PNL guvernează doar în criză, la fel de slab și lipsit de inteligență, ce mi-e Boc, ce mi-e Orban

„De parca nu era de ajuns epidemia Covid19 si managementul dezastruos al crizei sanitare de catre liberali, cand toata lumea astepta masuri ferme care sa permita intoarcerea treptata la activitatile economice, Orban loveste din nou. Principiul? Sa moara si capra vecinului, chiar daca ne ducem definitiv in gard.

Minus 25% la venituri plus 5% sau 10% inflatie, la cat s-au scumpit toate, asa cum propune domnul Orban, odata cu somajul tehnic pentru bugetari, inseamna o deteriorare a puterii de cumparare cuprinsa intre 29 si 32%.

Se ridica, firesc, o intrebare pentru strategii macro ai PNL, care propun tăierea salariilor. Cine si mai ales cu ce va mai cumpăra pentru ca productia sa reinceapa si economia să-și revină?

Atunci când toate țările anunță stimuli pe venituri pentru a crește cererea și a forța revenirea economică, România se pregăteste de tăieri, de „spirala mortii economice” prin AUSTERITATE.

In loc sa fie gandite masuri eficace pentru reluarea controlata epidemiologic a activitatii, pentru revenirea rapida a sectorului privat si prezervarea a cat mai multor locuri de munca, mai bine sa fie sanctionati si bugetarii, ca sa fie echitate la pierderi.

Incredibil. Au mai experimentat asta Basescu-Boc in mai 2010, acum 10 ani si au dus Romania in cap.

Anunțata măsură privind tăierea salariilor bugetarilor este doar marketing politic, este o măsură irațională macro care doar adâncește criza. Mai mult, este o măsură antisocială și antinațională.

În tot acest timp, nu există viziune privind revenirea economică rapidă, proiectele de investitii publice nu sunt prioritizate, fondurile europene asteapta să fie absorbite, nu sustine nimeni eurobondurile comune la nivelul UE si nu initiaza nimeni discutii cu BEI, BERD, BM pentru finantare de investitii la nivel sectorial.

Și totuși, de ce Guvernul anunță implementarea unei astfel de măsuri? Pentru narativ politic. Punct. Si din analfabetism managerial si economic. Si din ticalosie.

Adevarul că ce poate fi mai usor decat sa tai din pix veniturile bugetarilor pentru a da să mănânce propagandă celorlalți?”, scrie Fifor pe Facebook.

Bordelurile din Hamburg testează clienții înainte de a intra la fete

Criza afectează inclusiv sectorul plăcerilor mai mult sau mai puțin vinovate. Asociația Furnizorilor de Servicii...

Închide