septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

O femeie la conducerea fotbalului mondial. FIFA si-a ales secretar general

Adevarul este ca o organizatie condusa exclusiv de barbati nu are cum sa functioneze normal. Se pare ca pana si celor din templul masculinitatii, adica al fotbalului, le-a venit mintea la cap si au inteles asta. Asa ca, pe principiul „incercati si cu o femeie”, FIFA a luat o decizie istorica si a numit in functia de Secretar General – a doua functie ca importanta in ierarhie – o femeie.

Senegaleza Fatma Samoura, diplomat la Organizația Națiunilor Unite, este acum noul secretar general al FIFA, devenind prima femeie și totodată primul african care ocupă acest post într-o federație zguduită de peste un an de cel mai mare scandal de corupție din istoria sa, informează presa internațională.

Numirea doamnei Samoura a fost anunțată vineri, în cadrul celui de-al 66-lea congres al FIFA, care se desfășoară la Ciudad de Mexico.

Diplomat la ONU de 21 de ani, doamna Samoura (54 ani) a ocupat diferite posturi în mai multe țări din Africa.

Senegaleza Fatma Samoura îi urmează în această funcție francezului Jerome Valcke, demis, apoi suspendat pe o perioadă de 12 ani de către FIFA. Interimatul a fost asigurat de germanul Markus Kattner.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat vineri că Samoura este o persoană venită din afara fotbalului, care „va aduce un suflu proaspăt la FIFA”.

AGERPRES

About Author