Tariceanu si Anghel vor o banca – Banca Nationala

Speriata de starea de sanatate a dublul sau sef, adica si la Senat si la partid, senatoarea foamei, Cristiana Anghel (ALDE) vrea sa-i faca un cadou Tariceanului, in sepranta ca se va insanatosi, ca sa aiba si omul ceva de facut, ca si asa nu face mare branza ca sef al Senatului si al doilea om in stat. Mai exact s-a gandit sa-i dea cadou o banca, dar nu orice banca, asa un sef luminat merita o banca serioasa cum ar fi chiar Banca Nationala.

In prezent, Banca Nationala a Romaniei este o instituţie publică independentă al carei rol este acela de a asigura stabilitatea financiara a statului roman. Statutul BNR specifica in clar ca in îndeplinirea atribuţiilor, BNR şi membrii organelor sale de conducere nu vor solicita sau primi instrucţiuni de la autorităţile publice sau de la orice altă instituţie sau autoritate si  orice proiect de act normativ al autorităţilor publice centrale, care priveşte domeniile în care Banca Naţională a României are atribuţii, va fi adoptat după ce în prealabil s-a solicitat avizul Băncii Naţionale. Evident astfel de prevederi nu sunt deloc pe placul senatoarei fomiste care prezinta alergii severe la orice forma de independenta a oricui fata de seful sau si al Senatului, daca institutia cu pricina mai are si atributii de avizare atunci o uraste din suflet. Orice institutie care nu-i lasa pe onoratii membri ai parlamentului sa faca ce-i taie capul, mai ales cand vine vorba de bani este dusmanul personal al celor de la ALDE si trebuie sa moara. Ca urmare, doamna Anghel a pus gand rau Bancii Nationale.

Conform statutului, membrii Consiliului de administraţie al BNR sunt numiţi de Parlament, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. În cazul descompletării Consiliului de administraţie, completarea locurilor vacante se face pe funcţia respectivă pe întreaga durată a mandatului.

In prezent revocarea din funcţie a oricărui membru al consiliului de administraţie se face de către Parlament doar in conditii foarte specifice – dacă acesta încetează să îndeplinească condiţiile necesare pentru exercitarea atribuţiilor sale sau dacă se face vinovat de abateri grave.

Sintagma „conditiile necesare pentru exercitarea atributiilor” se refera strict la un set bine definit de incompatibilitati si atat. Ei nu pot fi deputaţi ori senatori, sau membri ai unui partid politic şi nu pot face parte din autoritatea judecătorească sau din administraţia publică si nu pot intra in incompatibilitate cu normele prevazute de legislatia europeana Eurositem (Sistemul European al Băncilor Centrale). Sintagma  „abateri grave” inseamna ca „abaterea” cu pricina trebuie sa se regaseasca in codul penal.

Dupa cum se observa, nu e deloc usor sa concediezi conducerea BNR si chestia asta ii deranjeaza profund pe cei de la ALDE. Asa ca s-au gandit sa modifice legea BNR in ceea ce priveste revocarea Consiliului de Administratie. Mai exact,ALDE doreste un model similar cu cel de la Televiziunea Romana, adica demiterea intregului consiliu de administratie prin simpla respingere a raportului anual de activitate si au depus un proiect de modificare al legii de functionare a BNR.

Hmmm, se stie cat de bine a functionat aceasta prevedere pentru TVR. E in ditamai falimentul, dar, ca sa fim placuti sefului, de ce sa nu punem in pericol stabilitatea monedei nationale si a statului in sine? Fomista e in stare sa puna in pericol orice ca sa-si faca seful fericit.

La fel de dusa cu pluta ca si „onorabilul” sau sef, Cristiana Anghel tuna si fulgera impotriva BNR. ” Membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale au un statut privilegiat. Banca Naţională a României este ‘stat în stat’. Parlamentul României trebuie să repună statutul BNR pe făgaşul normal, constituţional. Independenţa poate fi doar <<aparentă>>, iar în spate să se ascundă o puternică dependenţă <<ocultă>>”– acuza si face spume aberant-conspirationiste sinistra senatoare.

Fie ca ne place sau nu, adevarul este ca BNR a avut si are o contributie activa la mentinerea stabilitati Romaniei si chiar a existentei sale ca stat si functioneaza destul de bine si de corect.

Pai chiar asa, de ce sa lasam in pace ceva ce, de bine de rau, chiar functioneaza in tara asta? Sa distrugem Banca Nationala ca nu ne lasa sa ne facem de cap in parlament si nu ne lasa sa dam legi care pot afecta stabilitatea financiar-monetara a statului!!!

Intrebare catre initiatoarea acestei aberatii: ce aveti „duamna” cu BNR” Aveti chef sa va puneti mutra pe bancnote si nu va lasa Mugur? Sau vreti s-o puneti pe a lui Tariceanu?

 

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights