Jurnalul de război SARs-COV-2 al primarului Horia Șulea

Horia Șulea generează circulație alternativă postcriză și raportează zero cazuri de infectare SARS-COV-2

Apare parcă un nor de clor deasupra Floreștiului, plus reclamații la DSP impotriva omului care isi face treaba bine :

09 martie 2020: Horia Șulea, primarul comunei Florești, ia decizia de a dezinfecta periodic stațiile de transport public persoane și parcurile de joacă.

10 martie 2020: Horia Șulea, primarul comunei Florești, ia decizia de a SUSPENDA orice fel de activitate (antrenamente, pregătiri, competiții) în bazele sportive administrate de Primăria Florești

11 martie 2020: Horia Șulea, primarul comunei Florești, ia decizia de a permite accesul în primăria Florești doar după completarea unei declarații pe proprie răspundere și în grupuri de maxim 10 persoane și doar după dezinfectarea mâinilor. La fața locului sunt prezente și cadre medicale.

13 martie 2020: Horia Șulea, primarul comunei Florești, ia decizia de a se spăla străzile și trotuarele din Florești cu o soluție ce conține dezinfectatnt pe bază de clor.

13 martie 2020: Horia Șulea, primarul comunei Florești, ia decizia de a închide pe termen nelimitat Târgul Auto din Luna de Sus – Florești

In tot acest timp in Romania aproape liniste totală 20….40 de infectat, zero decese, si doar Recomandări timide….

1 aprilie : Asa cum am promis AM ÎNCEPUT ASFALTAREA STRAZII VALEA GARBĂULUI

2 aprilie : Având în vedere Starea de Urgență instituită prin Decretul Prezidențial 195/16.03.2020 pe o durată de 30 de zile, vă informăm că perioada de acordare a BONIFICAȚIEI de 10% la plata taxelor și impozitelor locale a fost prelungită până la data de 30 iunie 2020. De asemenea, penalități pentru neplată se vor aplica doar începând cu data de 30 iunie 2020.
Caseria Primăriei Florești funcționează cu orar normal, accesul fiind permis, pe rând, câte unei singure persoane. În intervalul orar 11-13 prioritate la plată au persoanele în etate de peste 65 de ani.

Spălăm și măturăm străzile și trotuarele, dezinfectăm străzile și trotuarele si scările de bloc. Zilele acestea vom demara și instalarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante în blocuri.
Cât privește dezinfectarea scărilor de bloc, vă reamintesc că se folosește o soluție de 12,1% clor activ, agreată și verificată de DSP, instituție extrem de atentă la diluția corectă conform instrucțiunilor producătorulu și normativelor în vigoare. Cât privește firma executantă, aceasta este una autorizată pe serviciul public, beneficiind si de acceptul special al instituțiilor de control abilitate.
Sper ca până la finele acestei săptămâni să realizăm o trecere completă pe raza UAT Florești, iar apoi să putem stabili un program. S-a semnat contractul de finanțare europeană pentru Spitalul regional de urgență Florești Cluj, un proiect în valoare de 500 milioane de euro. Acesta va fi trimis la Bruxelles, pentru aprobare. Așadar, cea mai mare investiție din Ardeal va poposi la Florești. Urmează organizarea procedurilor de licitație și demararea construcției pentru Spitalul Regional de Urgenta Floresti Cluj.
Primăria Florești este o parte integrantă și activă a grupului de entități (autorități publice locale, autorități naționale și europene, actori financiar și tehnici) care au pus umărul din plin pentru a se ajunge în această fază premergătoare depunerii cererii de finanțare.
Este de ajuns a aminti aici că Primăria Florești este cea care a eliberat Certificatul de Urbanism aferent viitoarei construcții, a realizat Planul Urbanistic Zonal și apoi a lucrat la modificările succesive ale acestuia, care s-au făcut pentru a fi în concordanță cu cele solicitate de consultanții tehnici internaționali. De asemenea, administrația publică locală floreșteană s-a ocupat și de obținerea avizelor și acordurilor necesare pentru ase ajunge în această fază a proiectului.
SRU Florești, o investiție de aproximativ 500 milioane euro, (construcție-300, dotări, echipamente-76 plus multe altele) va avea peste in jur de 900 de paturi și 120.000 mp construiți . (Zonă tratament pacienți – 43.315 mp, Zonă tratament ambulatoriu – 11.400 mp, Suprafețe de Diagnostic și Tratament – 19.265 mp, Servicii de suport – 15.055 mp, Suprafețe de instruire – 3.195 mp, Suprafețe tehnice și de circulație – 27.670 mp). Saloanele vor fi de 1-2 paturi și vom avea un număr de peste 42.000 de internați per an și 270.000 cazuri de ambulatoriu per an. Spitalul va putea procesa undeva la 100.000 de cazuri de urgențe anual.

