septembrie 27, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Condamnatul penal DRAGNEA este dezamagit de IOHANNIS

Dupa ce, la alegerile locale, Romania a preferat penalii, presedintele condamnat penal al PSD s-a dezlantuit in atacuri la adresa presedintelui Iohannis pentru ca, zice Dragnea, acesta ar fi refuzat sa colaboree cu PSD.

„Pentru mine este o mare dezamăgire. După părerea mea președintele Iohannis a avut șansa să fie un președinte al tuturor românilor, să patroneze realizarea unui proiect de țară serios în care eu îi întindeam mâna luni de zile, să ne strângem toate partidele, să punem toți specialiștii noștri la masă împreună cu specialiști din afara partidelor, să facem patru — cinci — șase piloni de dezvoltare în Româna pe 20-25 de ani de zile. Să fie cel care strânge la masă pe toată lumea. Nu a vrut. Nu a înțeles. Nu a fost în stare. Nu știu. Și sunt foarte dezamăgit pentru asta. Cineva îmi spunea să mai am răbdare. Am răbdare pentru că sunt un om din sud. Dar cred că …e un timp pierdut. Nu mai am încredere în el”, a afirmat luni seară Dragnea la România TV.

El i-a oferit, ironic, câteva sugestii președintelui Iohannis pentru transport în țară și în Capitală — cu un elicopter sau cu un autobuz special RATB.

„Poate e posibil ca RATB să practice un transport gratuit. Eu nu știu dacă este posibil pentru toată lumea. Sunt sigur că Gabi Firea va demara realizarea unui audit acolo serios. Eu nu cred că introducerea transportului gratuit în București este imposibilă. O rog pe Gabi să se gândească și s-ar putea să fie primul primar general care are curajul puterea și știința să facă lucrul ăsta. (…) Stați puțin, că poate e om serios totuși. Dacă zice: ‘Oamenii se supără când merg cu toată coloana’. Și atunci zice: ‘un autobuz pentru mine de la RATB, pentru mine și pentru SPP. Se plimbă cu autobuzul. Se plimbă gratuit Și nu mai cheltuie Administrația Prezidențială”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă a mai vorbit cu președintele Iohannis după ce acesta i-a recomandat să renunțe la conducerea PSD, Dragnea a spus: „Nu, categoric nu. (…) N-am mai discutat și nici nu vreau să mai discutăm”.

Dragnea a precizat că și-a schimbat opinia despre șeful statului. „Mi-am schimbat-o în rău. Categoric da”, a spus liderul PSD.

La întrebarea ce va juca Iohannis după rezultatul acestor alegeri, Dragnea spus: „Ce va juca? Tontoroiul. După un asemenea rezultat nu poate juca decât tontoroiul. Alt joc nu există. Nici hora, nici sârba. Tontoroiul!”.

Referitor la posibilitatea ca România să aibă un premier tehnocrat și din toamnă, idee exprimată de Laurențiu Ștefan, consilierului președintelui Iohannis, Dragnea a spus: „Bate câmpii. Asta ca să folosesc un limbaj academic. Cred că oamenii ăștia au senzația că nu contează ce votează românii, nu contează ce vor liderii partidelor, ce vor partidele, nu contează ce vor românii, ci ei cred că președintele este un fel de păpușar care așteaptă să se termine alegerile, așteaptă rezultatul final ca să poată să comenteze, și apoi vin și spun: ‘Tu te duci acolo, tu acolo, îl pun eu pe ăla prim-ministru’. Bat câmpii! Nu va fi guvern PSD-PNL în toamnă”.

AGERPRES/

About Author