1 din 10 elevi din liceu s-a drogat !

„Opt la sută dintre elevii de liceu au consumat cel puțin o dată droguri. (…) Prin sintagma orice drog se înțelege canabis, Ecstasy, cocaină, amfetamină, LSD sau alte halucinogene, ciuperci halucinogene, heroină, ketamină, etnobotanice, sedative sau tranchilizante. Între tipurile de droguri, cel mai consumat este canabisul. La distanță destul de mare se află apoi consumul de substanțe psihoactive, cele cunoscute drept etnobotanice. Consumul de alte substanțe, gen Ecstasy, este redus față de primele”, a declarat Marius-Cristian Oprișan.

Realitati! 
Incerc sa nu mai comentez motivele pentru care s-a ajuns aici. Incerc sa nu vad indiferenta celor responsabili cu aplicarea Strategiei Nationale Antidrog.
De 10 ani ascundem fenomenul. 2008 prevalenta era aproape 0 in randul tinerilor, 2012 era 5 % – segment 16 ani, ca in 2016 sa ajunga la o medie de 11 % ….Credeti ca a interesat pe cineva? Va sigur ca nu ! Suntem departe de a intelege fenomenul si inventivitatea dealarilor precum si profilul psihologic al tinerilor secolului XXI.
1 din 10 elevi este o statistica…cat este in realitate procentul ? Cine stie! Credeti ca degeaba CIADO „tipa” cat poate de 8 ani ca se va ajunge la un nivel de consum greu de controlat? Si este abia inceputul. Lazar Gigel CIADO

Mai mult, aici.

„Am ocazia să-mi probez în fața judecătorului nevinovăția” – Horia Șulea

  Deloc afectat de rezoluția judecătorului de cameră preliminară, care a dispus trimiterea in judecata...

Închide