3 aprilie : Legat de dezinfecția pe scările de blocuri, astăzi se va interveni în Zona EMERALD GARDEN, apoi D. MOCANU și zona blocurilor de pe str. CUZA VODA. După acestea, tot azi, se va începe de pe str TEILOR, se va merge spre zona ANL, iar apoi se va coborî pe STEJARULUI.

4 aprilie : Amplele măsuri luate la nivelul UAT Florești de primar si administrația locală, inca din 10 martie, cand nimeni in tara nu se gandea la dezinfectie (spălare, măturare și dezinfectare străzi și trotuare, dezinfectare parcuri și stații CTP și apoi chiar închiderea parcurilor, închiderea timpurie a bazelor sportive, monitorizare persoane în autoizolare, identificare și ajutorare efectivă a persoanelor aflate în dificultate, o bună conlucrare cu instituțiile de cult) își arată efectul. NU AVEM NICI UN SUSPECT ȘI NICI UN INFECTAT CU COVID 19. Asta desi avem o populație de 55.000 – 60.000.
CONTINUĂM TOATE OPERAȚIUNILE DE DEZINFECȚIE! SPRE DISPERAREA UNOR ANARHIȘTI CARE FAC POLITICĂ ONLINE ȘI SPRE BUCURIA ȘI SATISFACȚIA FLOREȘTENILOR ȘI PENTRU SĂNĂTATEA ȘI SIGURANȚA ACESTORA !
Administrația se face de pe teren și din birou, zi de zi, la dispoziția floreștenilor.
Politichia de doi bani – online, de acasă, la dispoziția grupurilor de interese !

Dezinfectare DN1

5 aprilie : Începând de mâine implementăm o nouă măsură de luptă împotriva COVID-19. Începem montarea dispozitivelor cu dezinfectant în scările de blocuri. Se va începe dinspre Vest, zona Șesul de Sus, und deja au fost dezinfectate scările de bloc. Evident, continuă spălarea și dezinfectarea străzilor și trotuarelor.

6 aprilie :

1. AM DEMARAT MONTAREA DE DISPOZITIVE CU DEZINFECTANT PENTRU CURĂȚARE MÂINI ÎN SCĂRILE DE BLOC (se va monta în TOATE scările de bloc !!!!)

2. CONTINUĂM DEZINFECTAREA SCĂRILOR DE BLOC ȘI A SPAȚIILOR COMUNE (operațiunea se va realiza periodic, în TOATE scările de bloc)

