Paszkany şi Mureşan de la CFR Cluj, urmariti penal

DIICOT cercetează felul în care Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan au cheltuit 10 milioane de euro, în perioada 2008 – 2013, existând suspiciuni de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au dispus astăzi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor doi, care timp de 60 de zile se vor afla sub control judiciar.

Conducătorii clubului CFR Cluj, care a obţinut cele mai multe trofee în ultimii 8 ani, au fost puşi astăzi sub urmărire penală, de către DIICOT, la nici 20 de zile după descinderile făcute la sediile echipei. Fostul acţionar majoritar, Arpad Paszkany, şi preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, vor fi urmăriţi penal pentru “săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată”, se arată în comunicatul DIICOT.

Conform aceluiaşi comunicat, împotriva celor doi s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. “S-a reţinut că în perioada 2008 – 2013, persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, şi-au însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane de euro din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA. În acest sens se reţine faptul că inculpatul Mureşan Iuliu Paul a avut calitatea de administrator al clubului, iar faptele reţinute în sarcina acestuia au avut ca principal beneficiar pe inculpatul PASZKANY ARPAD-ZOLTAN. S-a reţinut că activitatea infracţională a fost săvârşită prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Ciprub şi din Seichelles) controlate faptic de către inculpatul PASZKANY ARPAD-ZOLTAN.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au avut debite faţă de clubul sportiv, provenind din cesiuni de creanţe suspecte”, scrie în comunicatul DIICOT.

Subscribe To Our Newsletter

Scandal cu acuzatii si susupendari de sedinte la Parlament

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, l-a acuzat pe șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că are un...

Închide