Plagiator cercetat penal, vreau functie! Taricene, zboara-l pe Zgonea!

Fiindca plagiatorul cercetat penal, Victor Ponta, nu mai are chef sa stea pe tusa, acolo unde l-a trimis societatea romaneasca si bate din picior tot mai zgomotos ca sa i se dea ce o fi acolo, fie premier fie sef la camera, vechilul devotat, pe numele sau Tariceanu-Slugarniceanu se executa, si manevreaza o sedinta comuna a Birourilor Permanente ale celor doua camere, convocata ILEGAL.

Surse citate de HOTNEWS spun ca Tariceanu si PSD vor forta debarcarea lui Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor la o sedinta a conducerii celor doua camere, convocata neregulamentar pentru maine.

Sedinta neregulamentara a conducerilor reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului ar urma sa aiba loc joi, 2 iunie, de la ora 14.00, la initiativa lui Calin Popescu Tariceanu si a deputatilor PSD cu scopul expres de a grabi vacantarea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor de catre Valeriu Zgonea.

Miza acestei sedinte convocate de pe o zi pe alta in ciuda faptului ca parlamentul este in vacanta pentru campania electorala este ca imediat ce parlamentarii vin la munca pe 7 iunie, Zgonea sa isi piarda automat functia, fara sa mai fie nevoie de un vot.

Mai exact, birourile permanente reunite ar urma ca joi sa ia act de punctul de vedere al Comisiei de statut de interpretare a art. 32 din Statutul deputatilor si senatorilor – punct de vedere care prevede ca odata cu retragerea sprijinului politic, presedintele Camerei Deputatilor isi pierde functia automat.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Tariceanu i-a transmis marti o scrisoare lui Valeriu Zgonea, in care ii solicita convocarea sedintei Birourilor permanente reunite pentru joi, la ora 14.00

N.B. sedintele Birourilor Permanente Reunite se pot convoaca doar la cererea celor doi presedinti.

In acest caz, insa cererea a fost formulata de cinci deputati PSD, membri ai biroului permanent al Camerei Deputatilor – Marian Neacsu, Gabriel Vlase, Rodica Nassar, Mircea Draghici si Florin Paslaru – si nu de catre presedintele Camerei – Valeriu Zgonea.

Tot potrivit regulamentului, in cazul in care cei doi presedinti de camere nu se inteleg, convocarea se poate face la solicitarea a patru deputati si cinci senatori, insa cei cinci deputati NU sunt secondati de patru senatori ci doar de Tariceanu, invocand in cererea de convocare ca Tariceanu le-a adus la cunostinta “refuzul Presedintelui Camerei Deputatilor de a convoca Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului”.

In fapt insa, Zgonea i-a raspuns in cursul zilei lui Tariceanu, cerandu-i ca aceasta convocare sa fie facuta pentru marti, 7 iunie, si sa ii retrimita ordinea de zi pentru ca pe aceasta sa se regaseasca si alte proiecte care ar trebui discutate de Birourile Permanente Reunite.

Zgonea i-a mai propus in scrisoarea sa lui Tariceanu sa se intalneasca, in doi, luni, 6 iunie, pentru a discuta ordinea de zi.

Graba deputatilor PSD ar fi justificata de faptul ca sunt 151 de parlamentari care candideaza la alegerile locale, iar in cazul in care mare parte dintre acestia castiga mandate, pe care le vor prelua din 10 iunie, PSD nu se mai poate baza pe aceeasi majoritate pentru a il revoca pe Zgonea.

Subscribe To Our Newsletter

Hans Klemm, ambasadorul SUA catre romani: “Nu votati corupti!”

Aflat la Constanta, Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti a transmis un mesaj prin care...

Închide