Ministerul Mediului stopează exploatări forestiere în păduri virgine din Banat

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor ia măsuri după ce au găsit nereguli în cazul pădurilor virgine și cvasivirgine din situl Natura 2000 ROSCHI0126 Munții Țarcu, în urma sesizăriilor primite din partea mai multor organizații neguvernamentale.

Ministrul Cristiana Pașca Palmer a dispus începerea unui control de către Garda Forestieră, organism aflat în coordonarea secretarului de stat pentru Păduri, d-na Erika Stanciu.

Garda Forestieră Timișoara a verificat situația suprafețelor de pădure ce ar putea fi incluse în categoria păduri virgine sau cvasivirgine din situl Natura 2000 ROSCHI0126 Munții Țarcu, în fondul forestier administrat de ocoalele silvice Teregova și Oțelu Roșu, din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin. Cu ocazia controlului, inspectorii Gărzii Forestiere Timișoara au identificat 993 ha de păduri care se încadrează în criteriile păduri virgine/cvasivirgine, care nu sunt incluse în amenajamentul silvic în această formă”, se arată în comunicatul ministerului.

În urma controlului, Garda Forestieră Timișoara a dispus sistarea oricăror lucrări pe 993 hectare de pădure virgină și cvasivirgină. Mai exact, pentru 574 hectare pe suprafaţa administrată de Ocolul Silvic Teregova și pentru suprafața de 419 hectare administrată de Ocolul Silvic Oțelu Roșu.

Referitor la Rezervația Pădurea Pleșu, care se întinde pe suprafața de 1.930 hectare, confirmăm că nu s-a intervenit cu nicio lucrare. În aceeași situația se află și suprafața fondului forestier proprietate publică a comunei Rusca de aproximativ 640 ha, care este administrată de Ocolul Silvic Rusca Montană”, se mai arată în comunicat.

Subscribe To Our Newsletter

In cautarea unui catel Amstaff, pe nume Oz

Da, cred ca reprezinta subiectul unui articol. De presa. Cand cineva isi cauta catelul cu...

Închide