica lui Daniel Sebastian Cristea, Bogdan Ingeborg Martha ? Menționez că a zburat de pe Aeroportul Cluj-Napoca și a aterizat pe Nuremberg Flughafen. Se poate proba că deținea la îmbarcare de pe Cluj-Napoca laptopul. De ce nu a facut public bunica lui Daniel, mesajul văzut pe iphone-ul acestuia, in cadrul anchetei coordonate de Staatsanwaltschaft Ellwangen, prin persoana procurorului Dirk Schulte, in baza plangerii penale depuse ? Cum a fost posibilă incinerarea cadavrului, cine a ordonat-o și de ce ? Vorbim de o moarte suspectă ! A deținut o asigurare de viață fiul meu și cine a încasat-o ?
7. De ce domnul Petcu nu a raportat superiorilor din SRI modul violent în care am fost interogat în 1998 în Germania, și faptul că nu am trădat România și jurământul militar în Langwasser-Nuremberg, deși am detaliat în amănunt amenințările la care am fost supus 8 ore, rezistând datorită trecerii în stare de conștiință modificată ?
8. Au existat transferuri succesive de bani dinspre inculpatul Bogdan A. T și anumite persoane din Germania, chiar fiul meu sau rudele sale stabilite în Germania ?
9. Ce știa Daniel Sebastian Cristea și de ce i s-a interzis la venirea în România să își vadă bunicul de la București, inculpatul academician A.T. Bogdan ?
10. Cer să fiu verificat în egală măsură atât eu cât și persoanele din familia sa care au avut legături cu inculpatul A.T. Bogdan.
11. Ce știa Daniel Sebastian Cristea atât de grav, încât propria mamă, Elena Petrina Cristea să cheme Poliția Heidenheim și să-l interneze cu ordin de restricție nu într-o clinică de detoxifiere ci una de psihiatrie, in preajma aniversarii zilei sale de naștere, in 2018 ?
12. Dacă au existat transferuri bancare prin persoane interpuse între A.T. Bogdan și rude ale sale.
Voi avea grijă ca aceste subiecte să ajungă și la Parchetul European. Nu mi-e absolut deloc frică, moartea poate veni ca o izbăvire de suferință.
În speranța că voi primi cândva răspunsuri.
Horia Eugen Cristea