Chanelling cu Eminescu in războiul total Trump – Soroș

Sau ţara aceasta să fie în adevăr românească, sau nici nu merită să fie.-ne spune Mihai Eminescu

E 15 ianuarie. Eminescu, geniul clarvăzător al Romaniei, a fost si ramane acel înger păzitor, care prin opera sa, marchează incursiuni în prezent, de o acuratețe imposibil de cuprins de mintea umană.

15 ianuarie 2019

Romania, teatru de operatiuni intre o axă Berlin – Paris, versus Noua Europă, condusă de Trump. Putin nu face decat să exploateze situația. India și China vor fi marii câștigători ai următorului deceniu.

Dacă numărul de conturi pe Facebook ale celor care il slujesc gratis pe Soros este de 10 ori mai mare decat al celeilalte echipe, lumea s-a prins ce e cu timpul scurs de la Primăvara arabă încoace.

Fără să greșesc, avem nevoie de Eminescu azi. Deoarece nici un român nu spune lucrurilor pe nume. Eminescu ne-ar spune că moartea nu e decât o trecere, iar frica este o stare a minții.

Vajrayana,vehiculul de diamant din budismul tantric tibetan,îl învață pe om să-și domine lumea de proiecții, care nu este decât o halucinație și să rămână lucid în timpul trecerii prin bardo,care înseamnă una și cealaltă,se referă la trecerea dintre moarte si renaștere,dar și la intervalul dintre gânduri.

“Arta de a guverna e în România sinonimă cu arta de a amăgi poporul, de a-l cloroformiza cu utopii demagogice. Nu contestăm, de asemenea, că averile s-au înmulţit în România, numai că nu în mâinile românilor; nu contestăm că există multe palate şi zidiri mari în oraşele noastre – numai că nu ale indigenilor.

“Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus totuşi, mâna pe statul român. Conştiinţa că ele sunt deosebite de neamul românesc nu le-a dispărut încă – ele se privesc ca o oaste biruitoare într-o ţară vrăjmaşă. De-aceea nu-i de mirare că întreaga noastră dezvoltare mai nouă, n-a avut în vedere conservarea naţionalităţii, ci realizarea unei serii de idei liberale şi egalitare cosmopolite.”

Da, că e vorba de Soroș sau Trump, voi credeți că veți fi mai bogați dacă le oferiți sprijinul necondiționat pe gratis ? Demnitatea supremă este dragostea pentru Dumnezeu. Fără demnitate este cel ce își vinde neamul.

Voi încheia cu cateva strofe din Rugăciunea unui dac :

“Gonit de toată lumea prin anii mei să trec,
Pân’ ce-oi simţi că ochiu-mi de lacrime e sec,
Că-n orice om din lume un duşman mi se naşte,
C-ajung pe mine însumi a nu mă mai cunoaşte,
Că chinul şi durerea simţirea-mi a-mpietrit-o,
Că pot să-mi blestem mama, pe care am iubit-o –
Când ura cea mai crudă mi s-a părea amor…
Poate-oi uita durerea-mi şi voi putea să mor.

Străin şi făr’ de lege de voi muri – atunce
Nevrednicu-mi cadavru în uliţă l-arunce,
Ş-aceluia, Părinte, să-i dai coroană scumpă,
Ce-o să asmuţe câinii, ca inima-mi s-o rupă,
Iar celui ce cu pietre mă va izbi în faţă,
Îndură-te, stăpâne, şi dă-i pe veci viaţă!

Astfel numai, Părinte, eu pot să-ţi mulţumesc
Că tu mi-ai dat în lume norocul să trăiesc.
Să cer a tale daruri, genunchi şi frunte nu plec,
Spre ură şi blestemuri aş vrea să te înduplec,
Să simt că de suflarea-ţi suflarea mea se curmă
Şi-n stingerea eternă dispar fără de urmă!”

Foto  cotidianul.ro

Subscribe To Our Newsletter

Instagram did not return a 200.
Horia Șulea, bodycheck & out în plină figură fostului partid al lui Băsescu, PMP

Legat de o fuziune PMP -PNL, primarul Floreștiului Horia Șulea s-a declarat ferm împotrivă. „Eu...

Închide