Putin majoreaza salariile in Rusia de la “extrem de sarac” la “foarte sarac”

Mare bucurie mare la Kremlin.Majoreaza Putin salariul minim pe economie in Rusia.Ba chiar il creste cu un procent serios de 21%. Televiziunile prezinta triumfalist, propagandistii de serviciu aclama en fanfare (sic!) noua dovada a generozitatii si iubirii pentru popor a inteleptului conducator.

Doar ca, majorarea aceasta, oricat de uriasa pare ea, nu duce salariul minim din Rusia peste pragul de saracie.

Creșterea de 1.296 ruble, care a fost propusă de Guvern, situează acum salariul minim la 7.500 ruble (112 dolari sau 100 euro la cursul actual actual), această cifră fiind mult sub de pragul de sărăcie, de 9.776 ruble (150 dolari sau 130 euro).

Dar nu-i nimic, ca in bancul acela cu nebunii care inoata intr-o piscina goala si declara ca daca sunt cuminti le va pune doctorul si apa, rusii, daca sunt cuminti, vor atinge pragul de saracie prin 2020, cel putin asa le-a promis doctorul, pardon Putin.

Gluma, gluma – oricum Putin nu merita altceva decat ridiculizare constanta – dar bietii rusi sunt cam istoviti de atata saracie. Situatia este atat de grava incat pana si ministrul Muncii, Maxim Tolipin, a fost obligat sa informeze că numărul persoanelor sărace din Rusia a crescut cu 3 milioane în 2015, ajungând la 19 milioane persoane, adică 13,4% din totalul populației.

Pana si Putin a fost fortat sa admita că această creștere a numărului săracilor este alarmantă, mai ales în contextul în care coșul de cumpărături a avut de suferit în urma embargolui pe care el insusi l-a impus asupra produselor perisabile importate din occident.

Cea mai mare problemă pentru multe familii ruse este scăderea puterii de cumpărare din cauza deprecierii rublei, care a pierdut peste jumătate din valoarea sa în raport cu euro și dolarul american, de la finele lui 2015, la aceasta adăugându-se reducerea salariilor, creșterea inflației și a șomajului.

Din cauza scăderii prețurilor petrolului, a sancțiunilor occidentale și lipsei de reforme structurale, economia rusă, care s-a contractat cu 3,7%, va continua pe această traiectorie și în 2016, conform estimărilor lui Putin, ale Guvernului și ale fondului Monetar Internațional.

Economia rusă s-a contractat cu 1,1% îm primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2015, conform Ministerului Economiei.

23 thoughts on “Putin majoreaza salariile in Rusia de la “extrem de sarac” la “foarte sarac”

 1. Poate cea mai bună veste care putea să vină dinspre RUSIA este că la bursa SPIMEX petrolul rusesc se tranzacționează în RUBLE!

  După 10 ani de eforturi, președintele VLADMIR PUTIN a reușit o mică victorie care, după inițiativa BRICS, mai bate un cui la coșciugul lumii unipolare anglo-saxone-schizofrenice!

  Acest pas poate părea mic însă este uriaș ținând cont că din 1953 (după asasinarea lui STALIN de către Churchill) nu s-au mai efectuat absolut deloc pași în direcția RESUVERANIZĂRII COMPLETE a Rusiei până în 1999 când Vladimir PUTIN a reușit să ia Rusia și să o salveze de la distrugere!

  Încă pasul cel mai important, NAȚIONALIZAREA RUBLEI, nu a fost efectuat însă sunt semne importante că patrioții din jurul președintelui PUTIN acționează în direcția corectă!

  Poate unii dintre cititori, mai puțin informați se vor întreba ce legtură poate să aibă acest tip de știre cu restul informațiilor prezentate de obicei!

  Are dragilor și prea are!

  Supremația IMPERIULUI AMERICANO-SIONIST constă în creditele în dolari impuse tuturor națiunilor și participanților la bursele internaționale!

  Economia GLOBALĂ este DOLARIZATĂ! Chiar dacă mai circulă și altfel de monede ele sunt legate de dolar deci tot un fel de dolari!

  Existența acestora este permisă dintr-un motiv simplu: PUTEREA CONCEPTUALĂ stabilește prețurile în dolari și salariile lucrătorilor în monedele așa-zis locale! Prin devalorizarea continuă a acestor valute locale față de dolar se FURĂ munca tuturor pământenilor în favoarea celor care au MONOPOLUL TIPĂRIRII DE DOLARI.

