Guy Verhofstadt : Guvernul României riscă din ce în ce mai mult să urmeze calea, pe care au luat-o Orbán și Kaczyński

Omul Lui Soros, demascat de Antena 3, europarlamentarul Guy Verhofstadt  : Guvernul României riscă din ce în ce mai mult să urmeze calea, pe care au luat-o Orbán și Kaczyński. Nu vom susține niciodată acest lucru! Nu în numele nostru și cu siguranță nu cu numele nostru!

Doamna premier, țara dvs. preia președinția UE într-un moment critic. Suntem pe ultima sută de metri înainte de alegerile europarlamentare. Cu multe propuneri legislative de maximă importanță:
– aprobarea Pachetului pentru Mobilitate și Transport
– finalizarea Uniunii Bancare
– reforma ineficientului sistemul Dublin (privind migrația – n.red.)
– bugetul multi-anual al UE, inclusiv condiționarea fondurilor europene de statul de drept
– cele două proceduri privind Articolul 7: una inițiată de Comisia Europeană împotriva guvernului Poloniei și una lansată de Parlamentul European împotriva lui (Viktor) Orban

Sper că în timpul președinției României nu va fi un al treilea caz (privind articolul 7 – n.red.). Un caz împotriva guvernului dvs. Și trebuie să vă spun, nu sunteți departe de asta. Vă apropiați din ce în ce mai mult de declanșarea procedurii prevăzute la Articolul 7 din Tratatul UE (sancțiunea maximă, declanșată în cazul Ungariei și Poloniei – n.red.) prin faptul că ignorați în continuare recomandările Comisiei de la Veneția.

Ultima oară când am fost în București, în noiembrie, l-am întâlnit pe dl Dragnea. Al a apărat atitudinea guvernului dvs., declarând că ”statul de drept e o chestiune de subsidiaritate”. Ei bine, multe multe lucruri țin de subsidiaritate în Europa, dar în mod sigur nu statul de drept.
I-am spus același lucru și președintelui Senatului, dl. Tăriceanu, în aceeași zi, și el mi-a promis că guvernul dvs. va respecta pe deplin recomandările Comisiei de la Veneția. E vorba despre:

– Reinstaurarea independenței justiției
– repararea codului penal
– repararea codului de procedură penală
– schimbarea legislației ONG-urilor

Nici una dintre aceste promisiuni nu a fost respectată. Din contră, guvernul dvs. merge mai departe pe o cale care duce direct spre relele practici ale lui Viktor Orban și Jaroslaw Kaczynski. Mai mult, pregătiți o lege pentru amnistie pe corupție – să scăpați peștii cei mari de procese.

Cu asemenea parteneri, grupul meu politic, întreaga familie liberală nu vom merge la alegeri. Dimpotrivă, ne vom întovărăși cu cu toate forțele noi, curate și democratice care vor să stopeze corupția, care vor să curățe țara și care vor să să stopeze abuzul de putere al fostului serviciu secret, serviciul secret al lui Ceaușescu, Iliescu, Băsescu.

Vă doresc succes, doamna Premier. Vă doresc să fiți adevăratul premier al țării dvs. Vă doresc să curățați mizeria din trecut. Și că doresc să faceți asta fără compromisuri cu forțele corupte ale prezentului.

 

Subscribe To Our Newsletter

Asociația Totul contra Șulea, formată din câtiva membri Rezist, PMP și unul de pe Turzii

  S-a găsit în sfârșit vinovatul. Se va inființa o asociație care să înlocuiască DNA-ul,...

Închide