Presupusa amantă premierului Boc trimisă în judecată de DNA

Dosarul Microsoft i se întoarce lui Emil Boc ? 

Vanessa Youness a fost implicată, de-a lungul timpului, în diverse tranzacții cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în urma cărora a obținut beneficii și contracte, grație legăturii strânse cu Emil Boc, atât în primul mandat al acestuia, cât și în cel actual.

În perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins și ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licențele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli. Documentația respectivă a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menționate mai sus.

Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinși, în două tranșe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăți controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011); restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

DNA a trimis-o în judecată pe Vanessa Amal Youness, pentru trafic de influență, ea fiind acuzată că ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licențele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli. Aceasta este o cauză din amplul dosar Microsoft, scrie cancan.ro

Așa cum se poate observa, bruneta folosea o mașină de la Partidul Democrat, pe care Emil Boc, fost președinte în perioada 2005-2012, a avut-o la dispoziție. Și pe care, la rândul lui, i-a pus-o la dispoziție Vanessei Youness.

În afara faptului că circula cu un Volkswagen Passat, Vanessa Amal Youness purta, mândră, pe braț, o geantă Hermes în valoare de nu mai puțin de 5.000 de euro. Semn clar că femeia acuzată acum de DNA că ”rotit” șpaga de 1.000.000 € se învârtea în cercuri înalte, unde nu multe persoane au acces.

SC Bellplast SRL, a intrat în insolvenţă pentru că a garantat un împrumut făcut între două persoane care nu au nici o legătură cu societatea. Craioveanca YOUNESS AMAL VANESSA cu domiciliul în Canada l-a împrumutat pe arhitectul clujean Rareş Vasile Drăgan cu 110.000 de euro, iar acest împrumut a fost garantat de firma Bellplast. Pentru că arhitectul nu a mai înapoiat banii, YOUNESS a cerut deschiderea procedurilor de insolvenţă împotriva firmei Bellplast pentru a-şi recupera banii.

Firma era deţinută acum de Beatrice şi Ion Paşcanu, cel din urmă fiind şi unul dintre foştii directori ai companiei Napochim. În acţionariatul firmei se mai află firma Napochim condusă de milionarul clujean Dan Pitic. Prin acţionariatul Bellplast s-a mai ”plimbat” şi omul de afaceri Marius Ciurche, implicat în dosarul de corupţie al fostului şef de Consiliu Judeţean Cluj, Horia Uioreanu.

2009 până în prezent

YOUNESS AMAL VANESSA are două firme în Cluj Napoca: una cu sediul în cartierul Mărăşti, YOUNESS SRL, şi alta pe strada Aurel Ciupe, YOUNESS Medical SRL.

În cadrul primei firme, YOUNESS l-a cooptat şi pe Andrei Lişinşchi jr. (fiul miliardarului Andrei Lişinschi din Galaţi, n.red.). În 2009 el a devenit acţionar al societăţii, iar după un an de zile a renunţat la acţiuni pe care i le-a dat înapoi craiovencei. Ulterior ea a deschis o clinică de wellness la vreo 50 de km de Bucureşti unde îi tratează pe cei cu venituri consistente.

Pentru a avea o minimă idee despre această afacere trebuiesc avute în vedere următoarele date financiare raportate de YOUNESS SRL la Finanţe. În 2012, firma a avut o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei şi un profit de 300.000 de lei, fără nici un angajat. Cifra de afaceri a scăzut simţitor în anii următor, culminând cu declararea sumei de 375 de lei ca cifră de afaceri şi a unei pierderi de 190.000 de lei.

Sursa : cancan.ro, gazetadecluj.ro

 

EON să-și „repatrieze” de urgență „gropile” uitate în Florești

  Suntem extrem de bucuroși când venim pe un drum asfaltat ca în palmă, și,...

Închide