„Diaspora că reprezintă o forță pentru România” – Ziua romanilor de pretutindeni

Maine, duminica 29 Mai este Ziua romanilor de pretutindeni. Cu aceasta ocazie, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a declarat că diaspora trebuie să înțeleagă faptul că reprezintă „o forță pentru România”.

„Ca român, care a trăit timp îndelungat în diaspora, știu cât de important este ca românii de pretutindeni să se implice în dezvoltarea țării ca parteneri strategici și, mai presus de toate, ei trebuie să fie mereu conectați, să fie uniți și să înțeleagă faptul că sunt o forță pentru România”, a transmis ministrul Stoenescu, într-un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

În opinia sa, este importantă menținerea legăturii între cei care au rămas acasă și cei care ‘au trecut granițele’.

„Sărbătoarea Zilei Românilor de Pretutindeni este un bun prilej de a le ura ‘La mulți ani’ tuturor românilor care trăiesc în afara granițelor. Este important să menținem puternică legătura între cei care au rămas acasă și aceia dintre noi care au trecut granițele sau peste care granițele au trecut. Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă în comunitățile noastre de peste hotare, în același mod în care îmi doresc ca inițiativele noastre, care vin în sprijinul românilor din străinătate, să fie cunoscute în comunitățile românești din lumea întreagă”, a spus Stoenescu.

El a încurajat implicarea și susținerea românilor de pretutindeni, astfel încât să fie valorificată experiența și potențialul lor economic și creativ.

„Fiecare dintre noi este un ambasador al României și avem foarte multe exemple de români care ne fac cinste în lume. Cultura, istoria, limba română, simbolurile naționale, tradițiile autentice ale poporului nostru rămân valorile fundamentale ce ne unesc, indiferent de continentul pe care ne aflăm. Misiunea noastră este, în continuare, aceea de a răspunde așteptărilor românilor și de a-i sprijini să rămână în legătură cu țara. Doresc să încurajez, pe această cale, implicarea și susținerea românilor de pretutindeni, astfel încât să valorificăm experiența acestora, potențialul lor economic și creativ”, a subliniat ministrul.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită din 2015 în ultima duminică a lunii mai.

AGERPRES/

Dictator, caut cumnat, angajare prin concurs!

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a decis să organizeze un concurs la nivel național pentru a...

Închide