Octavian Buzoianu, primar(PE)

Cred că fiecare om, când ajunge la un anumit nivel în viață, simte nevoia să dea mai departe, să ajute pe cineva, să facă ceva pentru altul. De ce? Pentru că undeva, în subconștient, fiecare își amintește că și ei au fost, cândva, în poziția de a avea nevoie de bunăvoința celuilalt. Să vrei să faci ceva pentru un întreg oraș e un act și de cinste. Dar e mai ales un act de curaj.

Clujul mi-a devenit, de 2 ani de când sunt studentă la medicină, CASĂ. Aici am creat și Medici pentru Tine, proiect adresat clujenilor, pentru prevenirea bolilor, conștientizarea problemelor ridicate de cancere, automedicație, nutriție. Aici trăiesc și până termin medicina tot Clujul îmi va fi casă. Așa că dați-mi dreptul să mă gândesc la viitorul Clujului. Cred că toți cei ce  suntem aici trebuie să se gândească la viitorul lui. La dincolo de lasă că merge și așa, că ne descurcăm cumva, că treacă astăzi să vină mâine.

De aceea simpatizez cu ideea domnului Octavian Buzoianu de a avea un program, o perspectivă, o imagine dincolo de un mandat politic. Clujul devine tot mai aglomerat, abia mai putem respira noi câți suntem. Clujul unui milion de oameni e o viziune bazată pe statistică, știință exactă, realistă. Vom fi tot mai mulți și dezorganizați. Dacă nu se gândește nimeni că trebuie rezolvate problemele legate de infrastructură, transport (fie că e vorba de piste pentru bicicliști sau, cândva, metrou), o să se ajungă la și mai mare haos.

Ideea mea preferată din programul de candidatură este cea cu mâncarea nu se aruncă, se împarte – un program social prin care oamenii defavorizați vor fi hrăniți, program care se practică în alte țări civilizate. A te gândi și la ceilalți e o calitate pe care nu mulți oameni o posedă, necesită o anumită noblețe sufletească.

Clujul cere imperios cădiri cu fațade care nu pică în cap când treci pe stradă (vezi cazul morbid cu Hotel Continental acum câteva luni) și care să se potrivească cu arhitectura orașului. O clădire, din punct de vedere arhitectural, trebuie să respecte deopotrivă istoria și arta și tehnicile moderne. Iar viziunea trebuie să vină. firește, de la o persoană cu respect. Iar când atâtatea personalități, oameni de prestigiu din Cluj, te respectă, atunci cred că acest lucru înseamnă ceva.

Cred că unii oameni chiar ajung în stadiul în care s-au realizat atât de tare, că vor să lase ceva bun cu adevărat în jur. Așa cred că și dl Octavian Buzoianu, după o carieră profesională de așa nivel și după o îndelungată experiență, un om pentru oameni, vrea să salveze Clujul.

Iar Clujul are nevoie să fie salvat.

Cred în viziunea lui, se aliniază proiectelor sale și susțin cu tărie că merită votat primar la Cluj-Napoca. Elitele orașului își arată susținerea pentru candidatul independent Octavian Buzoianu într-un video cu mii de vizualizări.

Vezi video aici

 

 

Dan Mihu, șeful Clinicii “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca: “Am decis să fiu alături de Octavian Buzoianu în această competiție pentru Primăria orașului Cluj-Napoca. Eu cred în proiectul său. Cred că e un bun gospodar, un om de onoare și cred că un om cu viziunea lui Octavian Buzoianu poate să fie o garanție pentru o casă, pentru casa tuturor, care înseamnă orașul nostru”.

 

Iacob Altman, profesor universitar – doctor asociat la Universitatea New York: “Eu îl susțin pe Octavian Buzoianu în candidatura dânsului la Primăria Cluj-Napoca. Acum avem un proiect pe termen lung, care ne arată apropierea lumii de afaceri de orașul Cluj-Napoca și respectul pe care îl aduce față de mediul înconjurător”.

 

Gheorghe Fătăcean, conf. univ. dr. FSEGA, UBB Cluj-Napoca: “Îl susțin și îl recomand pe domnul Octavian Buzoianu. Este independent, cunoaște resursele municipiului Cluj-Napoca. Are o competență profesională recunoscută și dovedită în plan economic. Are un proiect de dezvoltare sustenabilă și durabilă a Clujului, pe termen mediu și lung”.

 

Marius Bojiță, prof. univ. dr. UMF Cluj-Napoca : “Este un om care știe să fie aproape de oameni. Consideră că a fi primarul orașului nu este o obligație, ci este o datorie dureros de plăcută”.

 

Alexandra Hordoan, mezzosoprană Opera Națională Română Cluj-Napoca: “Un om dinamic, optimist. Un spirit tânăr și totodată cu o vastă experiență managerială. Un om care are foarte multe idei constructive, pe care a reușit să le pună în practică de-a lungul anilor și să facă niște proiecte minunate”.

 

Horia Roșianu, șef secție Institutul Inimii Cluj-Napoca: “Este un om cu un echilibru deosebit, care are o vorbă bună și un sfat pertinent pentru orice situație. Este un om cu un simț practic ieșit din comun, care reușește să ducă la bun sfârșit orice acțiune pe care o începe”.

 

Cosmin Puia, președintele Colegiului Medicilor Cluj: “Îl susțin și îl recomand pe domnul Octavian Buzoianu la funcția de primar al Clujului, mai ales pentru seriozitatea, spiritul organizatoric și viața ireproșabilă de familie. Cred că va fi un bun primar și va sta la dispoziția clujenilor, având o forță de muncă și o capacitate organizatorică optimă”.

 

Dumitru Zdrenghea, șef secție Cardiologie Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca: “Îl susțin pe Octavian Buzoianu, unul dintre oamenii de foarte bună calitate ai acestui oraș. Cred că, în calitate de primar, ar putea face multe pentru binele viitorul Clujului, inclusiv pentru ridicarea medicinii clujene la cote cât mai înalte.”

 

Bernard Gorzejewsky, CEO BG SOFT: “Îl susțin pe Octavian Buzoianu. Îl apreciez foarte mult. Este un om foarte onest și de valoare. Eu cred că este omul care, prin contribuția sa, va ajuta Clujul să evolueze”.

 

Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj: “Este un om deosebit, este un manager deosebit. Sunt convins că ar putea face foarte multe lucruri bune pentru Cluj, sunt convins că ar putea aduce Clujul printre orașele cele mai importante din această parte a Europei”.

 

Emil Bogdan, consilier județean PNL: “Are o altă viziune asupra dezvoltării Clujului. M-a impresionat problema revitalizării rețelei de bază medicale la nivelul orașului”.

 

Vasile Chiorean, membru Societatea Avram Iancu Cluj-Napoca: “Îl susțin pe Octavian Buzoianu pentru că este un mare patriot, un om demn de a fi ales în fruntea obștii clujene”.

 

Despre Autor