Sentinta in dosarul Antena Group vs. RDS-RCS. Noua condamnare pentru Dan Voiculescu

Astăzi s-a dat sentinta in primă instanta în dosarul de santaj Antena Group vs. RDS-RCS, în care directorul trustului Intact, Sorin Alexandrescu, este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS & RDS. În acest dosar, omul de afaceri Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, au fost acuzaţi de complicitate la şantaj.

Dan Voiculescu a fost condamnat joi de Curtea de Apel București la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Instanța a dispus ca această pedeapsă de doi ani închisoare să fie contopită cu cea de 10 ani primită anterior în dosarul ICA, rămânând pedeapsa de 10 ani.

Directorul general Antena Group Sorin Alexandrescu a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare cu executare, iar Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, a primit doi ani cu suspendare.

Initial, procurorii DNA au cerut pedepse de cel puţin cinci ani de închisoare cu executare pentru conducerea Antena Group şi pentru fostul preşedinte al Fiscului, Şerban Pop, pentru şantaj la adresa reprezentanţilor companiei RCS & RDS.

Avocaţii trustului RCS & RDS au cerut o pedeapsă complementară pentru Antena 3: suspendarea emisiei pentru trei luni. Procurorii DNA au cerut ca toate publicaţiile şi televiziunile deţinute de familia Voiculescu să fie sancţionate cu o amendă penală.

Avocaţii familiei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu le-au cerut judecătorilor ca toate acuzaţiile DNA să fie respinse şi clienţii lor să fie declaraţi nevinovaţi. Avocaţii au cerut ca o parte din interceptările din dosar să fie înlăturate din dosar, la fel ca şi promo-ul difuzat de Antena 3 pe seama presupunei investigaţii jurnalistice.

Sentinta nu este definitiva, deci, este de asteptat ca totate partile sa faca recurs.

Ca nota de culoare – Dan Voiiculescu a refuzat sa iasa din celula sa de la Rahova pentru a depune marturie in acest dosar. Probabil ii place acolo (sic!!!)

NOU SCANDAL LA CULTURA: Vlad Alexandrescu – ministru toxic pentru cultura romana

Pe zi ce trece, fostul ministru al culturii, arogantul Vlad Alexandrescu, cel a carui numire a...

Închide