PSD se pregateste de contestarea rezultatelor la alegerile locale si isi construieste motivatiile pentru daramarea guvernului Ciolos

Pentru ca nu se va mai putea vota multiplu si mortii nu au buletin, PSD se pregateste sa conteste reultatele alegerilor locale pe motiv de „organizare dezastruoasa” si sa invoce acest motiv pentru daramarea guvernului Ciolos.

La alegerile locale din 5 iunie, Autoritatea Electorala Permanenta a introdus un nou sistem de inregistrare a prezentei la vot. Astfel in premiera, pentru Romania, cartile de identitate ale alegatorilor vor fi scanate si inregistrate automat intr-o baza de date conectata, in timp real, cu baza de date a persoanelor de la politie.

Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului multiplu presupune o reţea formată din tablete şi alte dispozitive pentru secţiile de votare din ţară. Conectate la internet, la o reţea securizată de STS, pe aceste tablete se vor transmite în timp real datele votanţilor. Astfel, unitatea centrală va putea compara informaţiile cu cele venite de la celelalte secţii de votare.

Cum conectarea este, cum am spus, in timp real, votul multiplu sau votul mortilor si absentilor de la vot devin imposibile deoarece numarul de voturi din urna va trebui sa corespunda exact cu numarul persoanelor inregistrate in baza de date. 

In aceste conditii, in care frauda electorala este aproape imposibila, PSD, prin vocea lui Liviu Dragnea, pesedintele condamnat penal exact pentru frauda electorala, a demarat actiunea de decredibilizare a sistemului informatic de monitorizare a votantilor.

Prezent, marţi, la Târgovişte, liderul PSD a spus că mai mulţi colegi din ţară i-au semnalat că există riscul ca sistemul să se blocheze.

”Nu ştiu dacă vor fi incidente, dar am vorbit cu foarte mulţi colegi din ţară, primari în special, care sunt foarte îngrijoraţi de funcţionarea noului sistem introdus de Autoritatea Electorală Permanentă şi STS. Există riscul foarte mare să se blocheze în anumite secţii de vot votarea. Bineînţeles, cei de la PNL, care nu pot veni în faţa oamenilor cu ceva proiecte serioase, am primit informaţii din mai multe locuri, că vor să îşi mobilizeze membri de partid să blocheze anumite secţii de vot, în speranţa în care sistemul respectiv se defectează pentru a nu permite accesul altora”, a afirmat Dragnea.

Seful PSD nu a pierdut ocazia sa mai „execute” si un atac preventiv la adresa guvernului: ”Noi am cerut, prin reprezentanţii noştri, instituţiilor statului, autorităţilor, Guvernului care organizează şi Autorităţii Electorale Permanente să ia măsuri şi să se pregătească pentru astfel de incidente. Alt tip de incidente sper să nu fie, sper ca acest Guvern, care a avut ca principal obiectiv organizarea alegerilor, să fie în stare să le gestioneze”, a precizat Liviu Dragnea.

Vazand aceste declaratii si corelandu-le cu faptul ca, nu doar la nivel de Bucuresti ci si la nivel national, candidatii PSD, multi dintre ei „cu probleme”, refuza sa participe la dezbaterile electorale, devine din ce in ce mai evident faptul ca PSD este extrem de ingrijorat in legatura cu rezultatul alegerilor din 5 iunie.

Ca urmare, au inceput pregatirile pentru contestarea rezultatelor alegerilor.

Dar, cum o decize de anulare si reluare a alegerilor nu depinde nici de vointa PSD si nici de o decizie a parlamentului pe care, impreuna cu aliatii sai, PSD il controleaza in totalitate, Dragnea si acoliti se pregatesc sa fructifice invocarea unor asa zise „probleme la vot” si in alt mod.

Mai pe romaneste, PSD pregateste, de pe acum, terenul pentru a acuza guvernul Ciolos de o asa-zisa organizare „dezastruoasa” a alegerilor, folosind acest pretext pentru introducerea unei motiuni de cenzura care sa darame guvernul. Oricum liderii PSD au inceput deja, de ceva vreme, sa se „agite” in sensul gasirii unei modalitati de schimbare a guvernului Ciolos cu unul condus, din nou, de Ponta.

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca fostul premier a devenit nerabdator si isi doreste sa revina „in fruntea bucatelor”, daca nu se poate in locul lui Zgonea, sprijinit pe fata de americani, macar la guvern, in locul lui Ciolos.

Ne-am dori ca scenariul/previziunile noastre sa nu se adevereasca, dar, dupa cum se stie, noi cand facem predictii se cam si adeveresc in realitate. De data aceasta ne-am dori din spuflet sa ne cerem scuze ca am gresit predictia. Poate ca, semnaland din timp plotogaria pe care o pregatesc PSD-istii, chiar vom avea si noi ocazia sa ne cerem scuze macar o data ca am gresit in evaluari.

 

 

Despre Autor