Coinfecția SARS-COV2 și HIV, metode de tratament

A fost diagnosticat cu coronavirus la Iaşi un pacient cu HIV/SIDA. Medicii se chinuie să caute o soluţie pentru a-l vindeca întrucât în ambele situaţii se administrează exact acelaşi tratament şi anume, Keletra. Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a fost luată prin surprindere de apariţia acestui caz, unic în România. Aceasta susţine faptul că până la această oră, s-au găsit extrem de pu]âne informaţii în literatură de specialitate despre COVID-19, arată BZI.ro, aici. 

„Avem un pacient spitalizat cu infecţie cu HIV şi SARS-CoV-2 care se afla în afara oricărui pericol deocamdată. În cazul său, cadrele medicale vor trebui să vadă ce măsuri vor fi luate în plus în tratament faţă de pacienţii care nu suferă şi de această patologie. Vom căuta soluţii, cel mai probabil până la apariţia unui vaccin. Coronavirus ne face  să căutăm soluţii. În acest moment nu ştim dacă va răspunde la acest tratament. Nu cunoasteam faptul că boala va rămâne sau nu nemodificata”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Later update : La PCR, test de confirmare, a iesit negativ. Oricum, testele rapide sunt de multe ori pacatoase.

Punct de vedere al Fundatiei de Stiinte din China

O pneumonie cu agent patogen necunoscut apărut în China a anunțat primul caz la începutul lunii decembrie 2019 în orașul Wuhan, capitala provinciei Hubei și unul dintre cele mai aglomerate și populate orașe chineze.

1 Agentul cauzal a fost identificat drept un nou coronavirus și numit SARS -CoV-2.

2. Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 au prezentat simptome de febră și dispnee, limfopenie și modificări pulmonare din sticlă la sol în radiologie.2,

3 cazuri grave au dezvoltat complicații care pot pune viață în viață, cum ar fi insuficiență respiratorie, șoc și disfuncție a mai multor organe.

4 Raportăm despre un caz sever unic identificat care implică co-infecția dintre SARS-CoV-2 și HIV.

La 28 ianuarie 2020, un bărbat în vârstă de 61 de ani din districtul Hankou din Wuhan a raportat febră recurentă și tuse uscată timp de 2 zile s-a dus la o clinică locală de febră, care a fost configurată pentru screeningul SARS-CoV-2-subiecți infectați și suspecți. Pacientul era un fumător înrăit, între 20 și 30 de țigări pe zi. De asemenea, el a fost diagnosticat cu diabet de tip II în urmă cu 2 ani și a primit alogliptin co-administrat cu metformin. Temperatura corpului a fost de 37,5 ° C. Medicul clinicii a comandat testul de rutină de sânge și tomografia computerizată toracică (CT) și i s-a confirmat că are o limfopenie ușoară, cu un număr de limfocite de 1,1 × 109 / L. CT toracic a indicat pneumonia SARS-CoV-2 cu descoperiri ale mai multor opacități ale sticlei de sol (GGO) în plămânii bilaterali (Figura 1A). El a fost ținut izolat acasă și separat de membrii familiei sale. Datorită lipsei kiturilor de test, reacția în lanț a polimerazei în timp real inversă-transcriptază (RT-PCR) pentru detectarea ARN-ului coronavirus a fost efectuată pe tampoanele gâtului la 3 februarie, ceea ce a confirmat un rezultat pozitiv. În perioada 1 – 4 februarie, în afară de febră și tuse, pacientul a prezentat lipsa de respirație. Urmărirea CT toracică a afișat GGO progresiv și consolidare în plămâni (Figura 1B). La 4 februarie, el a fost trimis, trimis în carantină și tratat la spitalul din orașul nou-francez din Wuhan Tongji, o instituție medicală desemnată pentru noua infecție cu coronavirus.

