Curatirea sistemului de sanatate incepe cu managerii de spitale

Ministrul Sanatatii face curatenie in sistem: Concursurile pentru manageri de spital sunt blocate pana la o noua procedura de selectie. Vor urma schimbari majore in evaluarea managerilor, va conta curatenia in spitale si parerea pacientilor.

Vlad Voiculescu, a blocat concursul pentru sefia Spitalului de Urgenta Floreasca si va realiza o noua procedura de selectie a viitorilor manageri de spitale, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului, Laurentiu Colintineanu. O alta schimbare majora in ce priveste conducerea spitalelor din Romania este evaluarea managerilor, unde vor fi introduse criterii precum igiena, parerea pacientilor si raportarea reala a infectiilor nosocomiale.

“Nu mai vrem spitale murdare”, a spus Colintineanu intr-o conferinta de presa.

El a spus ca noile modificari la contractele de management vor fi facute “in cateva saptamani”. “Decizia ministrului e ca nici un concurs pentru manageri nu va avea loc pana nu se vor face modificarile la procedura de selectie”, a mai spus Laurentiu Colintineanu.

Intrebat daca noile contracte de management pot fi impuse si managerilor care sunt in functie acum, in urma castigarii unor concursuri in trecut, Laurentiu Colintineanu a spus “exista o posibilitate de a semna noul contract, nu e neaparat obligatoriu, dar cautam solutia sa aplicam contractul pentru toti managerii in functie”.

Reamintim ca managerii de mari spitale sunt unele dintre cei mai puternice si influente personaje din sistemul medical. Ei gestioneaza bugete uriase, au deseori sustinere politica, detin si functii universitare.

HOTNEWS/

1 thought on “Curatirea sistemului de sanatate incepe cu managerii de spitale

Comments are closed.

Subscribe To Our Newsletter

Situația clară a evoluției Fabricii de dulciuri Feleacul(PE)

Administratorul Felinvest SA, Călin Buzoianu, clarifică aspectele legate de Fabrică de dulciuri Feleacul, ca răspuns...

Închide