In Canada, fara vize? Sa speram ca in curand

Premierul Dacian Cioloș a anunțat miercuri că va discuta subiectul eliminării vizelor de Canada în cadrul unei vizite pe care o va efectua la Ottawa, la mijlocul acestei luni, și a apreciat că statul canadian trebuie să își formuleze o poziție clară asupra acestui subiect până la finalul anului.

„Ar trebui să existe un punct de vedere clar al Canadei, în mod normal până în toamna acestui an, pentru că suntem într-o fază avansată cu aprobarea Acordului de liber schimb și, chiar dacă nu e în mod formal legată chestiunea vizelor de Acordul de liber schimb, dar, atunci când s-a negociat acest acord, Canada și-a luat niște angajamente. Și despre asta vom discuta acum. E foarte probabil ca la mijlocul lunii iunie să fac o vizită la Ottawa. Aveam o vizită programată mai demult pe care probabil că o să o concentrez acum. Am confirmarea acceptului premierului Trudeau să ne întâlnim. O să mai am acolo întâlniri probabil și în Parlament”, a declarat Cioloș, la finalul unui dejun oficial oferit de președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în onoarea participanților la Summitul SEECP, desfășurat la Sofia.

Premierul a precizat că, în cadrul acestei vizite, se va vedea și cu membri ai Guvernului canadian pentru a clarifica anumite aspecte legate de modul în care autoritățile române sunt pregătite să rediscute toate argumentele care ar putea duce la eliminarea vizelor necesare cetățenilor români care vizitează Canada.

„Sper eu ca, până la sfârșitul anului, să am o poziție clară a Canadei legată de un orizont de timp pentru eliminarea acestor vize, un subiect pe care l-am discutat și cu premierul Borisov și cu președintele Bulgariei și este clar că mergem în aceeași direcție”, a conchis prim-ministrul român.

AGERPRES/

Fictiunea devine realitate. Avem traducator ca in Star Treck!

Într-o lume tot mai globalizată și conectată, se întâmplă adesea să se întâlnească, fizic sau...

Închide