“Am ocazia să-mi probez în fața judecătorului nevinovăția” – Horia Șulea

 

Deloc afectat de rezoluția judecătorului de cameră preliminară, care a dispus trimiterea in judecata pentru abuz in serviciu,  Horia Șulea a părut astăzi chiar mulțumit :

” Mă bucur că am ocazia să îmi probez nevinovăția, a fost declaratia primarului din Florești. Nu este prima dată când cineva îmi face dosare la comandă. Este un dosar instrumentat politic, nu este primul dosar penal în care îmi probez nevinovăția. În 02.03.2016, am fost achitat pentru un alt dosar de abuz în serviciu. Am încredere în judecători, este mai bine așa decât să se redeschidă peste un număr de ani dosarul de un alt procuror.”

Procurorii afirmă că în perioada decembrie 2012 – martie 2013, la diferite intervale de timp, în calitate de primar, Horia Şulea, ordonator principal de credite şi coordonator al serviciilor de salubrizare, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi „nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. Şulea mai este acuzat că, în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, la diferite intervale de timp, în calitate de primar, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe unul dintre terenurile primarului Horia Şulea.

 

N.r. Ne intrebăm dacă nu atribuia nimănui serviciile de salubrizare si cele de curățenie stradală cum ar fi arătat Floreștiul azi, și dacă in ipostaza respectivă procurorul Amuscăriței deschidea un dosar nou, de data asta de neglijenta in serviciu pe numele primarului din Floresti.

Adică ceva de genul volens-nolens, bea Petre agheasmă ! Este posibil totusi, la sfarsitul procesului, ca Petre sa-l pună pe dom’ procuror sa-i plateasca daune-interese daca se dovedeste ca a baut de pomana agheasma.

 

Subscribe To Our Newsletter

Ciorbea, a plecat în concediu. “Tu nu auzi că am delegat , taci din gură odată !”

Comunicatul Avocatului Poporului: „Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea precizează că perioada concediului de odihnă, pe care...

Închide