PSD a pierdut in ultima vreme un milion de voturi

 

Sondajul a fost comandat de Liviu Dragnea unui institut  prietenos lui si realizat in perioada august/septembrie, denotă dezastrul pentru PSD si mai ales, liderul acestuia. PSD se afla pe un trend descrescator constant. Este la 31%, intr-o luna a pierdut 4 procente, iar din iunie a pierdut 8 la suta.

Opozitia nu ii face probleme lui Dragnea. PNL nu reuseste sa treaca pragul lui 30%, este la 25% in acest moment si nu are un trend clar. USR si partidul lui Dacian Ciolos sunt la 10%.

Partidul lui Victor Ponta, stabilizat la 5% si cu toate aparentele unui electorat stabilizat. Are parte deasemenea de o presa binevoitoare.

Marius Pileleanu – Avangarde, un apropiat al PSD si ALDE, a aratat in mai multe emisiuni televizate ca PSD a pierdut in ultima vreme un milion de voturi.

Potrivit lui Marius Pieleanu, pentru 54% dintre romani coruptia este principala problema a societatii romanesti, prima in topul celor mentionate ca raspuns la o intrebare deschisa, si 46% considera ca protoclul SRI – PICCJ a fost un lucru bun, care a ajutat Justitia si anticoruptia, in timp ce numai 36% il considera o sursa de abuzuri: „Sa ne potolim cu prostiile, cu falsele teme din spatiul public”, a spus sociologul Marius Pieleanu, la TVR 1.

In aceste conditii, e greu de crezut ca o decizie de amnistie, explicita sau mascata prin alte schimbari legislative, ar putea fi bine primita de electorat.

Partidele folosite de PSD pentru a-si sustine guvernarea, adica ALDE si UDMR sunt, potrivit sondajului, sub pragul electoral, adica la 4%. Este un prim motiv pentru care ALDE stie ca are nevoie de un moment de inflexiune cu atat mai mult cu cat vrea sa se prezinte singur in alegerile europarlamentare, adica sa inceteze sa deconteze interesele liderilor PSD.

In clasamentul posibililor candidati la Cotroceni conduce Klaus Iohannis cu 25% intentie de vot si 39% procente calculate din raspunsuri valide, urmat de Calin Popescu Tariceanu cu 13%/20%. Liviu Drangea este abia pe locul al cincilea cu un procent extrem de modest 4%/7%.

Este clar ca e o chestiune de saptamani pana cand Tariceanu va rupe logodna cu Dragnea.

UDMR dictează in guvernul Dragnea, Ministrul Educatiei „executat” pentru voturi

  După o vizită in biroul lui Dragnea, Ministrul Educatiei Valentin Popa,  fost rector al...

Închide