3. CONTINUĂM MĂTURAREA, CURĂȚAREA ȘI DEZINFECTAREA STRĂZILOR ȘI
TROTUARELOR DIN FLOREȘTI.

7 aprilie : Așa cum am promis, s-a realizat conectarea străzilor Magnoliei, Crizantemelor, Narciselor la sistemul central de canalizare. Acum deja se lucrează la reparații tramă stradală/asfaltare str Tăuțiului și în zona pod Tăuțiului-Crizantemelor.
Cât privește rezolvarea tramei stradale de pe Narciselor, dragii mei, soluția e în mâinile voastre. Așteptăm retragerile celor care au încălecat domeniul public, trasarea drumului cu lățimea cadastrată și apoi trecem la asfaltare.
În Florești, alături de lucrările de măturare, curățare, dezinfectare străzi și trotuare, plus dezinfectare scări de blco, plus montaj aparate de dezinfectat pe mâini în scările de bloc continuă și lucrările bugetate / începute, precum sala de sport de la Școala Gh Șincai, lucrările de pregătire teren pentru Baza Sportivă Tip 1, Parcul de Joacă și Agrement de peste 15.000 mp de pe locația fostului Poligon, Parcul de Joacă din Luna de Sus, reabilitare – modernizare Eroilor / acoperire valea Sanaslăului sau lucrările de asfaltare drumuri existente ori reparații drumuri asfaltate.

8 aprilie Trei decizii importante astăzi ale COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ FLOREȘTI.
1. Se acordă un AJUTOR DE URGENȚĂ tuturor familiilor care întâmpină grave probleme materiale în această perioadă. Ajutorul se va acorda o singură dată, sub forma unui coș de alimente în valoare de 200 lei, în cocnordanță cu actele normative în vigoare, coș care va cuprinde alimente precum: ouă, cremvuști, salam, cașcaval, macaroane, carne tocată, carne de de porc/pui, pate, orez, ulei, zahăr, făină, dulciuri. Solicitanții vor depune online la Primărie, în perioada Stării de Urgență, documentația care va conține: Declarație pe proprie răspundere că nu au un venit impozibil, actele doveditoare ale domiciliului stabil în Comuna Florești precum și copii după actele de identitate / certificatele de naștere ale membrilor majori / copii sub 14 ani ai familiei. Solicitările vor fi analizate și li se va da curs cu celeritate. Familiile cu 1-2 persoane vor primi un asemenea coș, cele cu 3-6 persoane 2 asemenea coșuri, cele cu 7-10 persoane 3 asemenea coșuri, iar cele cu peste 11 persoane 4 asemena coșuri. Hotărârea CLSU Florești va fi ratificată printr-o Hotărâre de Consiliu Local, ce va fi supusă aprobării într-o ședință de îndată, ce va avea loc probabil joi.
2. S-a stabilit RECOMANDAREA ca toate persoanele aflate pe raza UAT Florești, în spații publice să poarte mijloace de protecție care pot asigura protecția gurii și a nasului. Aceste mijloace de protecție pot consta în măști de protecție, fulare, eșarfe sau alte articole textile. (Am preferat Recomandarea în locul Obligației, având în vedere că măștile de protecție se găsesc mai greu și sunt scumpe. De asemenea, o obligativitate trebuia să aibă și repercursiuni în caz de nerespectare. Or, în aceste vremuri, bugetele sunt deja reduse substanțial, o amendă în plus nefiind cel mai înțelep lucru. Așa că haideți să fim înțelepți și să ținem cont de această Recomandare care vine în sprijinul nostru ca membri ai comunității, în sprijinul sănătății personale a tuturor floreștenilor!).
3. S-a luat decizia trimiterii unei adrese către Instituția Prefectului / Guvern / Ministerul Afacerilor de Interne, prin care să se solicite remiterea cu celeritate a unui răspuns privind solicitarea ca pe raza UAT Florești,
SFINTELE PAȘTI să fie puse la dispoziția doritorilor, în mod igienic/înfoliat/sigilat, în interiorul unităților de tip supermarket/hypermarket/market alimentar.

9 aprilie :S-a avizat Decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență de către Consiliul Local Florești.
Astfel, la nivelul UAT Florești se acordă ajutoare de urgență, din bugetul local al Comunei Florești, pentru familiile sau persoanele singure, cu domiciliul stabil pe raza comunei Florești aflate în dificultate care nu au nici un venit (cu execepția alocațiilor de stat pentru copii), pe fondul pandemiei create de răspândirea COVID-19, pe toată perioada stării de urgență, constând în pachete cu produse alimentare în cuantum de 200 lei.