La internare, examenul fizic a evidențiat o temperatură a corpului de 39 ° C, o rată respiratorie de 30 de respirații pe minut și o saturație de oxigen de 80%, care a ajuns la 91%, în timp ce pacientului i s-a acordat o mască de curgere de oxigen la o rată de 5 litri pe minut. În ceea ce privește oxigenul suplimentar, analiza gazelor arteriale a evidențiat: pH 7,41, PCO2 37,4 mm Hg, PO2 63,9 mm Hg, și urnă: x-wiley: 01466615: mediu: jmv25732: jmv25732-math-0001 23,4 mmol / L. Limfopenia s-a agravat, cu un număr de limfocite de 0,56 × 109 / L și un procent mic de limfocite CD4 + T la 4,75%. Un test combinat antigen / anticorp pe sânge a dat un rezultat pozitiv HIV. Terapia orală cu un medicament anti-HIV, lopinavir / ritonavir 400/100 mg pe doză de două ori pe zi timp de 12 zile, după cum a fost recomandată de autoritatea sanitară chineză pentru tratamentul infecției cu SARS-CoV-2, a fost începută la internare.5 Pacientul a primit, de asemenea, moxifloxacină 400 mg o dată pe zi timp de 7 zile, γ-globulina 400 mg / kg o dată pe zi timp de 3 zile, și metilprednisolonă 0,8 mg / kg o dată pe zi timp de 3 zile pe cale intravenoasă. La 9 februarie, pacientul a prezentat o îmbunătățire clinică și radiologică marcată (Figura 1C). Saturația lui de oxigen măsurată prin puls a menținut peste 95% pe oxigen suplimentar prin canula nazală la 2 litri pe minut.

La 15 februarie au fost obținute două tampoane de gât suplimentare și ambele au fost testate negativ pentru testul SARS-CoV-2 RT-PCR. Pacientul a fost în stare stabilă și externat la 17 februarie. I s-a cerut să rămână izolat acasă încă două săptămâni. Am descris un pacient cu HIV recuperat dintr-o pneumonie legată de coronavirus. Dintre pacienții infectați prin SARS-CoV-2, pacienții imunocompromisi, precum infecția cu HIV, trebuie considerați ca fiind un grup vulnerabil.

Punct de vedere

Persoanele care trăiesc cu HIV (PLWH) sunt speriați de COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2. Apelurile telefonice care întreabă ce să facă în mijlocul acestei pandemii se revarsă în spitalele noastre în carantină din Spania, birourile de ambulatoriu pentru HIV în prezent fiind închise. Impactul pandemiei a fost puternic resimțit la CROI 2020, unde mulți clinicieni din străinătate, inclusiv eu, s-au confruntat cu provocarea de a nu putea participa personal, din cauza nevoilor sistemului de asistență medicală la domiciliu și a restricțiilor de călătorie impuse de guvern. Această situație s-a dovedit a fi universală atunci când comitetul de planificare a conferinței a luat decizia dificilă de a trece întreaga conferință la o ședință virtuală. Subiectul COVID-19 a devenit, de asemenea, o temă importantă a reuniunii în sine, cu o sesiune specială adăugată pentru a aborda criza în creștere. Deși sesiunea a fost oportună și informativă, natura care se schimbă rapid în această pandemie face ca informațiile transmise în timpul sesiunii să fie aproape învechite. Prin urmare, în acest comentariu ClinicalThought, aș dori să abordez cea mai recentă situație de COVID-19 din Spania, în special ceea ce am văzut legat de infecție și risc de boală și ce înseamnă pentru persoanele cu HIV (PLWH).

HIV și risc COVID-19 Există, în principiu, 3 categorii de pacienți cu HIV care trebuie luați în considerare în termeni de risc COVID-19: 1) cei cu viremie HIV nesuprimată, 2) cei cu viremie HIV suprimată, dar discordanță imunitară (definită în general ca având un număr de celule CD4 + <350 celule / mm3 în ciuda ARN HIV-1 suprimat) și 3) cei cu viremie HIV suprimată și reconstituire imună acceptabilă (număr de celule CD4 +> 350 celule / mm3). În Spania, am depășit cu tristețe 100.000 de cazuri de COVID-19 la data acestei scrieri (1 aprilie 2020), cu o rată a mortalității de 8,9% în rândul celor diagnosticați. În mod neașteptat, am observat că PLWH nu prezintă un risc crescut de a dobândi COVID-19 sau de a progresa spre sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS) odată infectat, în cele 3 clase de risc definite mai sus. Din motive încă necunoscute, se pare că riscul lor poate fi chiar mai mic decât cel al populației generale. De asemenea, nu se știe încă dacă antiretroviralele pentru  HIV ar putea inhiba în mod eficient proteazele asemănătoare cu 3-chimotripsină și proteina asemănătoare cu papaina SARS-CoV-2. Cu toate acestea, multe PLWH primesc regimuri de artă bazate pe ISI și nu IP. Prin urmare, protecția potențială împotriva utilizării IP-urilor HIV nu pare a fi o explicație plauzibilă a riscului aparent scăzut.

