67 spitale „rase” de Boc, cand era mare prim ministru ! (I). Acum e nevoie de ele !

Vad cum zilnic capatam indicatii de la domnul Boc, care arata alaturi de alti edili marete realizari facute pentru clujenii inteligenți, care-i voteaza tot la 4 ani. Acum, in plina pandemie de coronavirus, erau oare necesare ? Ar fi reprezentat valoarea lor in aur ?

Materialul urmator este o selectie din

In decembrie 2010 “presedintele jucator” ne anunta senin ca o sa inchida 200 de spitale

A nu se uita niciodată :

Si azi vedem consecintele acestei politici distructive:

“67 de spitale din întreaga ţară au fost închise, însă judeţele Harghita şi Covasna nu au fost atinse de prăpădul din sănătate, aflându-se sub protecţia ungurului cseke attila şi a Guvernului Băsescu-Boc.

Cele 67 de spitale au fost desfiinţate după ce li s-a interzis accesarea fondurilor necesare de la Casa de Asigurări. Conform unui act oficial al Ministerului Sănătăţii, personalul sanitar din cele 67 de unităţi este de 670 medici şi 2.043 asistenţi medicali. Însă în document nu se spune nimic despre sutele de mii de oameni arondaţi unităţilor sanitare închise.

 

Doi romani au murit din cauza spitalelor inchise. Ministrul Sanatatii reformeaza sistemul „rigid si inchistat”

Dupa ce doi romani au murit in fata sau in drum spre spitale inchise, Ministrul Sanatatii, Cseke Attila spune ca reformele din sistemul sanitar nu vor intarzia sa-si arate efectele.

Un barbat in varsta de 41 de ani a murit in fata cladirii Spitalului Orasenesc Balcesti, unde fusese adus de un vecin, care nu stia ca spitalul s-a inchis. Rudele valceanului au sunat la 112, dar ambulanta a intarziat, iar barbatul a murit in fata spitalului.

Un alt barbat de 60 de ani din Constanta a murit in ambulanta care il transporta de la spitalul din localitate, inchis la 1 aprilie, la Spitalul Judetean Constanta.

Cei doi sunt primele victime ale inchiderii unor spitale de la 1 aprilie 2011. Ministrul Sanatatii sustine ca reforma era necesara si vom vedea in curand efectele pozitive.

„In aceasta zi speciala doresc sa-i asigur pe cetatenii acestei tari ca am convingerea ca reforma sistemului de sanatate era necesara si nu va intarzia sa-si arate efectele atat de asteptate. Chiar daca in aceste zile am luat niste masuri nepopulare si grele, acestea erau necesare de mai mult timp pentru a eficientiza un sistem de sanatate rigid si inchistat. Impreuna cu echipa din Ministerul Sanatatii si personalul medical vom face toate eforturile pentru a putea sa ne ducem la capat misiunea. Increderea oamenilor este o piesa importanta in mecanismul reformelor si sper ca rasplata sa fie pe masura asteptarilor. Cu totii suntem constienti ca avem un sistem sanitar care trebuie reformat”, a declarat Attila, citat de Gandul.info

Vezi originalul pe:

MORTII VINOVATI

 

Nu credem ca acestea sunt “masuri nepopolare si grele”.Daca erau “grele” nu va gandeati imediat la ele.Nici macar nu pot fi numite masuri!Ele sunt ,pur si simplu ,crime!

“Spitalele, închise „pentru că ofereau servicii sub standard”

13 Aprilie 2011 

de Marilena Frâncu

„Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a cerut oprirea protestelor demarate după decizia de-a închide 67 de unităţi spitaliceşti. El a precizat că nivelul serviciilor sanitare în acestea era mult sub cel standard.

Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a făcut un apel la populaţie şi a cerut oprirea protestelor demarate în mai multe localităţi din ţară, după ce spitalele din zonă au fost transformate în azile de barâni de la 1 aprilie.

