Horia Simu, clarifică : Avem nevoie de mai multe masini si mai mult personal !

 

Managerul Serviciului de ambulantă, dr.  Horia Simu, contactat telefonic, a dovedit o deschidere totală fată de problemele cu care se confruntă sistemul de urgentă.

Acesta, a lamurit cu profesionalism reusitele si escurile in conducerea Serviciului de Ambulanta Cluj. A aratat ca  exista o problema dura legata de personal, legea privitoare la numarul de persoane care pleaca din sistem, pot fi doar inlocuite. Necesarul de personal este mult mai mare.

Apoi, legat de masinile ambulanta, din pacate doar dupa casare o ambulanta poate fi inlocuita. Asta inseamna acelasi numar de masini. Nu se ia in calcul dezvoltarea metropolitana, aglomeratiile urbane si suburbane. Secretul pare a fi, din nou, o lege buna pentru serviciul de ambulanta.

Comparativ cu Germania, care pastreaza un parc auto de ambulante mult mai mare, rezultat al unei politici pentru om remarcabile, incepand cu sfarsitul celui de-al doi-lea razboi mondial, care a cerut pastrarea si nu casarea ambulantelor tehnic bune, indiferent de numarul mare de km parcursi, Romania inlocuieste fara a dezvolta parcul auto.

Problema se cere a fi cautata in Ministerul Sanatatii.

Cat priveste situatia articolului Serviciul de ambulanță Cluj, o catastrofă. Ambulanta vine, dar e posibil sa nu te duca la spital !

acesta a precizat clar ca salvarea privata nu apartine serviciului pe care il conduce.

 

Investigatiile proprii au dus la urmatoarele rezultate: salvarea privata trimisa nu are voie sa transporte bolnavii, datorita legii in vigoare. Desi am trecut azi printr-o operatie, nu am mai cerut ajutorul ambulantei. Ambulanta apartine Serviciului Privat Med Health, care are probabil un protocol de colaborare cu serviciul 112. As dori sa stiu cat a costat deplasarea la subsemnatul, deoarece efecte benefice dupa vizita nu s-au observat.

 

 

Serviciul de ambulanță Cluj, o catastrofă. Ambulanta vine, dar e posibil sa nu te duca la spital !

  Nu formezi 112  de placere. Poate ca efectiv ai o urgenta. Nimanui nu-i pasa....

Închide