  Prin stabilirea prețului la petrolul rusesc în RUBLE, FEDERAȚIA RUSĂ începe să contureze LINIA SUVERANITĂȚII COMPLETE!

  Stabilirea prețurilor la gaze și petrol în ruble va duce la eliminarea din RUSIA a 40% din masa TOTALĂ DE DOLARI TIPĂRIȚI.

  Sigur măsura este INUTILĂ în lipsa NAȚIONALIZĂRII EMITERII DE RUBLE însă putem să ne păstrăm optimismul: crăpătura din SISTEMUL MONDIAL DE SCLAVIE PRIN CREDIT CU CAMĂTĂ și MONOPOLUL EMITERII DE BANI este din ce în ce mai mare și va duce la prăbușirea șandramalei drept în capul reptiloizilor din LONDON și Wall-Street New York!

  1. cu materialul clientului:
   – ministrul rus al Muncii, Maxim Tolipin: numărul persoanelor sărace din Rusia a crescut cu 3 milioane în 2015, ajungând la 19 milioane persoane, adică 13,4% din totalul populației.

    1. ma scuzati. dar controlul tiparnitei il are fiecare tara,.,.ce nu controleaza nimeni.. si e bine ca e asa.. este este raportul intre monezi.. pt ca banul este si el.. o marfa.. si ca fiecare marfa se tranzactioneaza conrta altor marfuri.. si valoarea de piata a marfii nu e data nci de costurile la producator si nici de pretul stabilit de vanzator si e data de raportul cerere/oferta.. care .. dealtfel determina profitul sau pierderea

     1. Pai daca e asa cum spuneti, si romania are controlul tiparnitei de bani, de ce statul se imprumuta de la bancile comerciale cu camata, si nu isi tipareste banii de care are nevoie fara camata? d-voastra stiti cine stabileste cursul ron-alte valute?

     2. Haha, hai doamna, adica statul nu isi tipareste banii necesari, si prefera sa ia cu camata de la bancile comerciale, ca sa nu genereze inflatie? din putul gandirii…

     3. domnule.. asta e asa de…. incat gasesc discutia futila.. habar nu aveti cum se stabileste valoarea unei monede… partea proasta e ca aveti impresia ca stiti

     4. BNR tipărește o cantitate de bani fizici. Să zicem 100 de miliarde de RON.

      Acești bani îi oferă credit cu camătă de 1.75% către BĂNCILE COMERCIALE și IFNuri. 36 de bănci comerciale autorizate și 22 de IFN (Instituții Financiare Nebancare)

      Să zicem că jumătate din acești bani sunt luați de MINISTERUL DE FINANȚE cu o dobândă de 4.21% (atenție! Ministrul de Finanțe și Primul Ministru semnează contractul în numele vostru dragi români FĂRĂ SĂ VĂ FI ÎNTREBAT MAI ÎNTÂI DACĂ SUNTEȚI DE ACORD) iar cealaltă jumătate, respectiv 50 de miliarde de RON, sunt DISTRIBUIȚI SUB FORMĂ DE CREDITE către persoanele fizice și către companii cu o dobândă de 8.5% (am luat o cifră medie oarecare reprezentând aproximativ camăta percepută de majoritatea băncilor comerciale cunoscute).

      Să facem un calcul: BNR a tipărit 100 de miliarde de RON și are de încasat de la cele 36 de bănci și 22 de IFNuri (să zicem SISTEMUL BANCAR DE DISTRIBUȚIE) 101.75 miliarde de RON.

      DIN START datoria este IMPOSIBIL DE ACHITAT întrucât NU EXISTĂ FIZIC TIPĂRIȚI DECÂT 100 de miliarde de RON.

      Apoi problema se acutizează.

      Băncile comerciale au VOIE LEGAL să crediteze de 12.5 ori mai mulți bani decât au cash disponibil.

      Deci presupunem că MINISTERUL DE FINANTE își ia cei 50 de miliarde cash și pleacă la GUVERN unde ard de nerăbdare miniștrii și partidele să îi fure prin intermediul contractelor umflate de achiziții publice.

      Din start GUVERNUL este în imposibilitatea de a achita creditul întrucât la cei 50 de miliarde de RON trebuie să achite o camătă de 4.21%. BANI care NU există.

      Să vorbim de ceilalți 50 de miliarde de RON care merg către populație și companii.