 

Apelul ministrului vine după ce un marş a fost organizat în localitatea Comăneşti din judeţul Bacău, unde spitalul trebuie transformat în cămin de bătrâni.

La marş au participat şi câţiva primari din comunele învecinătate, ei fiind nemulţumiţi de decizia de a transforma spitalul în azil.

Şi în Constanţa, în localitatea Băneasa, unde a fost desfiinţat Centrul de Sănătate, autorităţile caută soluţii pentru a-l menţine în funcţiune.

Una din ideile avansate a fost transformarea centrului într-o secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa.

Ministrul sănătăţii a spus că principalul motiv pentru desfiinţarea unităţilor sunt serviciile proaste pe care le oferă.

Cseke Attila a venit cu dovezi clare, în cazul Centrului de la Băneasa, judeţul Constanţa, că nivelul serviciilor sanitare era mult sub cel standard.

 

Dovezile ministerului

Imaginile prezentate presei de ministrul sănătăţii arăta o pacientă tratată în Centrul Băneasa din iulie 2008 în urma unui accident vascular cerebral.

Imobilizată la pat, femeia avea răni adânci, până la nivelul osului, escară, în termeni medicali, ceea ce arată că nu a fost tratată corect.

„Internarea ei a durat 32 de luni şi practic nu numai că au ţinut-o internată degeaba, dar Centrul de Sănătate a îmbolnăvit-o şi de altceva, şi acum întrebarea: oare ce era mai bine pentru această pacientă?

„Să rămână în continuare la Centru de Sănătate Băneasa, într-o instituţie care se numeşte spital, dar din punctul nostru de vedere nu se poate numi spital sau să fie tratată într-o unitate sanitară judeţeană, aşa cum a fost transferată, în urma propunerii ministerului sănătăţii, de a nu mai finanţa acel centru de sănătate?”, a declarat Cseke Attila.

În cursul anului trecut, alţi trei pacienţi, cu infarct miocardic acut şi 23 cu anghină pectorală, au necesitat transferul la Spitalul Judeţean din Constanţa, pentru a primi îngrijiri medicale.

Cu un efectiv de 61 de angajaţi, în centru erau internaţi doar 63 de pacienţi dintr-un total de 95 de paturi.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina, a a afirmat că în condiţiile în care în centru era un angajat la un pacient se pune îndrebarea dacă acesţia nu puteau să îngrijească pacienta respectivă mult mai bune.

„Aceste lucruri se vor verifica la noi, la Constanţa. Suntem, în continuare, în discuţii cu Casa Judeţeană de Asigurări, să vedem ce alte cazuri au decontat şi vom vedea dacă şi-au făcut datoria sau nu.

„Până acum, putem să spunem că probabil nu şi-au făcut această datorie”, a mai spus Constantin Dina.

Ministrul sănătăţii a anunţat că va sesiza Colegiul Medicilor din România cu privire la cazul femeii din Centrul de la Băneasa şi a cerut direcţiilor de sănătate publică din teritoriu să înceapă controale în unităţile din subordine, pentru a depista eventuale cazuri similare.”

Ministrul sanatatii este un tip stupid si face parte dintr-un guvern format cu oameni, la fel,de stupizi.Nepriceperea au demonstrat-o in falimentarea economiei.Prostia este probata zilnic prin faptele lor .

Cum poate sa fie considerat drept motiv al inchiderii spitalelor ,fie chiar ,numai a unui singur spital ,explicatia de gradinita ,data, ca ar fi fost descoperit un caz in care pacientul nu a fost tratat corespunzator???

