septembrie 26, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Gimnastica romaneasca in colaps. Pentru prima data in 40 de ani nu vom merge la Olimpiada

Pentru prima data in 40 de ani, Romania NU va concura la gimnastica la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Dupa un sir lung de ratari si rezultate foarte slabe la toate campionatele de calificare, ambele echipe de gimnastica ale Romaniei – si cea de fete si cea de baieti – au ratat si ultima sansa, ieri la turneul preolimpic din Brazilia.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României avea nevoie sa termine in primele 4 dar a terminat pe locul 7  din 8 echipe.

România a acumulat 216,569 puncte, la capătul unui concurs plin de ratări, devansând în clasament doar Coreea de Sud (203,828 puncte).

Brazilia, 226,477 puncte, Germania, 223,977 p, Belgia, 221,438 p, și Franța, 220,869 p, au ocupat primele patru locuri și au obținut calificarea la Jocurile Olimpice.

Pentru echipa României, condusă de pe margine de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa și Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolișan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan și Silvia Zarzu.

La baieti, România, cu un total de 344,148, ocupa locul al treilea după a doua subdiviziune, devansată de Germania, 350,609 puncte, și Franța, 346,583 puncte, dar la încheierea celei de-a treia subdiviziuni (ultima), tricolorii au fost depășiți de Ucraina (350,160 puncte) și Olanda (347,444). Doar primele patru echipe au obținut biletele pentru Jocurile de la Rio. Pentru România au concurat Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Andrei Muntean, Vlad Cotuna și Andrei Ursache.

Desigur, acesta este rezultatul a multor ani de neglijare si subfinantare a sportului romanesc dar in acelasi timp putem sa aratam cu degetul si spre fostii antrenori cum ar fi Bitang si Belu, care, desi au obtinut de-a lungul anilor rezultate absolut remarcabile in competitii au avut mare grija sa NU-si creasca urmasi antrenori. Se adevereste astfel zicala din popor care spune ca la umbra marilor copaci nu creste nici iarba si cand moare copacul, pamantul ramane sterp.

 

About Author