      Evident că toți cei care iau credite sunt FALIȚI din secunda în care semnează contractul.În piață NU EXISTĂ cei 8.5%.

      Marea înșelătorie pe care toată lumea trebuie să o înțeleagă este că deși SISTEMUL BANCAR COMERCIAL are 50 de miliarde de RON CASH ei distribuie credite în valoare totală de 625 miliarde RON cu o dobândă de 8.5%.

      Să recapitulăm:

      BNR a tipărit 100 de miliarde de RON.

      Guvernul are de dat 50 de miliarde de RON plus camăta de 4.21% adică 2.105 miliarde de RON însemnând totalul de 52.105 miliarde.

      Populația și companiile la un loc au de dat 625 miliarde plus camăta de 8.5% adică total 678.125 miliarde.

      Total VOLUM CREDITE 52.105 + 678.125 = 730.23 de miliarde.

      Are BNR sub control și GUVERNUL ROMÂNIEI și populația și firmele? ARE.

      Cine este BNR? O BANCĂ PRIVATĂ SUCURSALĂ a unei corporații GIGANT pe nume BIS (Bank of International Settlements) cu sediul în BASEL, ELVEȚIA.

      BASEL deține și controlează TOATE BĂNCILE CENTRALE (așa zis NAȚIONALE ) de pe TERRA.

      Prin acest mecanism este controlată întreaga populație planetară, întreaga economie și resursele.

      Revenind la cetățeanul nostru proaspăt îndatorat la bancă care nici nu știe ce-l așteaptă.

      Pleacă omul în concediu, își cumpără plasma de 130 de cm diagonală, își ia BMWul mult visat și se duce lună de lună fericit că are datorii dar și viață frumoasă.

      Toți banii din piață ajung inevitabil la bănci.De acolo va fi extrem de greu să ajungă iar în piață.

      Așa că de la o vreme companiile nu mai au încasări, guvernul nu mai are nici el lichiditate iar populația vede austeritatea cu ochii: prețurile cresc, cresc și taxele, salariile scad.

      Standardul de viață scade dramatic.

      Costel al nostru nu mai are bani de benzină pentru BMW, nu mai are bani de asigurare și vignetă, nu mai are bani de factura la cablu pentru plasma lui mare și frumoasă.

      Într-o zi compania la care lucrează COSTEL se declară ori falită, ori reduce personalul.

      COSTEL nu mai are bani de achitat ratele la bancă și nici alt serviciu nu-și mai găsește.

      Vinde BMWul la jumate de preț și mai supraviețuiește așa vreo 6 luni.

      Apoi nevasta fuge cu un țigan proprietar de casă de amanet, băiatul fuge la spart bancomate pe afară și fiica la club în SPANIA.

      Costel fie face infarct, fie ciroză lichidă, fie cancer, fie se spânzură, astept cu nerabdare contraargumente la aceste exemple.

     5. creditele nu mai au legatura de mult cu.. bancnotele tiparite.. ati ramas rau in urma cu informarea

     6. E adevarat ca exista mai multi bani electronici pe piata decat fizici, dar asta nu schimba modul de acordare si modul de calculare, dimpotriva, seniorajul e mai mare la cei electronici.

     7. anonimus? hahahahahaha…. de cand e un site obscur o “autoritate” in domeniu? sa fim seriosi.. veniti cu ceva mai credibil

     8. Ma scuzati, am uitat ca numai siteurile promovate de soros le urmariti si agreati.

  2. cat despre intoxicare postata de dvs,.. e clar ca e o “productie” a unor idioti.. schimbati-o naiba ca e plina de gogomanii..

   1. Probabil nu reusiti sa intelegeti niste chestiuni simple din lumea financiara, sau refuzati sa le acceptati.

    1. sau.. CEL MAI PROBABIL… le cunosc cu mult mai bine.. si de aceea sunt capabila sa recunosc intoxicarile grosolane

     1. totul de la cap la coada.. este ceea ce se numeste.. o “greseala fractala”, adica este gresit in atat de multe puncte incat nu as sti de unde sa incep

   2. Marea majoritate a oamenilor habar nu au cum funcționează SISTEMUL FINANCIAR BANCAR atât la nivel planetar cât și la nivel local (național).

    Fiecare dintre domniile voastre credeți că acest sector din economie este servit de niște oameni extrem de inteligenți și că tot ce se întâmplă este rezultatul unor analize extrem de complicate și că nu oricine poate să lucreze în acest sector!

