Scandal cu acuzatii si susupendari de sedinte la Parlament

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, alaturi de premierul Victor Ponta, participa la ceremonia de depunere a juramântului de învestitura de catre Eugen Teodorovici în functia de ministru al Finantelor Publice si de catre Marius Nica în functia de ministru al Fondurilor Europene, la Palatul Cotroceni, in Bucuresti, luni, 30 martie 2015. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, l-a acuzat pe șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că are un comportament de ”tip vătaf” și nu a respectat Regulamentul atunci când a încercat să convoace ședința Birourilor permanente reunite azi la ora 9,00.

“Am constatat în ultima perioadă, din partea domnului Tăriceanu, o abordare așa, arogantă, de tip vătaf, în care președintele Senatului dă dispoziții și ordonă președintelui Camerei, stabilește ordinea de zi a Birourilor permanente reunite, stabilește când și cum ne întâlnim. I-am explicat domniei sale și în scris și telefonic că acest lucru este complet neregulamentar, dar ne-am obișnuit cu chestiunea asta complet neregulamentară pe care o fac colegii noștri. Domnul Tăriceanu am observat că are opinii și politice cu privire la activitatea Camerei Deputaților, eu nu pot să comentez acest lucru, pot să vă spun că domnia sa, unilateral, a stabilit un nou mod de comunicare între președinții celor două Camere pe care eu nu-l tolerez, dar îl respect”, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Tăriceanu i-a scris săptămâna trecută că, în 24 de ore, să-i răspundă cu privire la ordinea de zi pe care a stabilit-o. Zgonea a explicat că i-a propus ulterior lui Tăriceanu să se vadă luni, la ora 12,00, pentru a stabili agenda.

“Dânsul m-a sunat ieri (n.r. — marți) și mi-a spus că a hotărât, după ce a văzut pe site-ul Camerei că aveam BPR, eu știu că BPR se stabilesc de președinții celor două Camere — el a spus că am hotărât, i-am explicat că eu am o procedură la Camera Deputaților în care trebuie să discut și cu liderii grupurilor parlamentare, pentru că ordinea de zi la Cameră se face cu acordul liderilor de grup, această structură nu există în Regulamentul Senatului. A insistat să o facem aseară, i-am explicat că nu se poate, liderii au refuzat să facem întâlnirea aseară că toate grupurile parlamentare își făceau evaluarea rezultatelor din companie. În loc să-mi răspundă la întrebarea pe care i-am pus-o săptămâna trecută, domnia sa și-a arogat — așa cum face de obicei — să îmi trimită o scrisoare în care să spună, așa cum ai vorbit cu mine aseară te rog frumos să îmi spui ce ai vorbit cu liderii de grup și să stabilim pentru astăzi la ora 15,30. Eu îi spun să respecte Regulamentul, aștept scrisoarea pe care mi-a promis-o ieri în discuția telefonică în care îmi spune care este punctul său de vedere la cererea privind proiectul ordinii de zi de convocare”, a menționat Zgonea.

Președintele Camerei a afirmat că se grăbește convocarea Birourilor permanente reunite pentru că trebuie adoptat un proiect de hotărâre de interpretare a articolului 38 din Statutul parlamentarilor care “îi enervează pe mulți dintre liderii grupurilor parlamentare și pe vreo 84 de parlamentari”, interpretare care dezincriminează conflictul de interese până în anul 2013.

“Aia este graba, nu credeți că graba era legată de funcția mea. Nu există nicio urgență, nu avem o moțiune de cenzură, nu avem o solicitare stabilită prin Constituție și prin Regulamente în ceea ce înseamnă urgențe. Mă șochează că un președinte de Cameră ales pe voturile PSD are acest tip de comportament cu un membru al Camerei Deputaților care îi este egal. Probabil că așa este în ALDE. Eu nu sunt președinte de partid, eu nu negociez, l-am văzut pe domnia sa că aici este arogant cu mine, dar pe treptele de la Kiseleff este foarte obedient. Acolo se împart funcții importante pentru ALDE”, a arătat Zgonea.

Pe site-ul Senatului a fost afișat un anunț potrivit căruia miercuri, la ora 9,00, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc în ședință. Această ședință nu a mai avut loc.

Nici sedinta Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților nu s-a mai tinut, astfel că plenul va discuta ordinea de zi stabilită înainte ca deputații să plece în campania electorală.

Secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, a spus că nu s-a aprobat ordinea de zi, iar ședința Biroului permanent a fost suspendată.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a susținut că, la propunerea grupului PSD, Biroul permanent a respins ordinea de zi și se va merge în plen cu cea care are la punctul trei “un proiect care încalcă Regulamentul și legislația României”.

“Majoritățile încalcă democrația cu tăvălugul. Este pentru prima oară când pe ordinea de zi avem un proiect de hotărâre care nu are inițiatori și avem un raport la ordinea de zi care, dacă îl căutați pe site, nu există”, a arătat Zgonea.

AGERPRES/

1 thought on “Scandal cu acuzatii si susupendari de sedinte la Parlament

  1. A ramas asa de cand era Prim Ministru. Individului asta cu nume aproape de produs secundar de la macinat cereale (tarate), cred ca in cap nici nu are altceva decat…tărâță. Trebuie neaparat sa ajunga intr-o celula unde sa devina a cincea nevasta a celui mai tare din acea celula.

Comments are closed.

Subscribe To Our Newsletter

Fesenizarea si deprofesionalizarea CCR

Senatul a decis marti numirea deputatului Marian Enache in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Marian Enache...

Închide