Ajutorul de urgență se acordă o singură dată pe toată perioada stării de urgență.

Condițiile cumulative de acordare a ajutoarelor de urgență
– familia sau persoana singură să aibă domiciliul stabil pe raza administrativ teritorială a comunei Florești;
– să nu dețină depozite bancare;
– să furnizeze toate actele necesare și informațiile cu privire la membrii familiei sau la veniturile realizate;
– familiile sau persoanele singure să nu aibă nici un venit (cu execepția alocațiilor de stat pentru copii).

Cuantumul ajutorului de urgență:
1 pachet cu alimente de bază pentru o persoană/două persoane/familie compusă din 2 persoane;
2 pachete cu alimente de bază pentru familia compusă din 3 persoane până la 6 persoane inclusiv;
3 pachete cu alimente de bază pentru familia compusă din 7 persoane până la 10 persoane inclusiv;
4 pachete cu alimente de bază pentru familia compusă din mai mult de 11 persoane.

Stabilirea dreptului la ajutorul de urgență
Ajutorul de urgență se acordă în baza cererii tip însoțite de următoarele documente:
declarația pe proprie răspundere conform modelului
copii acte de identitate, certificate de naștere, acte de stare civilă;

Cererile însoțite de documentele doveditoare se vor depune prin poștă electronică (scanate sau fotografiate) la adresa de e-mail ajutoare@floresticluj.ro sau în urna special amenajată amplasată la sediul Primăriei comunei Florești, str. Avram Iancu, nr. 170.
În baza cererii și după analizarea documentelor transmise de solicitanți și a documentelor obținute de la instituțiile partenere (ANAF), Compartimentul de Asistență Socială va întocmi în termen de 2 zile referatul de specialitate, care va sta la baza emiterii Dispoziției de acordare, respectiv a Dispoziției de respingere a dreptului la ajutorul de urgență, acordat în baza prevederilor prezentei hotărâri. Dispozițiile de acordare, respectiv a Dispoziției de respingere a dreptului la ajutorul de urgență vor fi transmise titularilor prin poștă electronică sau prin poștă, după caz.

Pachetele cu produse alimentare vor fi achiziționate de către Comuna Florești și vor fi distribuite beneficiarilor pe bază de tabel în care vor fi trecute datele de identificare a beneficiarului și semnătura de primire.

AVEM RUGĂMINTEA CA ACTELE SĂ FIE TRANSMISE PE CÂT POISBIL ONLINE.
DE ASEMENEA, PENTRU A SE RESPECTA NORMELE JURIDICE ÎN VIGOARE, VĂ RUGĂM CA TIMPUL PETRECUT PENTRU A INTRODUCE DOCUMENTELE IN URNA SA FIE CAT MAI SCURT SI IN CAZ DE AGLOMERARE TEMPORARA SA SE PASTREZE DISTANTA DE 1,5 METRI INTRE FLORESTENI !
DECLARATIA TIP SI DECLARATIA PE PROPRIE RASPUNDERE VOR FI POSTATE IN CURSUL ZILEI DE AZI PE SITE-UL PRIMARIEI!

10 aprilie : Drumul de pe partea de Sud (reabilitare Razoare, V. Garbaului, Crizantemelor) a fost asfaltat și marcat. S-au creat și locurile pentru spațiile de autobus (da da!) și s-au mai realizat o serie de parcări publice, al căror regim de închiriere va fi stabilit curând.
De asemenea, s-a și realizat conexiunea SubCetate 1 – SubCetate 2 prin asfaltarea drumului de pe locația fostului Poligon.

Ne oprim aici, deoarece nu are rost să vorbim doar. Mă întrebam doar ce s-a întâmplat în România d.pd.v. al autoritatilor locale.

Subscribe To Our Newsletter

Dreptate pentru medicul Mihnea Hurmuzache de la Iași !

"Si pentru ca nu vreau sa fie interpretabila pozitia mea voi merge sa ajut oamenii...

Închide