Patogenia virală a Coronavirusurilor cu HIV Absența unui risc crescut pentru COVID-19 în rândul PLWH este surprinzătoare, deoarece disfuncționarea răspunsului imun, în special de limfocitele T, pare a fi extrem de implicată în procesul patologic al COVID-19, iar limfocitopenia este un factor de risc bine identificat pentru ARDS și moartea în rândul indivizilor cu COVID-19. Receptorii gazdă virali sunt determinanți importanți ai patogenității virale, a tropismului tisular și a gamei gazdă. Receptorii cheie de gazdă funcționali utilizați de glicoproteina structurală a suprafeței coronavirusului patogenic uman (S) includ enzima de conversie a angiotensinei 2, iar mașinile virale utilizate în timpul clivajului și legării la suprafața celulelor par a fi independente de receptorul CD4 și, prin urmare, distincte de la HIV. O altă diferență între coronavirusuri și HIV se referă la asamblarea virală și la înflorire. Odată cu HIV, asamblarea și înflorirea au loc la sau în apropierea membranei plasmatice, în timp ce coronavirusurile realizează aceste procese la nivelul reticulului endoplasmic.

Prin urmare, datele disponibile în prezent despre mecanismele de intrare a celulelor gazdă și căile intracelulare valorificate de fiecare virus sugerează că HIV și coronavirus nu prezintă patogeneză cooperativă. Aceste informații împreună cu observații timpurii care sugerează că infecția cu HIV nu este asociată cu un risc crescut de infecție cu SARS-CoV-2 sau pentru manifestări mai severe de COVID-19 este foarte liniștitoare pentru PLWH-ul nostru. Acest lucru este valabil în special, deoarece studiile anterioare au arătat că APOBEC3G uman, un membru al familiei APOBEC3 citidine deaminazei, a fost capabil să se asocieze atât cu proteinele structurale HIV cât și cu SARS-CoV printr-un mecanism potențial similar, mediat de ARN, a ridicat îngrijorarea pentru patogeneza potențială partajată.

Opinie Dr. Pablo Balla, USA

Bună ziua pentru grup și subiect foarte interesant Dr. Libre .. Am vrut să împărtășesc o observație … avem o mare clinică HIV în ambulatoriu în North Florida, SUA …. aproape 1000 de pacienți .. marea majoritate pe ARV și nedetectabile încărcături virale cu celule CD4 robuste … doar puțini au numit simptome legate de Covid19 și niciunul nu a fost internat în spitalele noastre regionale … până în prezent din 125+ pacienți conform Covid19 internați în spitalele noastre regionale doar 1 este HIV + .. . Și încă încerc să obțin mai multe detalii despre acest pacient …. Până în prezent Niciun pacient admis în UCI nu are antecedente de comorbiditate HIV + … nu credeți că este o coincidență … ar putea fi imunul raspunsul la infectia cu HIV ofera un mecanism de protectie ?? .. poate celulele T CD8 crescute … … anticorpi neutralizanti ?? .. ambele probabilitati scazute de furtuna de citokine ?? ..

Bibliografie :

https://doi.org/10.1002/jmv.25732

https://www.clinicaloptions.com/hiv/conference-coverage/retroviruses-2020/european-perspectives/ct5/page-1

Subscribe To Our Newsletter

Truvada, antiretroviral de prevenție HIV(PreP), în teste la SARS-COV2

Folosirea pe scară largă a antiretroviralelor in protocoalele terapeutice nationale si internationale dă rezultate se...

Închide