Klemm vs. PSD sau diplomatie vs. mitocanie

SUA a reactionat la atacurile de toate felurile „comise” de Ponta si PSD in saptamana acesata – atacuri la justitie cat si la bunul simt comun – prin vocea si gesturile ambasadorului Klemm care s-a dus la Parlament- in vizita la Zgonea (sic!)-  si nu a ezitat sa vorbeasca de acolo – elegant dar clar si ferm.

Intai si intai, Klem a spus ca proiectele ce vizeaza schimbarea cadrului de functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si acordarea unei „superimunitati” avocatilor sunt demersuri legislative care nu sustin lupta Romaniei impotriva coruptiei: „Propunerea de a schimba radical cadrul de functionare al ANI, de a oferi imunitate extinsa avocatilor – niciuna dintre aceste propuneri nu va sustine lupta Romaniei impotriva coruptiei”. Reamintim ca zilele acestea PSD lupta din greu, pe toate fronturile, pentru a asigura o imunitate sporita „plagiatorului minune” a.k.a. Ponta.

El a adaugat ca, in prezent, Romania este un exemplu pentru tari din regiune, precum Macedonia si Republica Moldova, in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei. „Daca ne uitam la locul Romaniei in Europa, lupta impotriva coruptiei a evoluat semnificativ pana la punctul in care este vazuta ca exemplu. Sunt tari care cer asistenta din partea Romaniei pe tema anticoruptiei”, a mentionat Klemm.

In ceea ce priveste atacurile furibunde ale lui Ponta in legatura cu invitarea sa la festivitatile de inaugurare de la Deveselu, Klemm a dat de inteles, dplomatic dar clar, ca orice ar fi facut Ponta pe vremea cand era premier, a fost in numele Romaniei si nu in numele sau personal, ca atare la ceremonie au fost invitati reprezentantii „legali” ai Romaniei si nu „persoane particulare” si ca oricum SUA nu intelege sa premieze persoane doar pentru ca-si fac datoria si atat.

In contrast cu mitocania lui Ponta, raspunsul Ambasadorului SUA a fost foarte diplomatic: „Organizarea a fost asigurată de Marina Americană în consultare cu Ambasada SUA și Ministerul Apărării Naționale. Ieri a fost o zi istorică pentru România, SUA și NATO. Am avut un număr limitat de invitații. ‘Succesul are mulți părinți’ — este o vorbă în SUA. Ar fi fost ideal să-i invităm pe toți cei care au contribuit. Din păcate, am avut un număr limitat”, a declarat Hans Klemm.

Una peste alta, bneficiarul net al acestor demersuri, este, im mod ironic, Valeriu Zgonea, care s-a ales cu o demonstartie de sprijin din partea americanilor ceea ce ii intareste pozitia in batalia pentru pozitia de Presedinte al Camerei Deputatilor.

Ca urmare, „colegul lui Mihai Viteazu” rebranduit, mai nou, in Zorro, n-a pierdut ocazia si a subliniat excelentele sale relatii cu Ambasada americana.

„Am avut o discuție cu domnul ambasador al SUA în România cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se întâmplă cu anumite modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală cerute de directivele europene, dar și celelalte care pot să creeze regrese în progresele României, ce facem în chestiunile legate de modificările care pot lua din puterile Agenției Naționale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante. Mulțumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanța 109 cu guvernanța corporativă a instituțiilor publice și companiilor publice, legile legate de achizițiile publice, care creează deja un avantaj pentru toate societățile care sunt în România, și stadiul transparenței și predictibilității în adoptarea proiectelor de legi care se află pe agenda Camerei Deputaților”, a spus Zgonea, adaugand ca Hans Klemm este la curent cu faptul că nu mai face parte din PSD și că este posibil să nu mai ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților și că i-a spus ambasadorului SUA că acum „este important pentru România ca pașii pe care i-a făcut în lupta anticorupție să continue”.

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights