Token-ul, Curtea de Conturi si regulamentele de la Sala Polivalentă Cluj-Napoca

Raportul Curtii de Conturi din 27 februarie 2018, a gasit grave nereguli la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Impotriva  acestuia credem noi că a fost inventat tokenul. 

Tokenul este o bucatica de plastic pe care orice tampit sau nebun o poate lua acasă si o poate probabil reproduce ulterior, deoarece nu cred ca are magnet sau QR code. Cumpărarea tokenului se produce stand la o coadă considerabilă, deoarece inventia tokenului, a fost cruciala pentru Polivalenta, spune un clujean la un pahar de bere. Astfel, tokenul, a fost gandit in laboratoarele NASA si adus in cioc de corbul lui Bruce Lee aflat intr-o calatorie pe Somesul navigabil al Clujului, in apropierea statiei de metrou de langa stadion.

Fara token, dar cu bani si fara coada de asteptare, nu poti manca si nu poti bea apa decat de la WC, in timpul concertului. Un token valorează 7 lei si poate vrei sa iti cumperi un sandwich cu un token si jumatate. Asta aduce ghinion, deoarece daca vrei sa dai inapoi jumatatea de token, asta nu se poate. Asa scrie in regulament, deoarece odata cu biletul ai consimtit regulamentele pe care nu le-ai citit. Ca doar mergi sa asculti We love retro, nu sa citesti Regulamentele.

Daca iti raman tokenuri, stai pana se face 1 noaptea, sa le dai inapoi. Daca te superi, astepti pe NuStiuCineDinConducere, care vine după vreo ora, asa scrie in Regulament, probabil.  Daca iti ramane o jumate de token, e preferabil sa iti cauti o fata in mini, poate are si ea jumate de token, si astfel, vi se inapoiaza cei 7 lei, cu care ii cumperi popcorn fetei si eventual incheiati in mod elegant socotelile, dupa un parteneriat civil de o noapte.

In acest mod, uitati de regulamente, de token, de toate inventiile pentru care sincer, o lingura de lemn ar fi premiul acordat organizatorilor din partea redactiei.

Dacă ati ras si v-ati destins, e ok, caci in regulament nu stiu daca e scris ca nu ai voie sa te enervezi cand ramai cu jumate de token, pe care nu il poti da inapoi.

O mentiune : Tokenul chiar există !

Revenind la Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a constatat abateri de aproape 220.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro) la Sala Polivalentă pe parcursul anului 2016.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, cea mai mare abatere, în valoare de 149.000 de lei constă în “nerealizarea veniturilor din închirierea spaţiilor aflate în administrarea Sălii Polivalente pentru organizarea diverselor activităţi şi evenimente, în cuantumul şi termenele legale”.

O altă abatere în sumă totală de 33.000 de lei constă în aceea că Sala Polivalentă “nu a realizat în cuantumul şi la termenele legale a veniturilor din chirii conform prevederilor din contractile de închiriere a spaţiilor comerciale din incinta imobilului aflat în administrarea societăţii Sala Polivalentă SA”.

Potrivit raportului Curții de Conturi, abaterile descoperite la Sala Polivalentă fac referire la neînregistrarea în contabilitate în perioada analizată în conturi în afara bilanțului a bunurilor ce fac obiectul contractului de concesiune ce vizează administrarea obiectivului Sala Polivalentă și care aparțin patrimoniului public și privat al Municipiului Cluj-Napoca precum şi a valorii redevenţei datorate conform contractului; neînregistrarea în contabilitatea societății a tuturor imobilizărilor necorporale achiziționate și implicit necalcularea și neevidențierea amortizării acestora; nerespectarea prevederilor legale privind prezentarea în bilanţ la 31.12.2016 a disponibilităţilor băneşti în valută,  cu influenţe asupra contului de profit şi pierdere  prin neînregistrarea unor venituri financiare.  Valoarea acestor abateri este de 10.000 lei.

Auditorii mai arată că “nu a fost facturată şi implicit încasată contravaloarea tuturor orelor de închiriere a sălii pentru activităţi sportive şi alte activităţi, astfel âncât nu au fost realizate veniturile societăţii în cuantumul şi la termenele legale”. Suma estimată a abaterii este de 1.000 de lei.

A fost calculată, reflectată în decontul trimestrial și virată, taxa pe valoarea adăugată colectată aferentă unor facturi emise către un client denumit «vânzare bilete-baschet M». De asemenea, Sala Polivalentă SA Cluj nu a procedat, începând cu anul 2016, în situaţia în care a transmis dreptul de folosinţă a bunului concesionat, către alte persoane fizice sau juridice să colecteze taxa pe clădiri de la locatar şi să o verse la bugetul local, până la data de 25 a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului. Abaterile se ridică la suma 23.000 de lei”, se mai arată în documentul citat.Sala Polivalentă SA a fost înființată ca să gestioneze obiectivul Sala Polivalentă. Societatea a mers pe minus din 2014, de la înființare.În 2015, Sala Polivalentă a avut venituri totale de 1,1 milioane lei şi cheltuieli de 2,8 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1 milion de lei. Pierderile s-au ridicat la suma de 1,6 milioane leiÎn 2016, veniturile totale au fost de 2,3 milioane de lei, iar cheltuielile puţin peste 3 milioane lei. Cifra de afaceri a fost de 1,9 milioane lei, iar pierderile înregistrate au fost de 730.000 lei.Analiza cheltuielilor pe primele 9 luni ale anului 2017 arată că Sala Polivalentă a avut cheltuieli de 2,3 milioane de lei şi venituri de 1,6 milioane de lei.O analiză a cheltuielilor arată că cei mai mulţi bani merg pe taxe şi impozite (645.000 lei), pe curent şi apă (496.000 lei), dar şi pentru plata salariilor personalului (426.000 lei). Alţi bani merg pe cheltuieli cu întreţinere şi reparaţii (22.000 lei), pe materiale consumabile (43.000 lei). În total, cheltuielile în primele 9 luni ale anului 2017 s-au ridicat la suma de 2.302.000 lei. După primele 9 luni ale anului 2017 se vede că veniturile realizate sunt cu 648.000 lei mai mici decât cheltuielile. Cu alte cuvinte, cheltuielile sunt mai mari cu 28% decât veniturile realizate.Drept urmare, conducerea Sălii Polivalentă a propus Primăriei triplarea preţurilor şi tarifelor pentru 2018.În bugetul Sălii Polivalente pe anul 2017 se estimează venituri totale de 2,2 milioane lei şi cheltuieli totale de peste 3 milioane de lei.Sala Polivalentă este condusă de Ionuţ Rusu, numit politic, care se află într-un veşnic interimat ca director din anul 2015.

1 din 10 elevi din liceu s-a drogat !

„Opt la sută dintre elevii de liceu au consumat cel puțin o dată droguri. (…)...

Închide