Soluția lui Leuce Sergiu USR pentru Florești : Exproprierea !

 

Mai tari decat comunistii  par membrii USR Floresti in frunte cu Sergiu Leuce. Pe facebook macar. Solutia lor e exproprierea terenurilor pentru cauza de interes public.

Daca nu nationalizare, atunci macar expropriere. Ce conteaza proprietatea privata ? Vrem drumuri, scoli si gradinite. Le dam ceva bani acolo celor pe care ii expropriem si gata. Florestiul devine city peste noapte.

O paralela cu anul 1948 :

Iata ca si Gh. Gheorghiu Dej, prim-vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri, argumenta astfel adoptarea legii nationalizarii : “Situaţia creată în urma transformărilor petrecute impune o schimbare structurală în domeniul economiei naţionale, pentru a pune toate forţele productive ale ţării în slujba ridicării nivelului politic, economic şi cultural al poporului nostru. Această schimbare structurală este trecerea în mâinile statului, ca bun comun al poporului, a celei mai importante părţi din mijloacele de producţie”.

La 13 iunie 1948, cotidianul “România Liberă” titra: “În toate întreprinderile naţionalizate oamenii muncii au primit cu un uriaş entuziasm istorica hotărâre a Marii Adunări Naţionale”. “Scânteia” publica în aceeaşi zi: “Fabricile sunt ale noastre, să le păzim ca ochii din cap!”.

Câteva luni mai târziu, în noiembrie 1948, controlul statului s-a extins asupra cinematografelor şi unităţilor de sănătate, iar până în 1950, asupra farmaciilor, întreprinderilor chimice şi restului de unităţi economice şi social-culturale, precum şi asupra locuinţelor.

Tot în iunie 1948 a fost creat şi Comitetul de Stat al Planificării, organism destinat planificării economiei naţionale. De asemenea, în anii “50 întreaga elită politică şi culturală a României a fost practic eliminată din viaţa publică (membrii acesteia au fost arestaţi şi mulţi dintre ei au murit în închisoare sau au fost persecutaţi). Modelul sovietic a fost introdus în toate domeniile societăţii. Deşi s-au făcut unele încercări, sistemul introdus în 1948 nu a putut fi schimbat până în decembrie 1989.

Subscribe To Our Newsletter

Barbarie în Senat. S-a dat liber la măcelărit urși, ciocârlii și capre negre

  Senatul a adoptat, astăzi (miercuri), o modificare la Legea Vânătorii și protecției fondului cinegetic...

Închide