Ministrul Finantelor vrea impozitarea Bisericii

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, este de parere ca “toata lumea ar trebui sa plateasca impozite intr-o lume ideala”, adica inclusiv bisericile, ceea ce nu se intampla la noi in tara, desi s-a ridicat aceasta problema de mai multe ori.

Invitata la emisiunea “In fata ta” de la Digi 24, Anca Dragu a fost intrebata daca si Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa plateasca impozit la stat.

“Pentru impozitare avem un principiu de baza in fiscalitate, principiul de baza este acela al universalitatii. Practic, in principiu, toata lumea ar trebui sa plateasca impozite intr-o lume ideala, da? In anumite momente exista categorii de persoane sau de activitati care sunt scutite de la plata acestor impozite”, a raspuns ministrul.

La finalul anului trecut, deputatul independentRemus Cernea a depus in Parlament un proiect de lege care prevede impozitarea cultelor, iar Patriarhia s-a aratat deschisa la aceasta propunere, insa a venit cu o conditie-cheie: statul sa-i retrocedeze toate proprietatile confiscate de regimul comunist. Ramane de vazut daca initiativa legislativa a lui Cernea va trece de Legislativ si cum vor reactiona liderii religiosi.

1 thought on “Ministrul Finantelor vrea impozitarea Bisericii

  1. De unde a scos acest titlu „ministrul finanțelor VREA să impoziteze bisericile”. Ce a spus ea și ce scrie în tutlu? Așa se petec manipulările, așa se spun miciuni în media, așa ajungem cei mai de jos din UE…

Comments are closed.

Subscribe To Our Newsletter

Tariceanu vrea sa puna pe butuci justitia printr-o o noua “Marțe neagra” in Parlament

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seara, că va discuta cu reprezentanții PSD...

Închide