Pacienti tratati ,mai putin bine ,se intalnesc, in lumea toata ,nu doar la noi,si asta pentru simplul motiv ca medicina este relativa.Sigur un ministru al sanatatii afon nu a auzit de relativitatea actului medical.Ne dovedeste astfel si INCULTURA SA CRASA…

 

SONDAJ DE OPINIE

http://www.postamedicala.ro/sondaj-spitalele-nu-trebuiau-inchise-medicii-romani-sunt-prost-platiti-si-prea-putini.html

 

85 % dintre romani considera ca inchiderea spitalelor este o decizie proasta si foarte proasta

Sondaj :SPITALELE NU TREBUIAU INCHISE,MEDICII ROMANI SUNT PROST PLATITI SI PREA PUTINI

14 aprile 2011

Majoritatea românilor cred că decizia Guvernului de a desfiinţa mai multe zeci de spitale este una foarte proastă, arată datele unui sondaj realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES). Conform studiului, 57% din cei care au răspuns chestionarului spun că decizia Guvernului este foarte proastă, 28% că este proastă, faţă de doar 12% care laudă desfiinţarea spitalelor. De altfel cei mai mulţi dintre cei chestionaţi cred că desfiinţarea instituţiilor medicale nu este necesară – 73%.

 

Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de transformarea spitalelor în cămine de bătrâni: 46% spun că este un lucru bun, 46% spun că este un lucru rău. Majoritatea celor care au răspuns chestionarului IRES – 75% cred că spitalele au fost desfiinţate fără grija ca această decizie să nu afecteze asistenţa sanitară din zonă. 62% dintre români cred că România are prea puţine spitale.

 

Românii cred că medicii români sunt prost plătiţi – 83%, că personalul medical este insuficient – 81% şi că afirmaţia potrivit căreia personalul medical este prost pregătit este falsă – 58%. Atunci când sunt întrebaţi unde ar prefera să fie trataţi, dacă ar avea bani, populaţia alege un spital din străinătate – 49%, un spital din România – 46%.Studiile IRES au fost realizate la începutul acestui an, dar şi în 2010, au avut eşantioane cuprinse între 1000 şi 2000 de persoane şi marje de eroare între +-2,2% şi +-3,1%, prin metoda CATI”.

 

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/802652/Protest-inedit-la-Codlea-Localnicii-au-organizat-o-veritabila-inmormantare-a-spitalului-inchis-de-minister/

 

SPITALUL CARITAS TRANSFORMAT IN CAMIN DE BATRANI

Spitalul Clinic Caritas din Capitală va fi transformat în cămin pentru bătrâni, iar personalul medical al unităţii urmează să fie transferat la alte trei spitale din Bucureşti, care vor fi reorganizate, potrivit unor proiecte de hotărâre ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti. „Cadrele medicale care şi-au desfăşurat activitatea până în prezent la Caritas vor fi transferate la Spitalului Clinic de Nefrologie ‘Carol Davila’, Spitalului Clinic ‘Prof.Dr. Theodor Burghele şi Spitalul Clinic  ‘Nicolae Malaxa’. Niciun cadru medical nu va fi dat afară sau va va rămâne fără loc de muncă din cauzareprofilării spitalului Caritas.De asemenea, în cele trei unităţi spitaliceşti vor veni şi alte cadre medicale, din Ilfov, pentru că personalul este subdimensionat”, a declarat, miercuri, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), dr. Marius Savu.

Proiectul de hotărâre privind transformarea Spitalul Caritas în cămin de bătrâni şi cele privind reorganizarea spitalelor „Carol Davila”, „Burghele” şi „Malaxa” vor fi supuse la vot în şedinţa de joia Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Cele patru spitale se numără printre cele 21 aflate în administrarea municipalităţii bucureştene.”spitale : fa clik pe Codlea

 

„Fu..-o Dumnezeu de țară. Nimic nu avem pus la punct, nimic. O chemat-o pe doctorița de familie să-i facă…Nu o fost coronavirusu’ p*lii. El, omul, răcit, cu plămânii, și n-o venit să-i facă. De frică că ia pe dracu’”

Liebling este noul punct roșu pe harta coronavirusului în Timiș. Aici moartea a deschis un...

Închide