TARICEANU – acest „Gica-Contra” al democratiei romanesti

Mai nou, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, a devenit din „inima zburdalnica” – „aberantul total”. A ajuns sa indemne oamenii la nerespectarea legii si nu vede nimic rau in asta.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că mobilizarea cetăţenilor la vot prin transportul acestora la secţiile de votare de către partide nu este „o chestiune” care să afecteze democraţia.

Întrebat dacă partidele nu se vor feri să mai organizeze astfel de acţiuni, după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea, Tăriceanu a răspuns că mobilizarea este „una din funcţiile esenţiale pe care le asigură un partid”.

„Asta este una din funcţiile esenţiale pe care le asigură un partid politic: mobilizarea cetăţenilor la vot. Cum să fii condamnat pentru aşa ceva? Pentru că Dragnea nu a fost condamnat pentru fraudă electorală, atenţie, n-a fost nicio fraudă electorală. Eu le spun colegilor mei că această operaţiune şi, dacă vreţi, funcţie esenţială trebuie să şi-o îndeplinească. (…) Nu este nimic anormal, este perfect democratic, în toate ţările democratice se face la fel”, este de părere Tăriceanu.

Referitor la eventualitatea în care, în ziua votului, partidele vor asigura transport gratuit pentru cetăţeni către secţiile de votare, copreşedintele ALDE a spus că, dacă se va proceda astfel, se va face cu acordul votanţilor.

„Şi ce vedeţi că este rău în chestia asta? N-ar fi bine să voteze? Ce credeţi că ar fi mai bine, să voteze sau să stea acasă? Nu vă imaginaţi că, dacă partidele îi duc cu transport gratuit la secţia de votare, asta o să o facă împotriva voinţei lor. În cabina de votare cred că au toată libertatea să facă ce doresc. Să mai ştiţi ceva, în ţări democratice din Europa votul este obligatoriu şi se penalizează, ca să înţelegeţi că a vota nu este decât expresia esenţială a democraţiei. Indiferenţa şi absenteismul ucid democraţia”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus, de asemenea, că mulţi dintre români nu au aflat încă despre faptul că în data de 5 iunie se organizează alegeri locale, motiv pentru care există riscul unei participări scăzute la vot, ceea ce ar reprezenta, în opinia sa, „o ameninţare directă la esenţa democraţiei”.

/Agerpres/

 

Darea în plată blocata de notari. Legea nu prevede ce impozit trebuie plătit si de catre cine

Legea dării în plată a intrat azi în vigoare, dar o lacună a ei i-ar...

Închide