septembrie 26, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Omul saptamanii: VALERIU NICOLAE – proaspat secretar de stat la Ministerul Muncii

Omul saptamanii este, fara niciun dubiu, VALERIU CIOLAN NICOLAE, proaspat secretar de stat la Ministerul Muncii, pentru ca spune adevaruri amare si o face cu umor.

Proaspatul demnitar isi descrie cu mult umor experienta intr-un articol publicat in Dilema Veche  sub titlul „Ne-am atins tintele” si care incepe cam asa: „Te-ai scos, Ciolane! Este cea de-a 21‑a adresă oficială primită într-o singură zi de la direcţiile proprii sau ale altor ministere. Toate sînt scrise într-o limbă năucitoare şi, bineînţeles, semnate şi ştampilate de trei ori, în dublu exemplar. Adresele sînt venite cu poşta militară, pentru că e-mail-ul este inventat de nenorociţii ăia de americani capitalişti. Neavînd ştampilă, nefiind sfinţit de Preafericit şi nici blagoslovit de servicii, e-mail-ul este periculos şi e lucrul diavolului.

In aceeasi nota, proaspatul demnitar continua: „Pare glumă, dar după ce a trebuit să explicăm cîtorva dintre ataşaţii noştri din străinătate (un fel de elite ale funcţionarilor publici) ce este şi cum funcţionează Skype-ul, încep să cred că domnul Oprea ar fi putut să propună şi să supervizeze (cu succes, bineînţeles) doctorate pe tema securităţii României şi cum să ataşăm documente într-un e-mail. „Etică, securitate şi filozofie – legătura intrinsecă şi dinamică a fişierului electronic ataşat“ ar fi făcut, în mod sigur, furori şi ar fi justificat o poziţie de secretar de stat sau de ministru. Exista sigur măcar un precedent.

O treime dintre ataşaţii noştri din străinătate vorbesc limba engleză cu fluenţa domnului Iliescu, iar cîţiva bănuiesc că au scris „engleza“ în résumé pentru că sînt capabili să recunoască cînd cineva bate la uşa în engleză. Merită trimişi pentru un salariu cît o poală de bani în străinătate, că doar nu putem să ne facem de rîs şi să stîrnim vreun complex de inferioritate vreunui ambasador sau diplomat superior ajuns acolo pe munca cinstită a pilelor lui.”

Dupa care, VALERIU incheie apoteotic: „Citesc spre sfîrşit: „…ţintele au fost atinse, dar nu au putut fi menţinute“ şi nu mă mir deloc. În fapt, mi se pare aproape genial felul în care putem prezenta în mod „patriotic“ orice eşec. Îmi amintesc de minunatele raţionalizări ale politicienilor noştri şi mă loveşte inspiraţia. Clasa noastră politică este cinstită, etică şi reprezintă interesul public în tot ceea ce face. La fel ca noi, cetăţenii de rînd, care sîntem implicaţi şi responsabili. Desigur, cu excepţia momentelor în care nu sîntem aşa. Şi, din întîmplare, în cea mai mare parte a timpului în care nu dormim nu prea este aşa. Chiar deloc.”.

Mult adevar graita-i, omule!!! Tine-o tot asa!!! Romania are mare nevoie de oameni ca tine!!!

Ne declaram fani pe viata ai domnului Valeriu Ciolan Nicolae, indiferent de functia pe care o va ocupa in viitor.

 

About Author