ANAF: Declarația 394 se poate testa până în data de 1 august

Contribuabilii pot testa, până la 1 august 2016, Declarația 394, până în prezent un grup de 25 de firme exprimându-și dorința de a testa formularul, reiese dintr-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

“Un grup de 25 de firme, contribuabili mari și mici, și-au exprimat dorința să testeze noul formular și să comunice constant cu specialiștii ANAF, pentru a fi identificate și rezolvate eventuale probleme tehnice”, se arată în comunicat.

Fiecare contribuabil poate descărca versiunile de test publicate de ANAF. Instituția reamintește că noua Declarație 394, aferentă lunii iulie 2016, trebuie depusă începând cu 1 august 2016.

Principalele simplificări aduse de forma finală a D394 sunt: stabilirea caracterului opțional al furnizării Codului Numeric Personal, astfel că acesta (CNP) se introduce doar dacă este colectat; introducerea excepției prin care, pentru livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate către persoane fizice, până la 31 decembrie, se declară facturile cu o valoare individuală mai mare de 10.000 lei; introducerea precizărilor referitoare la faptul că nu vor fi declarate informațiile despre livrările/prestările și achizițiile intracomunitare, declarate prin D390, precum și importurile/exporturile; prorogarea termenului de intrare în vigoare a D394, pentru facilitarea adaptării sistemelor informatice și contabile ale contribuabililor la noile cerințe; eliminarea obligației depunerii retroactive a D394″, se menționează în comunicat.

În plus, ANAF menționează că cele mai importante motive care au stat la baza agreării modificărilor D394 în procesul de consultare publică sunt facilitarea identificării timpurii a faptelor de evaziune fiscală, reducerea termenelor de soluționare a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare și reducerea numărului de controale directe efectuate de către structurile ANAF.

394 este un formulr de declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național conform OPANAF 3806/2013 — utilizat începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2016.

AGERPRES/

Subscribe To Our Newsletter

Norvegia: Familia Bodnariu și-a recuperat toți copiii

Familia Bodnariu a anunţat vineri că a ajuns la o înţelegere cu municipalitatea Naustdal pentru...

Închide