    Nimic mai fals!

    BANII (ABSOLUT TOȚI BANII DE PE PLANETĂ) sunt tipăriți DOAR de filialele unei corporații globale cu sediul în BASEL, ELVEȚIA care se numește BANCA INTERNAȚIONALĂ A REGLEMENTĂRILOR (prescurtat BIS). Dacă în cele 196 de țări banii ar fi tipăriți de BIS-Uk, BIS-USA, BIS-Rusia, BIS-Romania, ș.a.m.d oamenii foarte repede ar începe să se întrebe de ce banii națiunii sunt tipăriți de o corporație privată sub un control privat. Și imediat s-ar revolta!

    Așa că proprietarii BIS au găsit o foarte inteligentă metodă de a păcăli pe cei 7.3 miliarde de pământeni: au denumit filialele locale BIS cu numele de BANCA NAȚIONALĂ A RUSIEI, ROMÂNIEI, CHINEI, Angliei, etc.

    Astfel oamenii de rând au impresia că BANII sunt emiși de guvernele lor!

    În realitate BIS prin cele 196 de filiale de pe TERRA tipărește (EA ȘI NUMAI EA) BANII!

    SENIROAJUL este PROFITUL pe care BIS îl obține între valoarea nominală a unei bancnote și costurile sale de producție. Spre exemplu bancnota de 100 de dolari are costul de producție undeva la 10 cenți. SENIORAJUL în acest caz este 100-0.10 = 99.90 dolari.

    BIS TIPĂREȘTE BANI DIN NIMIC și îi dă CREDIT atât GUVERNELOR celor 196 de țări cât și mediului PRIVAT (întreprinzătorii, oamenii de afaceri, etc).

    Adică ACEST GRUP DE INFRACTORI ce dețin BIS creează un produs de care TOATĂ PLANETA are nevoie și după care obține niște profituri FABULOASE: 99.90 este de 999 de ori mai mare decât costul de producție.

    Să recapitulăm:

    UN GRUP DE INFRACTORI creează fără MUNCĂ un produs de pe care obțin de 999 de ori profit, fără să fie impozitați sau controlați de vreo autoritate și care OPEREAZĂ TRANSFRONTALIER. Numai atât dar prin rețeaua lor de distribuție a acestor BANI (băncile comerciale care la fel au nume diferite pentru a crea senzația de concurență când de fapt este MONOPOL) în MEDIUL DE AFACERI ajung CREDITE de până la 300 de ori mai mult decât MASA DE BANI FIZICI pe care aceste bănci comerciale o dețin.

    LA intervale regulate acești CĂMĂTARI inundă piața cu credite ieftine și ușor de accesat (am primit un card de credit cu numele meu recent și cu suma de 1200 de lire sterline) iar mai apoi blochează LICHIDITĂȚILE FIZICE în băncile lor. Ca și CREDITUL.Creditul devine greu de accesat și imposibil de obținut.

    În acel moment acea țară INTRĂ IMEDIAT în COLAPS economic. Băncile comerciale merg către GUVERNE și le forțează să acopere din bani PUBLICI găurile IMPOSIBIL DE ASTUPAT create prin ÎNDATORAREA cu BANI DIN NIMIC.

    GUVERNELE neavând bani și nici dreptul de a tipări bani fie se împrumută la FMI/BM/ECB (troika cămătarilor), fie cresc taxele și impozitele, fie cedează active/resurse. DE OBICEI TOATE TREI la un loc.

    Acest film prost se repetă la infinit și în acest MOMENT BIS a acumulat atât de multă putere la nivel planetar încât pune popoarele să se omoare între ele doar pentru a mai reduce populația planetară care în opinia lor este prea mare.

 2. Președintele PUTIN a majorat salariul minim pe economie la 7500 de ruble!

  http://www.economica.net/putin-majoreaza-salariul-minim-dar…

  Prin NAȚIONALIZAREA RUBLEI se poate crește imediat standardul de viață al rușilor: paritatea rublă suverană – dolar FED să reflecte imensitatea bogăției rusești! Adică 1:1 și atunci salariul minim se transformă în 7500 de dolari!

  În acele condiții cine nu ar vrea să emigreze în RUSIA?

Comments are closed.

Subscribe To Our Newsletter

Scandalul Hexi – Pharma in presa internationala

Scandalul Hexi a atras atentia presei internationale. The Economist face o analiza a intregului scandal,...

Închide