Breaking News : Vasile Dâncu sau Marcel Ciolacu prim ministru sau alegeri anticipate !

Breaking News : Vasile Dâncu sau Marcel Ciolacu prim ministru sau alegeri anticipate !

Liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a transmis prin mai multe canale, către cei de la PNL faptul că cei 18 parlamentari ai grupului nu vor mai vota un guvern PNL-USR.

În acest context, un guvern PNL-USR nu va mai avea majoritate în Parlament, chiar dacă ar fi votat inclusiv de parlamentarii din echipa lui Orban. UDMR a anunțat că va propune un  premier, obligându-l astfel de președintele Klaus Iohannis să acorde funcția de premier desemnat celor de la PSD. Practic, prin actuala mutare a UDMR, PSD ar urma să primească postul de premier, fiind partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, și deci cu cea mai mare șansă de a constitui o majoritate. Însă, posibilitatea ca PSD să formeze un guvern poate însemna și lăsarea pe dianafară a PNL, prin constituirea unei majorități formate din PSD și alte partide.

În cursul dimineții, Marcel Ciolacu a precizat că merge la Cotroceni cu mandat de prim ministru din partea PSD. Rămâne de văzut dacă se merge pe mâna lui, sau alegerea va fi Vasile Dâncu.

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai deșteaptă din țară ?

  Acțiunea Partidului Social Democrat de la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, la care a...

Închide