Eurodeputat roman: “România nu tolerează discursul extremist”

Liderul eurodeputaților români din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, consideră că autoritățile de la București trebuie să dea un semnal clar că România nu este o țară care să tolereze discursul și mișcările extremiste și antieuropene.

Reacția europarlamentarului vine în urma organizării sâmbătă, la Sinaia, de către Mișcarea pentru o Europă a Națiunilor și Libertăților, care reunește mai multe formațiuni extremiste din Europa, a Conferinței ”Europa Noastră, Europa Națiunilor”.

”Evenimentul organizat la Sinaia de către MENL nu poate fi acceptat nici de către autorități, nici de către partidele democratice din România. România nu poate permite exprimarea cu nonșalanță a discursurilor extremiste și antieuropene pe teritoriul său. Organizarea evenimentul de la Sinaia ar fi trebuit să genereze o reacție clară de dezaprobare din partea autorităților responsabile. România nu este și nu poate fi un teren de manifestare a discursului extremist, iar liderii și promotorii acestui tip de discurs trebuie să știe că nu sunt bine veniți aici”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat remis duminică AGERPRES.

În opinia sa, nu este prea târziu ca Ministerul de Externe, dar și alte instituții publice să reacționeze față de ceea ce s-a întâmplat la Sinaia.

”Am văzut declarațiile antieuropene și împotriva valorilor și principiilor pe care noi în UE le respectăm, făcute de Marine Le Pen la Sinaia. Vreau să cred că le-au văzut și responsabili instituționali și le vor respinge categoric”, a spus Viorica Dăncilă.

Marine Le Pen, presedintele Frontului National din Franta, a fost prezenta sambata la Sinaia, unde a fost key speaker-ul Conferintei Internationale “Europa noastra “Europa Natiunilor”. Prezenta liderei extremistilor francezi a starnit reactii dure din partea unor reprezentanti PSD si PNL.

Subscribe To Our Newsletter

A inceput “Scoala altfel”

Săptămâna „Şcoala Altfel” are loc în perioada 18 - 22 aprilie, în ultima săptămână de şcoală,...

Închide