Academicianul A.T Bogdan își află mâine sentința. Unde sunt 4 milioane de euro ?

 

Părintele Arsenie Boca: „Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu.  Când îşi urmează destinul, au apărarea lui Dumnezeu.  Când şi-l trădează, să se gătească de pedeapsă.“

Maine, 28.09.2016 se judecă finalul dosarului profesorului Alexandru Bogdan, acuzat de procurorii DNA ca a pagubit Academia Romana cu 10 milioane de euro. Ca sef al Fundatiei Patrimoniu, care se ocupa si de administrarea terenurilor detinute de academie, el ar fi concesionat sau dat in arenda mii de hectare de teren pe nimic.

In functie de evolutia evenimentelor, Vocea Clujului va aduce in exclusivitate amanunte legate de proces, dar si mai interesant, de circuitul banilor.

Am identificat mii de hectare personal si le-am auzit in patrimoniul Academiei Romane. Profiturile au fost suficient de mari”, a spus Bogdan Alexandru. Procurorii anticoruptie sustin insa ca, in 20 de cazuri, Fundatia Patrimoniu a concesionat sau a dat in arenda unor firme parcele mari de pamant cu incalcarea legii.
Pe urmele banilor ascunsi de academicianul A.T. Bogdan

Prin adresa cu nr. 5/22.03.2006, transmisa de societatea comerciala Centrul Pilot de Calificare si Consultanta Profesionala SRL catre BRD, administratorul companiei o imputerniceste pe doamna Ana Ichim sa faca o serie de operatiuni bancare pentru contul respectivei societati.

Firma in cauza, SC Centrul Pilot de Calificare si Consultanta Profesionala SRL, are adresa in Strada Garlei nr. 1, iar administratorul ei este insusi profesorul Alexandru Bogdan.

In baza acestei imputerniciri, Ana Ichim a facut mai multe retrageri de bani cash din contul firmei administrate de Alexandru Bogdan. Centrul de Investigatii Media prezinta unul dintre fluturasii care ateta o astfel de tranzactie, efectuata in 27 martie 2006.

Firma nu mai exista astazi la Registrul Comertului. Nu mai exista sub numele SC Centrul Pilot de Calificare si Consultanta Profesionala SRL, ci s-a transformat intr-o companie de soft pe nume EastSoft IT SRL, pastrandu-si insa atat codul unic de infiintare cat si numarul de inregistrare: CUI-ul este 17293142, iar numarul de inregistrare este J40/3842/2005.

Firma nu mai exista astazi la Registrul Comertului. Nu mai exista sub numele SC Centrul Pilot de Calificare si Consultanta Profesionala SRL, ci s-a transformat intr-o companie de soft pe nume EastSoft IT SRL, pastrandu-si insa atat codul unic de infiintare cat si numarul de inregistrare: CUI-ul este 17293142, iar numarul de inregistrare este J40/3842/2005.

L-am sunat pe fostul ministru Seres, care a confirmat faptul ca, in prezent, EastSoft IT SRL ii apartine.

“Da, este o companie care a fost in grupul Grivco si pe care am cumparat-o in 2011, cand era in conservare, activitatea ei era inghetata. Pot sa va confirm ca, asa cum scrie si pe site, din 2011 si pana astazi firma s-a ocupat exclusiv cu soft si nu a mai avut nicio legatura cu Grivco”, ne-a declarat Codrut Seres.

Intrebat despre fostii actionari pe care aceasta firma ii avea, Seres a confirmat si faptul ca, la momentul la care a cumparat-o, in 2011, unul dintre actionarii ei era Grivco SA.

“Da, confirm, era o companie din Grivco, Grivco era unul dintre actionarii ei. Nu mai stiu cine erau ceilalti, parca Benefica (o alta companie din holdingul Grivco, n. red.)”, a declarat Seres.

„Avem avantajul unei experiente internationale in tari precum SUA si Germania, unde am derulat proiecte full-lifecycle si vrem sa aducem pe piata romaneasca standardele de servicii IT din aceste tari. -este scris pe site-ul institutiei.

Hortimpex este una dintre firmele care ar fi primit in concesiune, spun anchetatorii, 322 de hectare de teren agricol. Procurorii sustin ca dreptul de folosinta asupra terenului a fost stabilit pana in 2108, primii 45 de ani fiind gratis. Anchetatorii concluzioneaza ca prejudiciul adus Academiei Romane depaseste 3 milioane de euro. Reprezentantii Hortimpex sustin ca, dupa 3 ani, au schimbat contractul de concesiune cu unul de arenda, pentru 25 de ani.
Agrimat Matca ar fi luat in arenda 17 hectare de vita de vie si 5 de pasune. Felul in care s-au intocmit actele, sustin procurorii, ar fi pagubit Academia Romana cu 109 mii de lei.
Reprezentantii Agrimat spun ca au contract din 2001 si ca au platit conform acestuia toate sumele datorate Academiei.
Grupul industrial Voiculescu a luat in arenda doua terenuri: unul de 1.500 de hectare si altul de 642 de hectare de la Fundatia Patrimoniu. Procurorii afirma ca Bogdan Alexandru, in calitate de presedinte al fundatiei, nu ar fi calculat valoarea arendei si nici nu i-ar fi comunicat arendasului obligatia de plata.
#Rezist Floresti sau USR, complet în afara problemelor din Florești

  Astăzi la sedinta de consiliu local s-a consumat o nouă etapă de autoumilire a...

Închide