Romania – Campioana Europeana la Handbal. CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor

CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, dupa o finala care ne-a tinut cu sufletul la gura pana in ultima clipa. Romancele au învins formația maghiară Gyor ETO cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după prelungiri și aruncările de la 7 metri, într-o finala formidabila, chiar la unguroiace acasa, în Papp Laszlo Arena din Budapesta.

Campioana României a produs, astfel, o surpriză uriașă obtinind un succes, deplin meritat, venit la capătul unui meci dramatic, echipa din București fiind debutantă în competiție

In prima repriza, initial, CSM București a condus cu 2-1, dar apoi Gyor a trecut la conducere însă echipa noastră a egalat și a intrat la pauză cu un gol în plus, 13-12. În repriza a doua, CSMB a condus din nou, dar a ratat desprinderea, iar Gyor a revenit în avantaj pana inainte cu cinci minute de final cand CSM a reușit să revină și să egaleze cu cateva secunde inainte de final.  In prelungiri, unguroaicele au preluat din nou conducerea dar CSMB a revenit și a reușit egalarea din 7 metri, în ultimele secunde. La aruncările de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues și Brădeanu au transformat pentru CSM, iar Kovacsics pentru Gyor, iar Mayssa Pessoa a apărat șuturile expediate de Groot și Loke. Portarul echipei romanesti – Jelena Grubisic, declarată cea mai bună jucătoare a turneului de la Budapesta, a avut un aport decisiv pentru CSM București în asaltul reușit către trofeul european.

De mentionat ca echipa ungara, Gyor câștigase anterior, de două ori trofeul în ultimii trei ani (2013, 2014).

Romania nu a mai castigat o finala de cupa a campionilor europeni din 1964 si nu a mai fost finalista din 2010. Cu aceasta ocazie, Președintele Federației Române de handbal, Alexandru Dedu, a declarat că CSM București a reușit ”un rezultat imens” pentru ”sportul românesc și pentru handbal”.

Autoritatile de la Bucuresti au felicitat echipa pentru uriasa victorie:

“Weekendul acesta, România a obținut trei mari performanțe sportive. Felicitări handbalistelor de la CSM București care, încă de la prima participare, au câștigat în această seară Liga Campionilor. O felicit și pe Simona Halep, care a obținut ieri al 12-lea trofeu din carieră, după câștigarea turneului de la Madrid. Felicitări, totodată, și lui Horia Tecău care, tot la turneul de tenis de la Madrid, a câștigat titlul la dublu. Mult succes în continuare!” a spus Iohannis pe Facebook, felicinad si campionii romani de la turneul de tenis de la Madrid, Halep si Tecau.

Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, a felicitat echipa tot printr-un mesaj postat pe Facebook: “Minunată victorie a CSM București! Felicit echipa, antrenorii și conducerea clubului pentru o performanță extraordinară. Iată că împreună, atunci când știm să muncim, când investim cum trebuie, când știm să adunăm talentele din capitală, din țară și din întreaga lume putem fi campioni. Este o lecție de patriotism, organizare și muncă de echipă. Patriotism, pentru că echipa este un proiect românesc de enorm succes internațional. Poate că toți cei care au încercat să pună pe alte coordonate complet greșite perfomanța de la Opera Națională, unde românii și alții au făcut perfomanță internațională, ar trebui să se uite la această echipă minunată și să învețe să lucreze împreună. Pentru România și pentru București!”

La fel a procedat si vicepremierul Vasile Dancu: “După un meci de infarct CSM BUCUREȘTI a câștigat Liga Campionilor. După atâția ani în care am fost aproape de infarct de zeci de ori alături de Oltchim, acum nimeni nu mai credea. Sper să ne bucurăm și să facem ceva pentru handbal pentru ca macar în viitor să merităm această minune. Stabilisem pentru mâine convorbire pentru o întâlnire cu președintele Federației, domnul Alexandru Dedu. Felicitări!”, a scris vicepremierul tot pe Facebook.

 

Subscribe To Our Newsletter

Nici macar la golf nu te pricepi, domnule Ponta!

Ponta nu se pricepe la nimic, nici macar la golf. Pardon, se pricepe la furat...

Închide