septembrie 27, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

BREAKING NEWS: Ministrul Sanatatii a demisionat. Arafat nu se grabeste cu acelasi gest

UPDATE: Premierul Dacian Ciolos si-a asumat interimatul la Ministerul sanatatii pentru urmatoarele 45 de zile dupa o discutie cu Presedintele Iohannis

Surse guvernamentale afirma ca Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu si-a inaintat demisia acum cateva minute.

Demisia survine pe fondul scandalului dezinfectantilor, declansat de valul de infectii intra-spitalicesti ale victimelor de la Colectiv, in contextul in care in cursul diminetii SRI a comunicat public faptul ca a transmis in ultimii 5 ani, factorilor de decizie, peste 100 de informari privind nerespectarea standardelor la produsele folosite in spitale.

In urma dezvaluirilor facute de presa, premierul Ciolos a decis infiintarea unei comisii guvernamentale pentru sanatate sub coordonarea sa directa si demararea de controale extinse si aprofundate in toate spitalele din Romania.

Scandalul dezinfectantilor este doar unul dintr-un lung sir de scandaluri din domeniul sanatatii, scandaluri explodate in ultimele luni, dupa tragedia de la Colectiv. Drama tinerilor raniti care au supravietuit incendiului dar au decedat ulterior din cauza deficientelor sistemului de sanatate atat la nivelul sistemului de interventie de urgenta cat si la nivelul spitalelor a adus in atentia publica starea intregului sistem de sanatate din Romania. Pe acest fond, media a acordat spatii largi si dramei bebelusilor infectati cu e-coli precum si decesului fotbalistului de la Dinamo.

Nu ne ramane decat sa speram ca pierderea atator vieti tinere nu va fi ignorata si ca sistemul de sanatate din Romania va trece printr-o reforma profunda, atat de necesara.

About Author