Breaking News : Vasile Dâncu sau Marcel Ciolacu prim ministru sau alegeri anticipate !

Breaking News : Vasile Dâncu sau Marcel Ciolacu prim ministru sau alegeri anticipate !

Liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a transmis prin mai multe canale, către cei de la PNL faptul că cei 18 parlamentari ai grupului nu vor mai vota un guvern PNL-USR.

În acest context, un guvern PNL-USR nu va mai avea majoritate în Parlament, chiar dacă ar fi votat inclusiv de parlamentarii din echipa lui Orban. UDMR a anunțat că va propune un  premier, obligându-l astfel de președintele Klaus Iohannis să acorde funcția de premier desemnat celor de la PSD. Practic, prin actuala mutare a UDMR, PSD ar urma să primească postul de premier, fiind partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, și deci cu cea mai mare șansă de a constitui o majoritate. Însă, posibilitatea ca PSD să formeze un guvern poate însemna și lăsarea pe dianafară a PNL, prin constituirea unei majorități formate din PSD și alte partide.

În cursul dimineții, Marcel Ciolacu a precizat că merge la Cotroceni cu mandat de prim ministru din partea PSD. Rămâne de văzut dacă se merge pe mâna lui, sau alegerea va fi Vasile Dâncu.

Despre Autor