Guvernul suplimenteaza banii pentru victimele de la „Colectiv”

Guvernul modifică astazi modul de acordare a ajutoarelor de urgență pentru familiile răniților din Colectiv. Mai exact, se modifica mai multe prevederi referitoare la ajutoarele de urgență pentru familiile răniților.
Ajutorul acordat persoanei care însoțește rănitul la tratament în străinătate, pentru transport, cazare și masă, va fi în cuantum de 1.500 de euro, respectiv 200 de euro/ zi și nu în limita a 1.500 euro, respectiv 200 de euro/zi.

Dat fiind caracterul excepțional al acestor ajutoare de urgență, Guvernul stabilește totodată că nu se solicită documente doveditoare privind costul transportului sau al cazării.

De asemenea, actul normativ asigură acordarea ajutoarelor de urgență și persoanelor care nu au respectat termenele prevăzute pentru depunerea cererii de acordare, acestea urmând să beneficieze de ajutor de la data depunerii cererii.

Hotărârea mai reglementează faptul că acordarea acestor ajutoare de urgență nu se supune controlului decât pentru recuperarea sumelor aferente zilelor care depășesc perioadele de spitalizare sau de tratament, fără a se pune problema recuperării banilor deja alocați pentru sprijinirea familiilor persoanelor rănite în accidentul de la clubul Colectiv.

Proiectul actului normativ poate fi consultat AICI 

Noi modificari la legea salarizarii bugetarilor

Noua lege a salarizării urmeaza a fi lansata in dezbatere publica. Proiectul prevede, printre altele,...

Închide